Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Postolje za hladjenje laptopa
STRANA 1 OD 1
washburn Postolje za hladjenje laptopa 11.03.2013. 21:57 T52211

status: user
broj poruka: 312
Koje postolje za hladjenje oko 2000 din vredi uzeti ?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed ... 12.03.2013. 01:25 #481848

broj poruka: 10997
http://goo.gl/36gG1

VMARC Za koju ti svrhu treba? 12.03.2013. 01:36 #481850

broj poruka: 9420
Ako se pregreva, onda ga bolje ocisti. Postoljem ces mu (i njegovom grafickom cipu), samo zaprziti corbu...
Svaki lap je predvidjen da radi bez postolja a kada krene da se pregreva, nije vreme za postolje vec za ciscenje hladnjaka.
Ako ga kupujes zbog lakseg tipkanja i `prirodnijeg` polozaja visine ekrana, onda OK.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

MaliAbner Nema smisla... 12.03.2013. 06:10 #481859

broj poruka: 7769
Bilo koji laptop sem MAC-a koji ima aluminijumsko kuciste...

A onda detaljnije pogledas koji je to laptop i shvatis da su mahom plastikaneri, a hladjenje plastike nije delotvorno buduci da je ona vise izolator nego provodnik toplote...

Tomato Republic Of Serbia !!!

triggerns Preporuka 12.03.2013. 09:38 #481872

broj poruka: 7
Toplo preporučujem http://www.emmi.rs/postolja-lampe-i-folije-postolje-za-laptop-intex-cp11.11.html?productId=17933

Ima ga i u winwin ista cena. Ja ga koristim evo sad će druga godina. Odličan, tih, robustan i što je meni veoma važno ne guibiš nijedan usb.
Savet: ako ne uzmeš ovo što sam predložio, bilo koji da uzimaš gledaj da je samo jedan veliki ventilator a ne više malih.

Laptopu i novom ovo veoma pomaže i produžava vek trajanja i pouzdanost pogotovo u toplijim danima a stari prvo lepo očistiti, zameniti paste i gas.
Pozz
tortojed Samo ti uzmi ovaj ``dodatni rashladjivac``. Tacno je ovo sto su kolege napisale 12.03.2013. 09:40 #481873

broj poruka: 10997
i svakako je cistoca unutrasnjosti lap-a od prvostepene vaznosti za njegovo hladjenje. Medjutim, bilo kuciste lap-a od plastike ili metala, ono se zagreva, i to zestoko. Postolje snabdeveno ventilatorima ``duva`` na dno kucista i u odredjenoj meri ipak doprinosi odvodjenju ove toplote...

imarkovic Re: Preporuka 12.03.2013. 09:44 #481874

broj poruka: 18996
1200din nije puno, ali jeste da u neku ruku i nema efekta, tj. samo ga hladi povrsinski, a hladjenje je izolovano s namerom da izvlaci vazduh sa strane, na dnu obicno ima mala ventilacija da vuce vazduh, tako da ako je na nekoj zaptivenoj povrsini (krilo ili krevet), zna da se zagreje dobro, a postolje svakako nije losa stvar.. meni se svidja onaj alu coolermaster

:: Toplo preporučujem http://www.emmi.rs/postolja-lampe-i-folije-postolje-za-laptop-intex-cp11.11.html?productId=1793
::
:: Ima ga i u winwin ista cena. Ja ga koristim evo sad će druga godina. Odličan, tih, robustan i što je meni veoma važno ne guibiš nijedan usb.
:: Savet: ako ne uzmeš ovo što sam predložio, bilo koji da uzimaš gledaj da je samo jedan veliki ventilator a ne više malih
:: Laptopu i novom ovo veoma pomaže i produžava vek trajanja i pouzdanost pogotovo u toplijim danima a stari prvo lepo očistiti, zameniti paste i gas
:: Poz
washburn 13.03.2013. 10:49 #482102

broj poruka: 312
Hvala na savetima. 1)Ciscenje naravno (temp mu ide i do 90c, neki turion na 2.3) U pitanju je HP Probook , ne znam tacnu oznaku. 2)Postolje/kuler ce mu svakako koristiti kad dodje leto.
codeus Re: 13.03.2013. 16:02 #482144

broj poruka: 4054

hladnjak ima smisla ukoliko poskidas sve poklopce od dole i dozvolis da promaja bije na samu plocu ..

kad duva u plastiku to je kao da pisas u gace ... jeste da psihicki oslobadja ali pravi jos veci problem

:: Hvala na savetima. 1)Ciscenje naravno (temp mu ide i do 90c, neki turion na 2.3) U pitanju je HP Probook , ne znam tacnu oznaku. 2)Postolje/kuler ce mu svakako koristiti kad dodje leto.
MaliAbner Re: 13.03.2013. 16:40 #482154

broj poruka: 7769
Vidi vako... ja imam ovaj:
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6612

I mogu ti reci da je to sviranje qrcu...

Jedan cincilator je direktno ispod hladnjaka samog laptopa... a drugi je tamo negde oko poklopca za memoriju... i efekat nije ni prineti onom koji ces postici recimo skidanjem maske DVD-a...

Kad to uradis onda je protok vazduha u samom laptopu neuporedivno bolji... i temperature padaju DRASTICNO u odnosu na sve te fancy kulere...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Hvala na savetima. 1)Ciscenje naravno (temp mu ide i do 90c, neki turion na 2.3) U pitanju je HP Probook , ne znam tacnu oznaku. 2)Postolje/kuler ce mu svakako koristiti kad dodje leto.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs