Zamenio sam napajanje iz potpisa sa LC power 600H-12, kupljeno novo u radnji. Ventilator okrece chini mi se 100%, buchno je jako. Sa istom konfiguracijom LCpower 420w 12H se nije chuo... Nista nije menjano shto se komponenti tiche, osim ubachenog josh jednog hard diska. Shta da se radi? Pomoc? Hvala
Nema veze sto se pomera....Vent ko vent je bucan zato sto vrti na max. Postoje dva razloga, prvi je da se napajanje greje iz nekog razloga, a drugi da je termo sonda ili njen sklop neispravan i zato vrti na max. Proverices tako sto ces iskopcati sve sa napajanja i kratkospoji na 24 pin konektoru zelenu i bilo koju crnu zicu i vidi da li bez opterecenja vrti na max, tj. da li je bucno. Ako i bez opterecenja vrti na max, onda je sonda neispravna ili je uopste i nema, a vent skopcan na 12V. Ne znam tacno za taj model...pa je najbolje da sacekas nekoga ko ima isti pa da prenese svoja iskustva. Ako se ispostavi da taj mozel treba tiho da radi, reklamiraj ga.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
bez potroshacha opet buchno. Neispravno, treba da reklamiram, kupljeno u chetvrtak. Da li odmah menjaju ili se cheka po proceduri kod reklamacije? Ko placa poshtarinu, poshto mi je drug kupio u drugom gradu?
:: Nema veze sto se pomera....Vent ko vent je bucan zato sto vrti na max. Postoje dva razloga, prvi je da se napajanje greje iz nekog razloga, a drugi da je termo sonda ili njen sklop neispravan i zato vrti na max :: Proverices tako sto ces iskopcati sve sa napajanja i kratkospoji na 24 pin konektoru zelenu i bilo koju crnu zicu i vidi da li bez opterecenja vrti na max, tj. da li je bucno. Ako i bez opterecenja vrti na max, onda je sonda neispravna ili je uopste i nema, a vent skopcan na 12V. Ne znam tacno za taj model...pa je najbolje da sacekas nekoga ko ima isti pa da prenese svoja iskustva. Ako se ispostavi da taj mozel treba tiho da radi, reklamiraj ga :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Pa vidi, sve zavisi koliko je vremena proslo od kupovine. Cini mi se da je u roku od 7 dana moguce vratiti napajanje (bez ikakvog razloga) i oni ti vrate novac, a ti kupis drugo, recimo. Kod standardne procedure, rok za popravku je nekih 45 dana, pa ako ne mogu da ga rese, duzni su da ti daju novo, isto ili neko u tom cenovnom rangu. Sve zavisi od ozbiljnosti i politike firme i kako su naklonjeni prema svojim kupcima, jer iskustva su razlicita, negde je ok, negde trebas da povedes brata koji trenira kick box.:) Za postarinu, mislim da ces ti morati da se isprsis, jedino, ukoliko, su oni platili po principu `kupite, a mi vam placamo dostavu` Ipak je najbolje da ih kontaktiras i dobices info iz prve ruke, pa da ne nagadjamo sada.
Mozda da sacekas da se javi neko sa identicnim modelom napajanja i da kaze kako se kod njega ponasa, da ne bude, posaljes, a ono ispravno, tj. tako i treba da radi i onda pusis 1000 din bez veze + gubis vreme i zivce cekajuci. U svakom slucaju javi sta bi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
kao shto sam pisao, Lc 420H-12 se nije culo sa istom konfiguracijom. Ovo napajanje je preglasno, sada sam iskljucio i dodatne ventilatore kucista, susretao sam se i sa kinezima koji su imali 8cm ventilatore pa se nisu ovoliko culi. Garant je rudi feler u pitanju.
Ako nešto dežurni kritičari i snobovi ne mogu da zamere LC Power napajanjima, to je njihova tišina koja je zajebala većinu daleko skupljih. Dva su moguća razloga zašto to nije tako i kod tebe: jedan je da je feler, i do njega si i sam došao, a drugi je, da je neki pametni baja zamenio ventilator za bilo koji (obavezno i bučan) jeftiniji od 300-400 dinara. Valjda je ovo prvo. Pročulo bi se da cela serija ne valja.
Napajanje je kupljeno novo, nalepnica je na srafu, ventilator je sa nalepnicom LC power tako da ne mislim da je neko menjao ventilator. Zvao sam radnju, dace mi drugo napajanje, posto sam kupio pre dva dana.
:: Ako nešto dežurni kritičari i snobovi ne mogu da zamere LC Power napajanjima, to je njihova tišina koja je zajebala većinu daleko skupljih :: Dva su moguća razloga zašto to nije tako i kod tebe: jedan je da je feler, i do njega si i sam došao, a drugi je, da je neki pametni baja zamenio ventilator za bilo koji (obavezno i bučan) jeftiniji od 300-400 dinara :: Valjda je ovo prvo. Pročulo bi se da cela serija ne valja :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.