Naime cim ga upalim slika se pojavi na 1-2 sekunde a onda nestane,to se desava i u Bios-u i u Xp-u
Promenio sam naponski kabel,VGA kabel,graficku karticu,sam kompjuter...ali je rezultat isti
Tako da je problem definitivno u samom monitoru
Trazeci uzrok ovog problema Tj. guglajuci dosao sam do zakljucka da je u pitanju kvar kondenzatora ili ,sto je verovatnije kvar pozadinskog osvetljenja na monitoru
Zanima me Vase misljenje o kvaru,cena i isplativost popravke.
kao sto su ti i napisali, tacno je da moze da bude ili ili.. ako ga odneses u servis, bilo da su elektroliti ili pozadinsko, u oba slucaja ce biti visoka cena, medjutim niko ti ne garantuje da ce posle servisa da nastavi da radi duze vreme.. Ako su samo kondenzatori, onda hoce, ali ja iskreno ne verujem da je samo do kondenzatora
:: :: Pozdra :: :: Imam problem sa monitorom Samsung 2220L :: :: Naime cim ga upalim slika se pojavi na 1-2 sekunde a onda nestane,to se desava i u Bios-u i u Xp- :: :: Promenio sam naponski kabel,VGA kabel,graficku karticu,sam kompjuter...ali je rezultat ist :: :: Tako da je problem definitivno u samom monitor :: :: Trazeci uzrok ovog problema Tj. guglajuci dosao sam do zakljucka da je u pitanju kvar kondenzatora ili ,sto je verovatnije kvar pozadinskog osvetljenja na monitor :: :: Zanima me Vase misljenje o kvaru,cena i isplativost popravke :: :: Hvala svima unapred na odgovorima.
taj sajt je postao grdji od limunda, sto se tice prevaranata.. za zamenu neonki traze obicno 3.500din i to ti je bez garancije, tacnije ne mora da znaci da ako zamenis pozadinsko da nece nesto drugo da ti rikne
:: :: Monitor sam kupio pre 2 nedelje na kp-u, uvalili su mi ocigledno ( POZIVAM NA OPREZ SVE KOJI KUPUJU NA OVAJ NACIN ) :: :: Videcu sta cu dalje,nosim u servis posle praznika pa cu sve saznati :: ::
- Interesantno je da sam monitor licno preuzeo,izgledao je tacno kao u opisu sa sajta ( kao nov,bez bad sektora...),znaci lik tu nije lagao,radio je odlicno,slika perfektna...
- Prodavac mi nije izgledao sumnjivo ( zivi u svojoj kuci,vlasnik auto-servisa,sve sredjeno... ), racunao sam da tip ima para i da mu nije u interesu da mi nesto uvali za 50 e, tako da nisam puno ni proveravao monitor.
tacno, i sledeci put nov monitor uzimaj ili sa garancijom
:: :: - Interesantno je da sam monitor licno preuzeo,izgledao je tacno kao u opisu sa sajta ( kao nov,bez bad sektora...),znaci lik tu nije lagao,radio je odlicno,slika perfektna.. :: :: - Prodavac mi nije izgledao sumnjivo ( zivi u svojoj kuci,vlasnik auto-servisa,sve sredjeno... ), racunao sam da tip ima para i da mu nije u interesu da mi nesto uvali za 50 e, tako da nisam puno ni proveravao monitor :: :: -Ali jbg.vidite sta mi se desil :: :: Tako da je moj savet svima: NE VERUJTE NIKO :: :: :: :: :: ::
Neverovatno je da se ja kao preprodavac koji se vec 10 godina bavi prodajom kompjutera tako navucem od strane totalnog laika za kompove,a prodao sam na stotine kompova i monitora za ovo vreme
Ali lik se ipak gadno zajebao,posto je privatnik ( ima auto servis ),a zivi jedno naselje daleko od mene,tj.blizu smo sad cu poceti svima da pricam sta mi je uradio i cime se sve bavi tako da cu poceti gadno da ga pjlujem i ogovaram tako da cu mu naneti mnogo vecu stetu nego on meni pa ce drugi put paziti sta radi.
Covek ti je dobro rekao, uredjaj koji je konstruisan da prezivi garantni rok se ne kupuje polovan, situacija je ista bilo da se radi o monitoru od 300e ili od 150e. Raskopavao sam skuplje i jeftinije, pogotovo Samsungove, razlike u kvalitetu elektronike gotovo da nema.
Probaj da li monitor radi kad ga zagrejes, odnosno pre paljenja kompa upali monitor i istekaj VGA kabal, pa ce ti po ekranu setati ona poruka da je VGA kabal diskonektovan..., pusti tako da radi par minuta, onda povezi monitor i kresni komp.
