Dali je dvdrw koji se vodi kao SATA za laptop isti onaj prikljucak kakav imaju SATA2 diskovi na desktop racunarima? Neko mi je rekao da je nesto kraci deo za napajanje ili je veci neki konektor koji je iz jednog dela. Prosto receno dali bi se SATA rezac sa laptopa mogao fizicki povezati sa napajanjem i data kablom za klasican kompjuter a da radi?
U pravu je taj neko ko ti je to rekao. Data konektor je isti, a taj za napajanje je manjih dimenzija. Nisam nikada video / cuo da postoji nekakav adapter, ali verujem da bi trebao da postoji. Postoji u kontra smeru, kuciste dimenzija rezaca u koje se ubaci HDD od laptopa i onda imas jos jedan hard disk umesto rezaca. Za sta ti treba citava akcija? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Za 1 crvenu i kusur imas bre nov dvd i cao, sad ces da cupas iz lap topa pa da prespajaz zice, ja tu oma vidim vise stete nego koristi, ili jos jednostavnije bilo ko ima dvd rom u komsiluko ko god ima komp, pozajmi na par sati i cao...
A naknadno sam dokupio jos dva kabela... cisto da se nadje...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: slim SATA dvdrw ima drugačiji konektor, data deo je isti, ali je napajanje malo drugačije, pošto koristi samo 5V kao i 2.5 inch hard diskovi :: :: Evo kako izgleda kabl koji ti treba (data SATA i molex na slim SATA) :: :: https://www.sony-optiarc.eu/uploads/media/Slimline_SATA_cable.JP :: :: Ja kada sam kupio svoje SilverStone miniITX kućište sam jurio isti za slim optiku, ali ga nisam nigde našao :: :: Na kraju se desilo da mi uz neke HP servere stigne desetak istih pa sad imam, ali nisam video da ih negde ima da se kupe kod nas.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.