Zato sto nema kabla i elektronike koja se kvari. Kabl je kratak i kroz njega dolazi napon do uticnica gde je zastita od prenapona. Ovaj sto je tortojed preporucio odmah odvodi u zid, nema kabl ali ima manu sto je samo jedna uticnica, i pitanje je da li ima zastitu na nuli i na fazi i koliki su varistori tj. ZnO komponente koje se koriste. U njega prikljucis obican produzni jer je zaztita u zidu tj. pre kabla. Poslao sam ti e mail poruku gde mozes naci pravo resenje. PROVERENO
nisam te bas razumeo kakve vezi ima to sto imakabal od uticnice do zastite,pa i u zidu je kabal... trebalo bi svaki da odvede struju na uzemljenje. sta mislite o fidel sklopki... meni je u vikendici grom udario u telefonski kabal,komsija kaze da je loptasta munja isla po kablu do kuce, to je odvalilo kubik poda kod uticnice ,mislim da u takvim situacijame nema zastite..
odvede kroz zid pre kabla koji ide do komponenti. ako hoceš zaštitu za celu kucu možeš u tablu da ugradiš odvodnik prenapona, 150evra. Fideova te nece spasiti. Ako hoceš na banderu imam da prodam 12kV, 24kV, 36kV odvodnike prenapona. Imam opreme za celo naselje... Ima zaštite i za loptaste munje .-)
sto se grbo rodi vreme neispravi
:: nisam te bas razumeo kakve vezi ima to sto imakabal od uticnice do :: zastite,pa i u zidu je kabal.. :: trebalo bi svaki da odvede struju na uzemljenje :: sta mislite o fidel sklopki.. :: meni je u vikendici grom udario u telefonski kabal,komsija kaze da je loptasta munja isla po kablu do kuce :: to je odvalilo kubik poda kod uticnice ,mislim da u takvim situacijame nema zastite. :: :: ::
kao sto rekoh imam : APC PF8VNT3-GR vec pune dve godine, skoro sam nesto petljao sa kablom koji je nakacen na ups, apc produzni kabl je odradio posao, fid sklopka je odreagovala...
APC PH6VT3-GR je komotniji jer ima vise uticnica, zastitu za modem/lan/ tv,ima led indikator, konkretno kod mene je namerno bilo skinuto uzemljenje i indikator na produznom nije svetleo... Za moj model PF8VNT3-GR a verovatno da vazi i za PH6VT3-GR ima prekidac, koji iskljucuje 4 uticnice dok su druge 4 stalno u mrezi - always on
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.