Pokusaj i osvetljenje da postavis na 100%, pa testiraj.
Obicno nije samo problem do kondenzatora, koje naravno treba prve izmenjati, desi se da trafo na invertoru popusti, kao i same lampe...
Moj Samsung monitor ima slican problem, odlozio sam crkavanje na sledeci nacin: zamenio sve kondenzatore, malo se situacija popravila, uocio sam da je 1 od gornjih lampi malo oslabila, ali je i trafo na njenom invertoru malko slabiji, pa sam zamenio mjesta trafoima. Koristim monitor na malo vecem osvetljenju i evo vec par mjeseci radi ok, naravno na osvetljenju do 15% problemi su i dalje prisutni, odnosno gasi najslabiju lampu, a onda zastita i ostale.
:: tacno, i sledeci put nov monitor uzimaj ili sa garancijo
Je li monitor iskljuci samo pozadinsko osvetljenje (slika se nazire i lampica gori) ili se skroz ugasi?
Ne moze ti niko reci sta je tacno dok se ne raskopa, mozda bude samo do kondenzatora, pa prodjes veoma jeftino.
Da zivimo u nekoj normalnijoj zemlji gde orginalne ili zamjenske dijelove mozes kupiti po povoljnoj cijeni, jos ako sam znas oko elektronike, sta god da je crklo vredi popravljati, ali kod nas se cesto ne isplati.
U inostranstvu se zamjenske lampe mogu naci za 2$ po komadu, obicno u Samsunga idu 4 komada, tako da bi te popravka izasla jeftino, a kod nas je situacija takva da ako su otisle lampe, gotovo da se ne isplati popravljati.
:: :: Probao sa :: :: Cak i poruka da je VGA kabel diskonektovan se pojavi na sekund pa nestan :: ::
Da si se sjebao ,kockao si se i izgubio i ja radim sa kompovima 15-tak godina ali od kada je Pb free NISTA ali bas nista ne kupujem polovno, samo novo i pola godine pred istek garancije na dobos pa kupim opet novo. Jednostavno znam kava go*na mi dolaze na servis. A i novo u garanciji koliko imas felera zamisli posle isteka ...Mozes o njemu da pricas lose ali mislim da nije fer... Mozda je zanao ali mozda i nije tebi ce ici na cast,zamisli sebe da si ti nesto prodao sto je ok 100% i kod kupca dal zbog strujnog udara ili vise sile crkne,kako bi se ti osecao. Pamet u glavu za sledeci put...
Jammin: Nazire se slika kada osvetlim npr.stonom lampom tj. ne gasi se skroz
djape7777: Nisam se bas kockao,platio sam coveku dogovorenu cenu ( umanjenu za 5 evra za prevoz ),zeznuo sam se sto sam verovao coveku na rec ( odlicno stanje,vlasnik godinu dana,bez kvarova...i ostala sranja).
Siguran sam da mi je namerno uvalio jer su na monitoru ipak vidljivi tragovi otvaranja-vec popravljan ( tek sam juce video ),a i dao mi je poluispravan VGA kabel u monitor pr kupovini,tako da nije bas tako NAIVAN.
Pisem dosta postova na ovu temu da UPOZORIM ostale clanove berze,da ne ispadne da sam dosadan i da smaram.
mada ..sumnjam da su neonke u ? .. na samsungu po pravilu vrisne inv.trafo ..
mada mozemo sad da lupamo .. onaj ko ga otvori znace sta mu je ..
imao sam nedavno jedan stari samsung lcd .. 17`` profi serija .. toliko sam se odusevio konstrukcijom da sam hteo da ga otkupim od vlasnika (kladionica) .. ali nece lik ..
kvar je bio jedan kondenzator i osigurac na inv,ploci .. posle 7g rada ..
Platio si skolu, UVEK gledaj da li ima znakova otvaranja, koliko god profi bili ti majstori negde na sastavu ces 85% osetiti pod prstom ili videti gde je otvarao zabice onih 15-tak%su stvarno majstori i za otvaranje a i po radu na pcb-u. Jesi li ga ti otvarao? Ako nisi idi onda kod lika iznesi mu situaciju pa kod nekog servisera i ima tragova popravke onda se pozovi na to da je` bez kvarova`.Gledaj ako nekako mozes da se iscupas... Nemoj da se ljutis ali druze kada se zaglavis u mulju i padnu ti gace tesko mozes da izvrdas... Jos jednom ne kupuj nista polovno mnogo zna da posle boli glava!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.