Sastavljam gaming konfiguraciju pa bih zeleo par saveta sto se tice kucista.
Prvenstveno me zanimaju utisci o Cooler Master Enforcer-u, kuciste samo po sebi mi se svidja, citao sam review-e po netu, nije neko koje drasticno odskace, ima svoje kvalitete i mane, ali dobro bi mi dosli saveti ljudi koji ga imaju, i kojih su ga imali, videli i tako to. Kuciste nisam video uzivo, samo na slikama, deluje mi veoma lepo, pretpostavljam da uzivo izgleda jos bolje.
Sacekaj da ti se javi. Meni kuciste deluje ok, video uzivo, otvarao stranicu, unutra je identicno kao Haf 912 s tim sto je debljina lima valjda 0.8 ili 1 mm. Za slican novac pogledaj takodje Scout II ako bas hoces CM kuciste.
Haha, ajde onda da sacekamo coveka, mada ako ima jos nekog sa istim, neka se javi. @boby - Sto se tice drugih kucista, jedino CM HAF XM ili Fractal Design Define R4.
Uf meni Fractal Design Define R4 kao i onaj XL prelepo izgledaju na slikama samo, nazalost, nisam bio u prilici da ih vidim uzivo. Sta cu kad sam slab na minimalisticki dizajn
prostrano/veliko dosta rupa i prostora za sakrivanje kablova providna stranica napajanje dole lako montiranje hdd-a ili ssd-a ako ga imas odlicno provetreno izgled je svakome individualan moze da stane sta god oces u njega od grafickih ili kulera lim je debeo i kvalitetan sa ponegde malo plastike
Ovo je onako na brzaka, ako te zanima jos nesto konkretno pitaj slobodno ovde.
@dexter - Hvala na odg. Zanima me kakav je nivo buke, jer mi je u planu da mi kuciste stoji na stolu, sa desne strane, ne tako daleko znaci, takodje bih koristio vazdusno hladjenje tipa CM 212 Evo ili Noctuu, jer su vodena dosta bucna (mislim na pumpu), bar sam tako cuo i procitao, mozda gresim. Takodje me zanima kakav je nivo svetlosti prednjeg fana, da li previse bljesti u mraku i tako to jer ne bih da mi cela soba svetli u toku noci, ili dok gledam film.
Dobijas 1x20 cm red led napred i on je veoma tih i svetlo je dosta manje u odnosu na druge led ventilatore koje sam koristio. Pozadi imas 1x12cm koji nije red led vec obican takodje cm ventilator. U kompletu su jako tihi nece ti smetati, i meni sad stoji pored stola na postolju stim sto sam ja turio jos 1x20cm gore da izvlaci vazduh.
Meni realno buka ne smeta a volim da svetli :) jos sam i ubacio crvenu neonku bonus.
Ako hoces mogu da snimim klip od par minuta i okacim ga na youtube da i cujes i vidis iz prve ruke.
jedina zamerka je sto bar meni providna stranica deluje kao da je malo losije izrade al sve ostalo mi je extra superiska dobro :D Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
:: Slikam, pa svaku uploaduj pa svaki url copy/paste.. :: Snimim minut dva , upload na youtube, nije mi tesko. :: Sutra. :: :: Sad jos malo krecem na neki rodjendan, pa posle mi dolazi neko drustvo :: bacim ti ovde kad postavim :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Evo ti slike, nesto mi se baguje youtube i upload, neonka dole je ugasena jer previse sljasti i ne palim je preko dana, meni se uvece svidja takav shmek.
Hvala ti puno! :) Da li bi ga menjao da si pri parama (ne kazem da nisi :D) i koje bi uzeo onda? I koje mi predlazes da pogledam pored ovog, cisto da znam, jer mi je eto u planu da uzmem kuciste neko malo skuplje, jer ne bih da ga menjam u narednih nekoliko godina.
Ako ne planiras dve graficke i slicne perverzije ne treba ti realno nista bolje / vece/ provetrenije od ovog kucista realno. Ja takodje ne planiram da ga menjam par godina. Jedino kod ljudi izgled presudjuje, a to je individualno.
Pa do 100-ak evra. Moze jos koji gore ali ne bih isao preko 120. Pa nisam za full tower, u principu mi ne treba veliko kuciste, ne planiram neko vodeno hladjenje i ostala cuda, takodje idem na single gpu, cak i ako idem na sli, to mogu i u mid tower-u, tako da sam vise za mid tower. :)
:: Pa do 100-ak evra. Moze jos koji gore ali ne bih isao preko 120. Pa nisam za full tower, u principu mi ne treba veliko kuciste, ne planiram neko vodeno hladjenje i ostala cuda, takodje idem na single gpu, cak i ako idem na sli, to mogu i u mid tower-u, tako da sam vise za mid tower. :)
HAF XM mi je isto da kazem meta, kao i Fractal Design Define R4 Titanium Grey sa prozorom, sad jos mislim da mi ostaje da ih uzivo pogledam sva tri pa da odlucim koje cu. :)
HAF je isto odlican. Ali Fractal R4 i ovaj TT Urban izgledaju daleko elegantnije i najbolje uguse buku. Najbolji predstavnik transformersa je onaj Raidmax Agusta http://www.raidmax.com/chassis/agusta.html
Nisam ga video uzivo, pa ne znam koliki je kvalitet (a kosta malo vise od 7000).
http://goo.gl/ckXH3 Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Sta znam brate, nisam neki ljubitelj Termaltake-a, izvinjavam se onima koji jesu ali bih pre isao na CM i Fractal ili Corsair, koga nazalost nema kod nas na trzistu..
@imarkovic - pa po review-ima realno i jeste tako, fractal odskace.
Iskreno Enforcer me privlaci jer je vise ono Gamer kuciste sa ovim da kazem bad look-om, a Fractal mi je elegantnije i prostije u smislu neki normal fancy look.
Sta mislite da uparim FD Define R4 Titanium Grey sa prozorom sa Asus-om MX 239h, siva prednja i siv panel na monitoru, mislim da se slazu? :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.