Коментаришем с другима, па свако има своје мишљење.
Наиме, хтео сам да пребацим неколико песама на УСБ меморију (туђу). Убацио сам је у рачунар, одмах сам ишао на скенирање антивирус програмом (ЕСЕТ 6), где је он препознао 5-6 непожељних `ствари`. Наравно, ЕСЕТ 6 је подешен да то `очисти`. Након тога, по њему је све било у реду, а ја сам уредно наставио с радом тј. пребацивањем песама.
Већ сутра, рачунар је успорио, бар, три пута (можда је било још нечега, али нисам приметио јер сам попиздео, па сам реинсталирао Виндовс ХП).
Очигледно, иако је ЕСЕТ 6 све `очистио` нешто је промакло. Због тога, више не желим да убацим ту УСБ меморију у рачунар, па се повела расправа.
Да ли вирус, црв и остала гамад, може одмах да уђе у рачунар, иако нисам приступио подацима на њему?
Да ли ЕСЕТ 6 није довољан? Ако није, шта он `чисти`?
Такође, да ли постоји вид заштите да уштекам УСБ меморију, видим да није `чист`, да га моментално избацим, али да ми није заражен рачунар, иако је антивирус увидео да постоји гамад?
Унапред хвала.
п.с. Претпостављам да ће већина одговара бити да се додатно инсталира Малвaрбајтс и остали...
NOD 6 je isto supalj, posebno NOD 4. I njemu promacinje sve i svasta.
Imas jednu staru foru da ti se ne aktivira nesto sa flesa pri ubadanju. A to je da drzis shift re ubacivanja flesh memorije u komp. Bukvalno ovo, pritisnes i drzis shift, ubacis u USB, sacekas da se zavrsi sve sto treba, da lepo prepozna memoriju i pustish shift. A onda dignes Total Commander, kojem je upaljeno `show hidden files and folders` i lepo sam rucno ocistis fles od nepoznatih i sumnjivih fajlova.
Pre 2 dana sam obrisao ESET SS 5 jer ZABOGA nije moga da ocisti virus sa fleske jer `eset SS don`t have a permission to delete file` i mora da restartujem racunar...
To je po meni totalna neozbiljnost od strane antivirusa.
Instalirao KIS 2013 i cim sam ubacio flesku sve lepo pocistio.
Koristim ESET 4-5 gidina, ima rupa, ali sam mu uvek oprastao jer nije bio zahtevan i niie mi kocio laptop. ali sada mi je sigurnost bitnija.
NOD32 nije zakon, jer cim detektuju drugi programi pored njega, a on ne, onda znaci da ima propust. Dovoljan dokaz sa mali milon kompova koji su bili zarazeni, imali NOD, a prosli kroz moje ruke. Tako je i na sadasnjem poslu. NOD 4 i NOD 6. Sada su svi na NOD 6, dok ne kupimo KAV.
Formatiranje iz Windowsa je isto sto i formatiranje iz DOS-a, jer Windows kroz GUI pokrece Format.exe fajl, koji u zavisnosti od drajva i nacina formatiranja kreira dopisuje ostatak. `format e: /q`. U win mozda imas samo prostu stavku, format, quick format i create MS DOS startup disc. Sto je dovoljno za vecinu slucajeva. Dok taj isti exe nudi vise ako kucas komande u DOS-u. To je jedina razlika.
Neces verovati ali sam bas hteo da otvorim istu temu...
Cini se da je jedina varijanta da ne zapatis nista od autorun gamadi na svom racunaru blokiranje autorun opcije... e sad da li se moze blokirati samo za USB to nisam siguran...
Generalno ako blokiras autorun onda si ga blokirao za sve uredjaje za razmenu podataka... ODD, USB HDD, USB Flash...
No sve jedno ovo je najbolja varijanta...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Поздрав свим члановима :: :: Коментаришем с другима, па свако има своје мишљење :: :: Наиме, хтео сам да пребацим неколико песама на УСБ меморију (туђу). Убацио сам је у рачунар, одмах сам ишао на скенирање антивирус програмом (ЕСЕТ 6), где је он препознао 5-6 непожељних `ствари`. Наравно, ЕСЕТ 6 је подешен да то `очисти`. Након тога, по њему је све било у реду, а ја сам уредно наставио с радом тј. пребацивањем песама :: :: Већ сутра, рачунар је успорио, бар, три пута (можда је било још нечега, али нисам приметио јер сам попиздео, па сам реинсталирао Виндовс ХП) :: :: Очигледно, иако је ЕСЕТ 6 све `очистио` нешто је промакло. Због тога, више не желим да убацим ту УСБ меморију у рачунар, па се повела расправа :: :: Да ли вирус, црв и остала гамад, може одмах да уђе у рачунар, иако нисам приступио подацима на њему :: :: Да ли ЕСЕТ 6 није довољан? Ако није, шта он `чисти` :: :: Такође, да ли постоји вид заштите да уштекам УСБ меморију, видим да није `чист`, да га моментално избацим, али да ми није заражен рачунар, иако је антивирус увидео да постоји гамад :: :: Унапред хвала :: :: п.с. Претпостављам да ће већина одговара бити да се додатно инсталира Малвaрбајтс и остали.. :: :: https://www.mojtip.com
ja ti kazem da je zakon jer to znam kao i vecina ko ga koristi dugo vremena pored ostalih raznih najjacih AV-a, a to sto drugi svakakvi kvazi programi detektuju sve sto nije virus, nema veze sa nod-om. Nista ti pomoci nece KAV, veruj mi. To sto covek (korisnik) moze da zagovna, nece spasiti ni KAV ni nod niti jedan drugi AV.
