Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
hladjenje za laptop
STRANA 1 OD 1
Kolovrat hladjenje za laptop 02.05.2013. 11:36 T52908

status: user
broj poruka: 111
Gledao sam ovih dana da uzmem neki cooling pad za laptop.Medjutim nista mi se konkretno ne svidja(mali kuleri 6cm svetleci itd kao jelka).Onda se setih da imam od starog kucista 2 komada 12ice ventove + jednu 9-ku.Sad me zanima mogu li to spojiti na neki usb kabl i ubosti na laptop i hladiti ga od ispod imam i postolje na koje bih usrafio kulere?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar re 02.05.2013. 11:56 #490548

broj poruka: 2386
imam da ti dam usbkabl od misa ili ko zna cega pa probaj da povezes. Pronadji semu za vezivanje. USB port daje napon, mislim 5V tako da ti ventilatori nece raditi punom parom ali ce biti sa bilo kakvim hladjenjem. Dovoljna je dvanaestica.
Ipak, ja se ne bih igrao vec kupio neki niskobudzetni hladnjak, sa 14icom ili 16, 20cm ventilatorom.
Ovaj ne bi trebalo da ima LED osvetljenje
http://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/ostala-oprema/postolja-port-replikatori-hladnjaci/postolje-za-laptop-intex-cp06-big-fan-20cm.html
Ovaj mozda ima
http://www.emmi.rs/postolja-lampe-i-folije-postolje-za-laptop-intex-cp07.11.html?productId=18626

sto se grbo rodi vreme neispravi

MaliAbner Re: hladjenje za laptop 03.05.2013. 07:32 #490651

broj poruka: 7769
Vidi ako je plastika u pitanju zaboravi...
Ako je aluminium onda se i potrudi...

Plastika je izolator...

Ocisti ti taj laptop i resio si problem...

Evenutalno vidi da skines poklopac ODD-a, zarad bolje provetrenosti...

Sve ostalo su sarene laze...

Lepo izgledaju ali nicemu ne sluze...

Imam DVA CM U2 i nista oni ne pomazu jedino sto je korisno malo nakrive laptop i nista vise...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Gledao sam ovih dana da uzmem neki cooling pad za laptop.Medjutim nista mi se konkretno ne svidja(mali kuleri 6cm svetleci itd kao jelka).Onda se setih da imam od starog kucista 2 komada 12ice ventove + jednu 9-ku.Sad me zanima mogu li to spojiti na neki usb kabl i ubosti na laptop i hladiti ga od ispod imam i postolje na koje bih usrafio kulere
::
Kolovrat :) 04.05.2013. 14:14 #490881

broj poruka: 111

namestio skinuo plastiku od ispod uzeo kuler 12-icu zalepip mu pasivne hladnjake od ispod kao podmetac a sam laptop izdigao pomocu 4 kutije od kreme uzeo devojci :D

sta znam oborio sam temp za 12c i tac pad mi se ne greje kao pre.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs