Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Napajanje?
STRANA 1 OD 1
harry87 Napajanje? 14.02.2013. 15:58 T51835

status: user
broj poruka: 853
Cudno se cuje, cas bruji cas ne bruji, i kad se pipne ko da se trese. E sad ako crkne koje su sanse da povuce jos neku kompnentu? Ovo je napajanje
http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-power-supply-pro-550w-psb550-14/comp_comp_powersupply/256/583
Istekla je garancija, ne bi sad gledao da ga otvaram i cistim, da nesto ne zeznem... Jel da ga menjam? Dajte neki predlog do 6-7 hiljada din...

Hvala, poz..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
prashinar A šta gura to napajanje? 14.02.2013. 16:01 #476188

broj poruka: 517

To si zaboravio. mada ta Borovnica i nije neštooo
harry87 ... 14.02.2013. 16:24 #476193

Q6600@3.15ghz, 4gb , 7850, 2xHDD, DVD-rw, 4 venta :D!

ilicstefan Dajte bre ljudi 14.02.2013. 17:29 #476207

broj poruka: 1577
Ovo je treća tema sa istim problemom, pogledajte malo dole. Već ima sa ovom tri teme.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

Sub-Z Menjaj to s**nje do možeš 14.02.2013. 17:35 #476208

broj poruka: 1620
Dobro da je guralo i toliko...solida izbor bi bio, npr. http://goo.gl/udIzs
Fiat iustitia, et pereat mundus

uroshnet re 14.02.2013. 17:37 #476210

broj poruka: 1033
Daj bre, jel ti to nas malo ovo-ono?
Menjaj to dok su ti komponente u zivotu, kupi neko krsteno napajanje. Koje god zabodes u sa cenom od 6-7k neces pogresiti, samo da nisu jnc, bluberry i ti kinezi. Recimo Chiftec, ThermalTake, Cooler Master, pa i LC power nije los.
Evo recimo taj Thermal Take je sasvim OK, a ima i 3 god. garanciju.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz
CM 212 EVO
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
MSI TFIII GTX 660 2GB
KINGSTON HyperX 3K 120GB
ASUS XONAR DG
CM GX550
Julije !!! 14.02.2013. 17:42 #476211

broj poruka: 265
To sto bruji je najverovatnije ventilator koji je pun prasine i polako zaribava sto usled gubitka broja obrtaja dovodi i do veceg grejanja napajanja a i samog racunara posto ono izvlaci jedan deo toplog vazduh iz kucista.
Moze da ti ode pride i maticna ploca, mom bratancu je po njegovim recima tako napajanje cvrcalo neko vreme da bi kasnije nesto u njemu puklo i pocelo da dimi i jako se oseti a posto je on mali idiot nije iscupao kabal od napajanja odmah kod prvih znakova vec se igrao dok racunar nije prestao sa radom. Kada sam otvorio napajanje video sam da je bukvalno eksplodirao onaj najveci kondenzator ( 330uf 200V ima ih dva) i bilo je jos par manjih naduvenih, napajanje JNC350W koje ja radilo nesto vise od 4god. Probao sam sa drugim napajanjem ali maticna nije davala znake zivota (ASUS K8N) pa sam mu kupio drugu normalno novu koju sam jedva nasao (S754) posto su davno zastarele, ostale komponente bile su ispravne i jos uvek mu ta sklopocija radi.
Ti sad vidi sta ces!!!

Asus P5Q3DeLuxe
Intel Q9550@3.9+CoolerMaster Hyper 212Plus Dual Fan
DDR3 GeilGU 2x2GB+KingstonT1 2x4GB
Asus ENGTX570 DCII
Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2
Leadtek WinFast PxDTV2300H
CoolerMaster Stacker 832 Black+Chieftec APS850C

harry87 ... 14.02.2013. 17:55 #476214

Hvala puno, menjam !!!
@ilicstefan izvini sto pravim temu za sebe, ljudi bi ovako brze videli, par puta sam se ubacivao u teme i nisam dobijao odgovore :D!!

Blueberry Re: ... 14.02.2013. 17:56 #476215

broj poruka: 1272

Brate, mene iskreno cudi kako taj Blueberry uopste pokrece tu masinu. Menjaj to.

P.S. znam da zvuci smesno kad ja kazem da menjas Borovnicu , ali...

kupi bar ovako nesto: http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-600w-raidmax-rx-600af-blackstone.11.html?productId=30476

:: Q6600@3.15ghz, 4gb , 7850, 2xHDD, DVD-rw, 4 venta :D
::
f0rever Re: Re: ... 14.02.2013. 21:00 #476265

broj poruka: 3821
Ma moze taj Bljuberi to da pokrene, ali pitanje je koliko dugo..

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Brate, mene iskreno cudi kako taj Blueberry uopste pokrece tu masinu. Menjaj to
:: P.S. znam da zvuci smesno kad ja kazem da menjas Borovnicu , ali..
:: kupi bar ovako nesto: http://www.emmi.rs/napajanja-i-dodatni-ventilatori-napajanje-600w-raidmax-rx-600af-blackstone.11.html?productId=3047
:: :: Q6600@3.15ghz, 4gb , 7850, 2xHDD, DVD-rw, 4 venta :D
:: ::
ilicstefan @harry87 15.02.2013. 12:22 #476348

broj poruka: 1577
Ma ne ljutim se što si otvorio temu, ajde otvorio si i šta sad, ali si mogao da pročitaš 2 prethodne teme koje su imale isti problem tj. zuji i cvrči im iz napajanja iliti ventilator je zaribao. U obe teme su svi predložili promenu ventilatora.

Kod tebe se do duše razlikuje situacija. Imaš tu borovnicu koja nije ni tetris da pokrene a kamoli taj Q6600.

Ostavio sam ti komentar i za to ali je berza pojela moj komentar, glasio je nekako ovako: Tek sam sad video poruku malo bolje, baci tu borovnicu u korpu i kupi neko kršteno napajanje.

E sad da za ubuduće kada tražiš napajanja posmatraj ih ovako.

Žito, znači KME, Codegen, Borovnica, Malo Sutra Industrial i ostala kung fu napajanja izbegni u širokom krugu. To su kineska napajanja od kojih je i bog digao ruke.

Srednja klasa ti je: LC Power, Thermaltake, Raidmax koja su dobra, pouzdana, malo lošija (desi se da poneko crkne i da im malo brže opada snaga koju mogu da isporuče i imaju lošije ventilatore) od onih dobrih napajanja ali su zato isto toliko puzdana i jeftinija od njih. U suštini najbolji izbor cene/kvaliteta. Trajaće ti godinama uz male popravke (ventilator i čišćenje)

Viša klasa: Chieftec, Coolermaster, Corsair su zaista dobra napajanja, radiće lepo uz minimalno održavanje od prašine jedan dugi niz godina.

Aždaja klasa: Seasonic, Antec, Enermax, Silverstone su napajanja koja mogu da poteraju fabriku i da pitaju je l` ima još. Kupiš ovo i bićeš praznog novčanika ali miran jedan popriličan niz godina da ne spominjem što ćeš moći bilo šta u kućište da staviš.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

harry87 Re: @harry87 15.02.2013. 19:26 #476454

Hvala :D!!

:: Ma ne ljutim se što si otvorio temu, ajde otvorio si i šta sad, ali si mogao da pročitaš 2 prethodne teme koje su imale isti problem tj. zuji i cvrči im iz napajanja iliti ventilator je zaribao. U obe teme su svi predložili promenu ventilatora
:: Kod tebe se do duše razlikuje situacija. Imaš tu borovnicu koja nije ni tetris da pokrene a kamoli taj Q6600
:: Ostavio sam ti komentar i za to ali je berza pojela moj komentar, glasio je nekako ovako: Tek sam sad video poruku malo bolje, baci tu borovnicu u korpu i kupi neko kršteno napajanje
:: E sad da za ubuduće kada tražiš napajanja posmatraj ih ovako
:: Žito, znači KME, Codegen, Borovnica, Malo Sutra Industrial i ostala kung fu napajanja izbegni u širokom krugu. To su kineska napajanja od kojih je i bog digao ruke
:: Srednja klasa ti je: LC Power, Thermaltake, Raidmax koja su dobra, pouzdana, malo lošija (desi se da poneko crkne i da im malo brže opada snaga koju mogu da isporuče i imaju lošije ventilatore) od onih dobrih napajanja ali su zato isto toliko puzdana i jeftinija od njih. U suštini najbolji izbor cene/kvaliteta. Trajaće ti godinama uz male popravke (ventilator i čišćenje
:: Viša klasa: Chieftec, Coolermaster, Corsair su zaista dobra napajanja, radiće lepo uz minimalno održavanje od prašine jedan dugi niz godina
:: Aždaja klasa: Seasonic, Antec, Enermax, Silverstone su napajanja koja mogu da poteraju fabriku i da pitaju je l` ima još. Kupiš ovo i bićeš praznog novčanika ali miran jedan popriličan niz godina da ne spominjem što ćeš moći bilo šta u kućište da staviš
:: Kako Electronic Arts pravi igr
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
harry87 Jel moze ovo? 17.02.2013. 23:50 #476779

http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-ctg-550c/comp_comp_powersupply/48/783

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs