Naime,imam Thermaltake V3 kuciste,znaci napajanje u dnu,situacija je takva da kuciste drzim na podu,odnosno na laminatu.
E sad,ono sto sam primetio,sto je i normalno,iako imam filter na mestu gde je cooler od napajanja,dosta se tu prasina uvlaci,napajanje onako nije bas da je hladno a i primetio sam da se tu lepo uvuce prasine i samim tim cooler radi na vecim obrtajima gde je bucniji i od Vendette 2 na cpu i Windoforce-a na gpu.
Dakle,da li bi mi postavljenje neceg ne previse visokog ispod nogara kucista pomoglo po tom pitanju stogod,mnogo bre ovako cesto moram da cistim napajanje.Znaci nesto tipa nekog drveta ili cigle. Edit:Da napomenem situacija je takva da racunar mogu samo tako da drzim,nigde drugde nemam ni nesto mesta a ni neko stocic ili sta vec da mogu da ga podignem na doticni.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Teško da bi ti neko malo podizanje tu išta pomoglo. Uvlačiće i dalje prašinu ko sumanut. Bolje recimo da staviš neki gušći filter i da ga malo češće čistiš. E sad, postoji i varijanta da okreneš napajanje na gore da vuče iz kućišta ali tu je onda problem što će se hladiti toplijim vazduhom tako da će vent opet da povećava obrtaje. Ne znam ni sam....
Opravis ovako nesto, (bacim ti slike uskoro) meni je toothles odradio ali realno nije mnogo skupo, lepo za oko a taman ne usisava prasinu sa poda, kod mene je jos gore jer imam macku pa tu ima i dlaka dosta...
skinuo sam filter napajanja i evo od LETOS nisam otvorio kuciste, temperature nisu makle, ali definitivno ga sredjujem cim otopli :D
Hoci da kazem da iako imam dosta prasine u kuci, ne cistim kuciste tako cesto iako je bez filtera ali naravno da vodim racuna o tip-top stanju komponenti.
ASUS M5A78L ATHLON II X3 455 -> PHENOM B55 W/O L3 + CM HYPER 212 EVO 2X2GB HYPER X BLU @1600 MSI 6850 CYCLONE PE OC WB BLUE 500 LC POWER 550W THERMALTAKE V3 BLACK + 5X 120mm FANS
Da jeste sick flow red led 12cm, odlican ventilator, duva fino a ne cuje se.
Inace napred ide 20cm red led a turio sam i gore 20cm red led, da bude komplet lep. Te dve 20cm lade ko zmija a uopste nisu glasni. Preporuka za cm sick flow.
To mi toothles opravio postolje za dz i eto stoka bezobrazna nije nalepila flekice, a ja imam te flekice od stola od ranije, samo negde duboko u spajizu a tamo je totalni haos, treba naci kesicu 3 sa 3 cm u tom ludilu...
Imam isto kuciste pa rekoh da te pitam i ja sam nameracio da uzmem ta dva venta da mi rade hladjenje,trazim i neonku jednu,tu cu valjda puci jednu crvenu,al dobro ocu da mi bude full red case. u svakom slucaju uskoro ce i jedna noctua da upadne pa da sve bude badass :D Intel i5-3570k@3,4 GHz CM Storm Enforcer Asus Maximus V Gene (ROG Baby :D) MSI GTX660Ti PE OC Patriot IEM 8GB @2133MHz Limited Edition Cooler Master M2 Silent Pro 620W Intel 520 SSD 120GB WD 640GB @7200 rpm Caviar Black Some Keybo
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.