A za sta 500W ? Ja imam stari CPU netburst arhitekture na 3.2 GHz, poznatiji kao gutac struje, ATI-jev X800XT (jel treba nekom da objanjavam koliko to vuce ?), 2x1GB RAM-a i dve optike. Znaci u svakom pogledu jaci i zahtevniji komp. I sve to sasvim fino radi na LC-ovih 400W. Znam ja da je najbolje da se svi izletimo par stotina evra za vrhunske 1000W kutijice pa da pevamo, ali ne terajte coveka da trosi 20+ evra vise na nesto sto mu ne treba. Lepo je pitao sta mu treba za navedenu konfiguraciju, a za nju mu ne treba nista vise od 400W za 30-tak evra.
bilo koje brand name napajanje od 400W (Chieftec, Antec, Enermax, LC, Cooler Master, Thetmal Take...)
ako nije brand name onda 500W pa i vise, tako da... bolje ono prvo
sa kvalitetnim 400W napajanjem nemas brige ni ako dodas jos rama, HDD, optiku i ostale sitnurije. e jedino ako planiras da ga klokujes i da dodas jos komponenti onda idi na preko 400 (450-500max)
u masini je upravo ta ploca, Pentium D 915, ATI 1550/256 Mb, RAM 2 x 512, ostalo je uobicajeno: HDD, DVD RW, TV karta... sve u svemu to radi sa Chieftecom 350W! Jedino sa cime nisam yadovoljan je upravo ploca, tj. ploca je ok, ali ne i kuler na severnom cipu, pasivan je i nedovoljan pa sam morao da ga yamenim sa Cooler Masterom Blue Ice i sada radi ok!
Ja sam pre nekoliko dana kupio taj procesor. Uz 2x1GB rama, dva harda i dve optike, radi kao sat sa Chieftec napajanjem od 400W. Nema potrebe za jacim. Jedino se slazem sa ostalima da treba da kupis brand name. Jedino to ti garanjtuje kvalitet i sigurno onoliko jako koliko pise u deklaraciji.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.