:: NOD32 nije zakon, jer cim detektuju drugi programi pored njega, a on ne, onda znaci da ima propust :: Dovoljan dokaz sa mali milon kompova koji su bili zarazeni, imali NOD, a prosli kroz moje ruke. Tako je i na sadasnjem poslu. NOD 4 i NOD 6. Sada su svi na NOD 6, dok ne kupimo KAV :: :: Formatiranje iz Windowsa je isto sto i formatiranje iz DOS-a, jer Windows kroz GUI pokrece Format.exe fajl, koji u zavisnosti od drajva i nacina formatiranja kreira dopisuje ostatak. `format e: /q`. U win mozda imas samo prostu stavku, format, quick format i create MS DOS startup disc. Sto je dovoljno za vecinu slucajeva. Dok taj isti exe nudi vise ako kucas komande u DOS-u. To je jedina razlika. :: :: :: ____________________________ :: http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jp :: :: :: kao prvo, pNOD32 je ZAKON :: :: Ubuduce kad hoces da obrises virus sa flash-a, uradi FORMAT iz DOS-a :: :: :: :: :: ::
Што се антивируса тиче, ЕСЕТ (или НОД32) користим одувек. Има доста предности, али да не идемо у ту тему јер важи 100 људи - 100 ћуди. Свако је навикао на одређени и узалуд је о томе причати.
Као што сам и написао, претпоставио сам да ћете написати да се инсталирају још који програми.
Управо сам инсталирао предлог од тортоједа - МС шилд, па ћемо видети. Мислим да је један, од ових видова програма, сасвим довољан.
Opet (jer, Srbi slabo citaju): Autorun eater, MCshield...
08.06.2013. 19:03
status: user broj poruka: 10997
Specijalizovani programi za zastitu kompa od autorun batch-a na USB i slicnim (removable) storidzima. NOD je sam po sebi malware (imajuci u vidu zaraznost lekova za njega - kakv je kupovni, ne znam).
http://www.zbshareware.com/download.html , doneo ga odavno iz bivše firme, i sad da odgovorim, kad vidim kanda ima i novija verzija. od kad ga koristim ništa mi se nije zapatilo, jedino pazim na butabilne usb-ove da mi ne obriše nešto korino. niti znam kako radi ni šta skenira, ali uz avasta i njega, zarazim se samo kad idem na one sajtove.ili kad zinat otvorim nešto, što mi avast kaže da ne diram. mada sam se arzboljevo i bez najave...al nikad preko usb-a
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
I nikada mi se od kako ga koristim nije desilo da Win moram da reinstaliram jer mi je upao virus...
A kod mene su u kompu od tada barem proslo minimum 100 USB-ova od ortaka i mojih par i sve sto nadje Kasperski ja to i obrisem,naravno svim ortacima kazem da cu obrisati sve sto mi nadje anti - virus...
I da kucnem o drvo nikada se nista nije desilo :)
Nod 32 sam smatrao kao isto ozbiljan anti - virus program ali kada cujem sta se desava onda je super sto sam uzeo Kasperski...
:: :: :: Добро запажање. :: :: Да све буде како треба, у питању је Виндовс Икс-Пе. :: :: https://www.mojtip.co :: :: :: Koji je to windows HP, jel to neki oem radjen specijalno za HP masine :: :: :: :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7
Re: Opet (jer, Srbi slabo citaju): Autorun eater, MCshield...
19.06.2013. 14:54
status: user broj poruka: 1352
:: Specijalizovani programi za zastitu kompa od autorun batch-a na USB i slicnim (removable) storidzima :: NOD je sam po sebi malware (imajuci u vidu zaraznost lekova za njega - kakv je kupovni, ne znam) :: :: Svetsko a ...srpsko :: http://goo.gl/cyAY
100% McShield, već neko vreme ga upotrebljavam i već nekolko puta me je spasao jer ni Avast iza njega nije primetio ništa. Naravno autorun isključen na svemu, Autorun je za seka-perse koje neznaju da startuju nešto bez toga.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.