Planiram da kupim kuciste. Izabrao sam par komada ali ne mogu da se odlucim. Trenutno imam modovano Zito kuciste, sa tri ventilatora na kucistu, naravno sa smanjenim brzinama, kuciste je malo i puno toga je natrpano ali ima dobro hladjenje zbog dodatnih ventilatora. Od kucista koja cu navesti preporucite koje ima dobar lim, zvucnu izolaciju i uopste koje predlazete. Napajanje ce biti LC Power 600H, pa imajte na umu da kablovi treba da dohvate sve komponente poshto su kucishta dizajnirana da napajanje ide dole. Najjeftinije u izboru je, da li valja? TT Versa II http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_00001998
igrom slucajeva sam dobio ovaj TT Commander, iako imam losa iskustva sa njihovim kucistima, ovo me je prosto odusevilo sa funkcionalnoscu, nije neki materijal doduse, ali sve ostalo je za te pare VRH.. spakovao sam staru makinu sa MEGOM u njega, slikacu ga kasnije da pogledas kako sve izgleda.. ima i cable management, prednja maska ima odlican sistem skidanja (kao kod Obsidiana), kuciste uopste nije lose.. deluje sasavo:)
Jeste dobro ali mi deluje da ovaj Bitfenix ima vishe prostora za cable managment i da je po dimenzijama vece. Shta mislite o njemu, jedino shto nema filtere za vazduh, mada i ovo Zito nema pa nesakuplja prashinu.
Hajde slikaj da vidim kako izgleda iznutra i uopshte kako si spakovao komponente. Pravi li buku, koliko ventova imash u njemu?
sto se grbo rodi vreme neispravi
:: igrom slucajeva sam dobio ovaj TT Commander, iako imam losa iskustva sa njihovim kucistima, ovo me je prosto odusevilo sa funkcionalnoscu, nije neki materijal doduse, ali sve ostalo je za te pare VRH.. spakovao sam staru makinu sa MEGOM u njega, slikacu ga kasnije da pogledas kako sve izgleda.. ima i cable management, prednja maska ima odlican sistem skidanja (kao kod Obsidiana), kuciste uopste nije lose.. deluje sasavo:
nije nesto preterano vece, u visini za 2 5.25 drive-a, sto se tice filtera, ne obracaj paznju uopste na to, nebitno je, veruj mi.
:: Jeste dobro ali mi deluje da ovaj Bitfenix ima vishe prostora za cable managment i da je po dimenzijama vece :: Shta mislite o njemu, jedino shto nema filtere za vazduh, mada i ovo Zito nema pa nesakuplja prashinu :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: ::
U tt element g kucistu fioke za hdd su perfektne, za ovo kuciste ne znam.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Da, kako se ponashaju hard diskovi u TT, drze li zabice dobro, ima li vibracija :: Treba da odluchim vecheras, sutra idem u BG da kupim :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: nije nesto preterano vece, u visini za 2 5.25 drive-a, sto se tice filtera, ne obracaj paznju uopste na to, nebitno je, veruj mi ::
Ne znam kakvo kuciste imas, ali ta tesko da su nesto narocito bolja od postojeceg stekaj jos para za mozda ovo http://goo.gl/f4yxO, ili pogledaj polovne po oglasima...
:: 40 jevreja ima ih vishe od 4.. :: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: :: :: Sva 4 su sranje od kojih ovo TT je najvece.. :: :: Koji ti je max budzet :: :: :: :: ::
Ovo je moje kucishte. Slike su stare tako da na njima nema tri interna hard diska, ASUS 4850 dualslot koji su dodati do danas, shto je povecalo guzvu u kucishtu, shto zbog komponenti shto zbog kablova... I da, sada vidim na poslednjoj slici da sam jedan hard disk stavio na lastishe u 5.25` sa dodatnim hladnjakom za HDD. To mi se chinilo kao loshe reshenje pa sam hard vratio na svoje predvidjeno mesto...i posle dodao josh dva...
:: Ne znam kakvo kuciste imas, ali ta tesko da su nesto narocito bolja od postojece :: stekaj jos para za mozda ovo http://goo.gl/f4yxO, ili pogledaj polovne po oglasima.. :: :: :: :: 40 jevreja ima ih vishe od 4.. :: :: :: :: :: :: sto se grbo rodi vreme neispravi :: :: :: :: :: :: :: :: Sva 4 su sranje od kojih ovo TT je najvece.. :: :: :: Koji ti je max budzet :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne diraj nista (dok ne skupis pare za bolje)... Mogao bi da uzmes neki aftermarket kuler ako hoces bolje hladjenje, a za kuciste sam ti rekao sta da radis...
veruj mi na rec kada kazem da ovaj TT nije sranje, ako neko mrzi TT, onda to sam ja, dakle imam ovo kuciste i kazem da je za te pare SUPER.
@jebivetar a zabice za HDD nisu nesto specijalno kao ni na jednom kucistu koji ih imaju po meni, medjutim ti lepo mozes da skines te zabice i zasrafis srafove kao covek sa obe strane i od toga nema bolje.. ako si primetio, zabice na tom kucistu su samo opcija.
da, u pravu si, isto i na ovom TT ja ne mogu da doprem do P4 koji je skroz gore (vidi se na slici da staji produzni), moze da se napravi to vrlo lako
:: Ako vec imas LC powerr 600 H odmah da ti kazem da ako ide dole u kucistu, :: nece moci da dohvati naponski kabal za plocu skroz gore 100% :: :: Ali to se lako resi sa x4 ili x6 produznim, kosta oko 150/200 din :: :: Ako ti je budzet takav kakav jeste, da li ti prodajes svoje kuciste :: pa onda jos + 40e ili kako :: :: A od svih nabrojanih ako bih morao neko od njih da izabere :: ja bih licno isao na Commander MS-I ili bitfenix http://goo.gl/mP2o :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.