Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Laserski štampač u boji od 200-300 evra
STRANA 1 OD 1
Males Laserski štampač u boji od 200-300 evra 18.02.2013. 23:39 T51893

status: user
broj poruka: 2
Tražio sam po forumima ali nikako da pronađem sigurno rešenje.. Potreban mi je laserski štampač u boji od 200-300 evra, kome što duže traje ketridž i što je najvažnije za koga nije skupa kupovina novog ketridža(po mogućstvu da ima automatsko obostrano štampanje).. I da li je isplativo da u istom uređaju budu i štampač i skener ili je povoljnije i sigurnije kupiti ih odvojeno? Molio bih za preporuke..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Re: Laserski štampač u boji od 200-300 evra 19.02.2013. 00:01 #476987

broj poruka: 6645
1. postoje laserski kolor štampači po toj ceni (200-300€)
2. čim su tako jeftini, kertridž im ne traje duže već kraće od skupljih (dakle, ne postoji)
3. ne postoje takvi originalni kertridži, novi kertridži su skuplji od novog štampača
4. nije isplativo da sve bude u jednom, osim po pitanju prostora koji se time štedi i estetike, pa samo ako je to najvažnije, idi na tu soluciju, u suprotnom biraj štampač, biraj skener i imaćeš bolje od sklepanog u jedno, plus, kod crkavanja lakše se otarasiš bilo čega. U slučaju crkavanja, stvar se dodatno komplikuje po pitanju uštede u prostoru...

Budale računaju na sreću.

:: Tražio sam po forumima ali nikako da pronađem sigurno rešenje.. Potreban mi je laserski štampač u boji od 200-300 evra, kome što duže traje ketridž i što je najvažnije za koga nije skupa kupovina novog ketridža(po mogućstvu da ima automatsko obostrano štampanje).. I da li je isplativo da u istom uređaju budu i štampač i skener ili je povoljnije i sigurnije kupiti ih odvojeno? Molio bih za preporuke..
jumperjack Hm 19.02.2013. 11:39 #477029

broj poruka: 497
Lepo ti rece kolega gore da je bolje odvojeno a i naravno nema za te pare koje bi ti dao (mulitifunkcijski, duble side print), a i kolor laseri i dalje kostaju kao prva ljubav pa jos malo vise kada se sve sabere na kraju...i reciklaza sva 4 tonera kosta koliko novi stampac....mani se ako bas ne moras ili ne radis nesto sto ce bas da ti se isplati!

Males Re: Laserski štampač u boji od 200-300 evra 19.02.2013. 15:46 #477101

broj poruka: 2
Koliko bi para bilo isplativo uložiti u takav štampač a da mi se isplati posle, tj. da me kupovina novih ketridža ne košta više od novog štampača?

gliga79 Re: Re: Laserski štampač u boji od 200-300 evra 19.02.2013. 16:00 #477103

broj poruka: 4641
Napomena:
To se koristi samo ako ti donosi novac. U suprotnom je totalno ne isplativo.

Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w

:: Koliko bi para bilo isplativo uložiti u takav štampač a da mi se isplati posle, tj. da me kupovina novih ketridža ne košta više od novog štampača
::
::
codeus ... 19.02.2013. 16:28 #477117

broj poruka: 4054

nije u pitanju samo toner u color laser .. kod vecine posle 10k stranica moras menjati drum .. naravno i to kosta koliko nov stampac ..

isplati se ukoliko ces naplacivati 2-3e po strani ...

Mudrica ... 19.02.2013. 21:53 #477190

broj poruka: 39
Ljudi, čitajte po nekad i opise i specifikacije laserskih štampača (pa i onih u boji).
Uz novi štampač se uvek isporučuje kertridž koji je manjeg kapaciteta od maksimalno mogućeg. Na taj način proizvođači i prodavci mogu da postigni cenu prihvatljivu za kupca.
Kertridži punog kapaciteta su, po pravilu, skuplji od samog štampača.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs