Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Problem sa grafičkim tabletom Genius MousePen 8x6 u PS CS6
STRANA 1 OD 1
millanche Problem sa grafičkim tabletom Genius MousePen 8x6 u PS CS6 14.03.2013. 23:13 T52262

status: user
broj poruka: 312
Imam problem sa ovim grafičkim tabletom-na Windows-u 8 x64 u Photoshop-u CS6 ne mogu da ga nateram da reaguje na Pen Pressure, tj. da daje simulaciju različitog pritiska četkice. U kontrolnom panelu koji dolazi uz drajver daje tu simulaciju, ali u PS CS6 ne daje. Inače instalirao sam najnoviji drajver, ali problem se i pored toga ne rešava. Takođe je i u PS podešen Pen Pressure na četkici koju izaberem. Ima li neko rešenje za problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nisque a probaj 14.03.2013. 23:55 #482372

broj poruka: 1060
Samo radi testa da li će da radi u cs 5.. možda je problem do cs-a
I AM the God of war.. Nothing defies me!!

millanche @nisque 15.03.2013. 00:41 #482378

Problem je što mora da se koristi CS6. Vidim da se za isti model žale i korisnici koji imaju CS5, čak i za CS4, međutim nigde niko ne nudi rešenje.
miccosmo Slican problem 15.03.2013. 11:14 #482417

broj poruka: 83
sam imao sa trust tablom. probao sve drajvere (starije, novije, x86, x64) i nista. Posle iscrpnog traganja po netu naisao sam na to da uglavnom svi proizvodjaci tabli samo sminkaju/dizajniraju izgled a da ispod lezi waltop uredjaj i da je resenje da se preuzmu generic waltop drajveri. Preuzeo, instalirao i otad sve radi kako treba (jedino sto deo podesavanja mora rucno da se uradi - tipa komande za precice i sl. Da napomenem da na win XP sa trustovim drajverima nije bilo problema, a sad se setih da nisu ni izbacili bili x64 drajvere iako je waltop uredno obezbedio i njih. Dakle, pretpostavljam da genius i dalje ispod krije waltop. Sledece moguce je da si iskljuci neki servis u msconfig da se ne startuje a potrebno je i bez njega iako win prepozanje tablu nece da rade neke funkcije poput pritiska.
Naravno obrati paznju i na seiju za koju su generc drajveri.
Pozz
millanche @miccosmo 15.03.2013. 12:43 #482430

Ništa ja tebe nisam razumeo :) Koji drajver Waltop-a da instaliram za moj model grafičkog tableta? Koji proces/servis da isključim da bi radio pritisak (pen pressure)?

miccosmo :) rekoh da malo potrazis po netu 15.03.2013. 13:58 #482437

da pocnemo odavde http://sourceforge.net/apps/mediawiki/digimend/index.php?title=UC-Logic_Tablet_WP8060U
Dakle kao sto rekoh sve table su u stvari rebranded waltop table. Odgovarajuci drajveri za tvoj genius su pretpostavljam pod media&slim ili wireless tablet series na adresi http://www.waltop.com/english/03_support/01_download.php?xpid=1&MID=1
P.S. mislimo sam da ukljucis ako si kojim slucajem iskljucio neki proces vezan za tablu koji se startuje sa win-om
miccosmo

millanche @miccosmo 15.03.2013. 14:14 #482441

Opravio sam ga da radi :) Način sledeći-izbrisao kompletno drajvere i preuzeo drajvere sa sajta UCLogic za tablet WP8060U, instalirao, restartovao, priključio uređaj i Windows ga je instalirao. Nakon toga sam podesio PS i radi kao da je Wacom :P Eto možda nekome pomogne. Hvala svima koji su priskočili u pomoć-
miccosmo @millanche 15.03.2013. 14:24 #482443

Ok, np, da zakljucimo - sve (uglavnom) table za crtanje aka graphic tablets su rebranded ili ispod haube waltop. I proizvodjaci tj prepakivaci neretko zeznu nesto sa drajverima (prilokom prepakivanja istih) te alternativno koristiti drajvere drugog `proizvodjaca`` ili waltop-ove. Sve ovo jel za slucaj da neko naleti na slican problem.
miccosmo

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs