@rasha44 Cini mi se da je u jednoj od tema Mighty spomenuo ovo kuciste i da je prilozio link sopstvenog predstavljanja istog na onom drugom forumu...
@tortojed Secam se onog jebitacnog kucista Spire Pininfarina, bas mi se svidja ona fora sa otvaranjem zadnje strane kucista kad ti ceo racunar postaje dostupan za remont bez da se zavlacis tamo vamo i onamo...
Tek sad vidim da je njegovo kuciste sa oznakom R3... a ovo na rasinom linku R2...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: kuler je veoma cudan i zanimljiv, :: jos veci smek bi imao kad se ture ventovi na njega po izboru :: :: Kuciste mi jednom ruzno, crna cigla.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
O ukusima, o svemu... Ali nikako o raspravljanju. :) Vidiš, meni su bilo kakva svetleća-neon-enterprajz-deseptikon rešenja (blago rečeno) odvratna. K`o jeftine kineske igračke, samo nedostaje i falš `jingle bells` beep melodija kada uključiš komp. :p Vizelni dizajn Fractal Design Define XL R2 bih ocenio visokom ocenom.
No, dobro... Svaka roba ima kupca.
:: :: Kuciste mi jednom ruzno, crna cigla.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Unutrasnjost je prica za sebe za svako kuciste i prakticnost, ali izgled ovog je mega ruzno , crna cigla po meni, nikakvo raspravljanje, samo sam izneo svoje solo misljenje, to je ok?
Neee... Ni na čiji račun. Kao što si i sam rekao, `samo sam izneo svoje mišljenje`, naravno da je ok (smisao forumske korespodencije)
P.S. bolje crna cigla, nego šarena cigla :))
:: To nesto na racun mog CM SE :: :: Unutrasnjost je prica za sebe za svako kuciste i prakticnost :: ali izgled ovog je mega ruzno , crna cigla po meni, :: nikakvo raspravljanje, samo sam izneo svoje solo misljenje, to je ok :
Razlika izmedju R3 i ovog kućišta je i u tome što je ovo Big Tower sa oznakom XL, dok je R3 (koji je povučen iz proizvodnje kad je izašao R4) midi tower.
Meni se ovaj tip kućišta (kao i CM Silencio serija) dopada jer je jednostavno, a posebno mi odgovara zvučna izolacija. Ja sam pre više od 10 godina počeo da oblažem stranice kučišta tankim sundjerom, da bi bilo što tiše. Naravno, sad su noviji materijali i fina fabrička obrada i sve je picnuto kako treba. Moja sledća kupovina, jednog dana, biće Define R4, ako u medjuvremeni ne izadje nešto novo.
@Dexter013 Ja sam malo matoriji i u prethodnom životu (pre više od 40 godina) bio sam jedan od prvih DJ-a u bivšoj Jugi. U svakopj diskoteci je bio Light-show (stroboskop, uljani slajdovi, black light itd.), tako da mi je toga više nego dosta.
Naravno, ukusi su različiti i svako uredjuje kućište onako kako mu odgovara.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Ali isto tako mozes da kaze da je ko monolit iz Odiseje.. :: :: Evo i linka za Mighty-jev prika :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?271363-Fractal-Design-Define-R3-USB-3-0-mini-revie :: :: Tek sad vidim da je njegovo kuciste sa oznakom R3... a ovo na rasinom linku R2.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: kuler je veoma cudan i zanimljiv, :: :: jos veci smek bi imao kad se ture ventovi na njega po izboru :: :: :: :: Kuciste mi jednom ruzno, crna cigla.. :: :: :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: :: CpuCooler:TitanVanesa- :: :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CM Storm Enforce :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: Mis:Mx 51 :: :: Dell 22 :: :: :: ::
Konkretno crni Define R4, XL verziju bih uzimao zbog viska prostora u kucistu. Izgled se nekome svidja, nekome ne, stvar ukusa, ali niko ne moze da ospori kvalitet i funkcionalnost ovih kucista . br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
@Rasha: (bolje) nazad, u stare pobede! He, he, he.
20.02.2013. 15:24
status: user broj poruka: 10997
Meni je, kada se o kucistu radi, bitna iskljucivo funkcionalnost - da sto vise komponenti moze u njega da stane (pri cemu nece bti ``guranja``), da bude dobro ``provetreno``, da poseduje velik broj USB prikljucaka + audio in/out na prednjem panelu i da citava skalamerija bude stabilna, bez podrhtavanja, zujanja... Ranije sam se cesto selio, pa sam bio prinudjen da i polozaj kompa prilagodjavam stambenom prostoru, ali jedna stvar se nije menjala od prvog PC-ja kojeg sam imao (286 na16MHz) do ovog kojeg imam sada: kuciste mi je prilicno ``skrajnuto``, stavljeno ispod neke police, izmedju nekog stocica i komode... i sve sto od njega vidim to su front panel i deo leve stranice ili deo desne stranice...
`klasika` je uvek najbolja u svakom polju, slazem se.
A kod ovog Genesis hladnjaka tacno se vidi da su pratili izdanja ostalih vrhunskih proizvodjaca (Thermalright, Noctua), mudro nisu hteli da kopiraju druge(D14, SilverArrow), te su nasli da iskrive drugi tower na memoriju, nekome je pala ta ideja, u sustini nije losa, ali mislim da ce cena presuditi(lose).. sve u svemu nikako da razumem ovaj push-pull na kulerima sa jednim towerom, testirao sam nekoliko puta i stvarno je mizerna razlika u odnosu na single varijantu da nemam objasnjenje, neki stepen manje i to je to, a ocekivao sam mnogo bolje.
Nabacis ovo i svaka neonka bezi iz kuce :D http://www.youtube.com/watch?v=sO2-tqoyGik&feature=share Intel i5-3570k@3,4 GHz CM Storm Enforcer Asus Maximus V Gene (ROG Baby :D) MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel 520 SSD 120GB WD 640GB @7200 rpm Caviar Black Some Keybo
A evo i poboljsanja verzija kucista http://www.youtube.com/watch?v=XS8uoCtHu0Y :D Intel i5-3570k@3,4 GHz CM Storm Enforcer Asus Maximus V Gene (ROG Baby :D) MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel 520 SSD 120GB WD 640GB @7200 rpm Caviar Black Some Keybo
Jel bi mogao da mi izmeriš visinu zadnjeg dela kućišta (tu gde je vent)...videh na sajtu da je visina 484mm, ali je prednji deo malo izdignut. Problem je što na stolu imam policu koja je na 47cm, tako da sam ograničen tim. Sada imam gladiator 600, ali mi je nekako malo, jedva sam ugurao 7950...a problem je naći nešto šire i dublje, a da nije mnogo više...Izvinjavam se ostalima za off... Fiat iustitia, et pereat mundus
Hvala...ništa onda, i ako ga uguram ispod police nema smisla jer nema mesta za izduv venta...tražim neko treće rešenje... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: 48.5 cm je najvisi deo / prednji koji je izdignu :: 47 je onaj ravni regularni deo :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis:Mx 51 :: Dell 22 :: ::
Covek ima CM Gladiator 600, mislim da bi prelazak na TT V4 bio `s` konja na magarca`. Gladiator je skuplje i kvalitetnije kuciste, najveca mana mu je sto ne mogu stati najduze graficke kartice. Gladiator je siri od 20cm, ima dobar lim i prilicno je dobra osnova za modovanje.
Ako bi se odlucio za modovanje, a i takmicenje je u najavi :), prepravio bi nosac 5.25` i 3.5` uredjaja, poboljsao cable management,..., na kraju pjeskarenje i powder coating.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.