Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
napon
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud napon 22.08.2007. 11:56 T5346

status: user
broj poruka: 3742
U kancelariji imam komp koji je takva shitina da ja nemam reci.Otprilike toliko je gov*o da kad bi se pos*ao na njega ne bi bio nista gori.
Posto smo na njemu zamenili memoriju(riknula), CD-rezac(riknuo posle 10 narezanih diskova!!!) tastature i misa(naravno) doslo je na red i napajanje.Pre izvesnog vremena primetio sam da se napon menja, odnosno brzina okretanja ventilatora na procesoru bukvalno i pri skrolovanju tockica na misu.Zamenim ja napajanje(na kome cak nije pisalo ni gde je napravljeno) medjutim isti problem.A prilicno me iritira.
Ako neko ima ideju sta bi mogao da bude uzrok tome i kako se moze resiti neka pise.
Bicu mu zahvalan i uvek cu ga se setiti sa osmehom na licu:)
P.S.Pljuvao bih malo i po preduzecu gde je kupljen komp ali nisu oni krivi vec firma gde ja radim sto je kupovala kod njih(ovce su tu da ih sisaju)
a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pedjapop Nema problema 22.08.2007. 12:16 #25937

broj poruka: 144

Ventilator i treba da ubrzava kada se procesor optereti, ako te to iritira mislim da bi bilo pametnije uloziti jos nekih 1000 do 1500 din za tisi kuler na CPU.
(verovatno je u pitanju box kuler, intelov)
To mi lici na masinu iz JUGODATA-e???
NastyB Re: Nema problema 22.08.2007. 12:25 #25938

broj poruka: 729
:: Ventilator i treba da ubrzava kada se procesor optereti, ako te to iritira mislim da bi bilo pametnije uloziti jos nekih 1000 do 1500 din za tisi kuler na CPU.
:: (verovatno je u pitanju box kuler, intelov
:: To mi lici na masinu iz JUGODATA-e??

Zamenio si memoriju, rezac, tastaturu i misa, pa i napajanje, jos samo da zamenis plocu, procesor i HD pa ce mozda raditi normalno.
Hm, da nije ona C*M*R*A*E masina koju je servispc pominjao kao brendiranu?
NastyB Re: Nema problema 22.08.2007. 12:44 #25940

broj poruka: 729
:: Ventilator i treba da ubrzava kada se procesor optereti, ako te to iritira mislim da bi bilo pametnije uloziti jos nekih 1000 do 1500 din za tisi kuler na CPU.
:: (verovatno je u pitanju box kuler, intelov
:: To mi lici na masinu iz JUGODATA-e??

Zamenio si memoriju, rezac, tastaturu i misa, pa i napajanje, jos samo da zamenis plocu, procesor i HD pa ce mozda raditi normalno.
Hm, da nije ona C*M*R*A*E masina koju je servispc pominjao kao brendiranu?
-ShonE- Re 22.08.2007. 13:17 #25942

broj poruka: 3529
Kao sto rece pedjapop, ako ti bas toliko smeta, zameni kuler, uzmi neki tisi i pouzdaniji.

Mogao bi i da bacis pogled u biosu da ti kojim slucajem nije ukljucena opcija za automatsku regulaciju broja obrtaja kulera na cpu-u(ako je ima), pa tako ploca sama menja broj obrtaja u zavisnosti od opterecenja(grejanja) cpu-a, a ako je nema, mogao bi(mozda) da probas i sa nekim od software-a za merenje temperature uz koji uglavnom dolaze i opcije za regulaciju kulera(recimo neki koji dolazi uz plocu) ili neki drugi, ima ih puno(speedfun...)!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud odgovori 22.08.2007. 15:28 #25954

Nije ventilator toliko bucan koliko mene iritira zasto menja broj obrtaja odnosno napon cak i kada skrolujem tockic na misu.Razumete o cemu pricam?Cini mi se da nije normalno da se fan tako ponasa.A ako opterecujem cpu drndanjem misa e onda cu da poj`dem procesor.Nisam primetio ni na jednom kompu ovako nesto(skrolovanje-promena napona)

Nije ni JUGODATA ni Comtr... vec neka firma M&S (jedna od onih koje imate po celom gradu), a ovi ogre navedeni ne da lupaju po usima nego strasno...
Probacu ovaj predlog za Bios od shoneta pa javljam...pozdrav

a sta ti ja znam...

pajsgudgud zaboravih da kazem 22.08.2007. 15:33 #25955

pedjapop nisam napisao, fan ne ubrzava kad drndam mis vec uspori rad do onog trenutka dokle ne prestanem da skrolujem, a to vec nije u redu.
Doduse nisam proverio koliko mi mis vuce struje mozda 100W.)
a sta ti ja znam...

MACHINE Re: zaboravih da kazem 22.08.2007. 20:34 #25964

broj poruka: 5704
Koja je to ploca, smrdi mi na nju...posto je crko RAM preko nje a moguce i PSU...koji je CPU na toj ploci?

- R a v e n L o r d -

:: pedjapop nisam napisao, fan ne ubrzava kad drndam mis vec uspori rad do onog trenutka dokle ne prestanem da skrolujem, a to vec nije u redu
:: Doduse nisam proverio koliko mi mis vuce struje mozda 100W.
:: a sta ti ja znam..
::
geloso :: 22.08.2007. 20:58 #25967

broj poruka: 584

jel mozes da pratis zauzece procesora u Task Manageru (CPU usage) i njegovu
temperaturu dok radis to sto radis pa onda da nam to saopstis ovde?

p.s. mis moze da povuce 100W jedino ako koristis pravog zivog misa
pajsgudgud Re: :: 23.08.2007. 09:54 #25979

:) ovo za misa je bila sala da me neko krivo ne shvati.Ako upotrebim pravog misa ima da povuce i 1000W samo da ga nateram da zagrize pravo mesto:).
Sad pratio sam ja u tasku rad.Procesor radi od najcesce izmedju 4%-25%.Naravno isao je i do 100% doduse bez nekog vidljivog razloga.Proverio sam i u biosu da ne radi u pio modu, medjutim sve je ok.Procesor je Intel celeron 2.13GHz familyx86_15 model 4.
Ploca je VIA/S3G Unichrome pro igp.
E sad kad krenem da cimam prozorcic po ekranu levo desno rad procesora odma skace na 90-99%.Nisam obracao paznju na to ranije pa ne znam dal je normalno ili ne.
Ax da, kartica je integrisana(kancelarijski komp).
a sta ti ja znam...

:: jel mozes da pratis zauzece procesora u Task Manageru (CPU usage) i njegovu
:: temperaturu dok radis to sto radis pa onda da nam to saopstis ovde
:: p.s. mis moze da povuce 100W jedino ako koristis pravog zivog mis
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs