Pozdrav narode. Treba mi mala pomoc,potrebni su mi ventovi za kuciste ali naj bitnije je da budu tihi i da nisu preterano skupi do `crvene`. Trebaju mi 12-ice. Hvala unapred.
ne moras dalje da trazis - F12.Obican ili PWM,uzmi sta ti vise odgovara.Tihi,pouzdani,dobar protok vazduha.Naravno pogledaj sta ima u ponudi ali da sam na tvom mestu AC i cao zdravo.Samo ako ih nadjes u ponudi,nesto ih ima slabo u poslednje vreme...
:: Dal sam ja lud ili su mi uvalili falicni ventilator :: :: Ja sam uzeo te Artic Cooling i lade lepo,ali zato su cuju poprilicno,nzm,ako su svi takvi,definitivno za izbegavanje :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Naleti ponekad dobar vent, ja sam recimo pre nekih 6-7god kupio Zalman F3, evo ga i danas, radi kao i prvog dana, nisam ga nikad podmazivao i sl., samo ga okolo ocistim.
Noctua me isto sluzi dosta vremena bez problema, dok je sa Xilence vec druga prica. Tako da je diskutabilno da li se isplati kupovina jeftinih ventilatora.
U Sr. Mitrovici nema bas veliki izbor,Gigatech sam nasao ali nisam znao koliko su tihi, a svi imaju Blueberry i neke feng-shui ventove, te ja uzmem bobicu i bila je tiha 3 dana a onda je `poleteo` u neslucene visine, a ko ima tt V3 be kuciste zna koliko je ono akusticno. Dok se njegov vent uopste ne cuje! Pa sad trazim nesto da se ne cuje.
Probaj da ispod venta postavis neke gumene podloske ili manje komade sundjera ili sta vec imas na raspolaganju,ako je i tada `glasan` onda je feler u najavi.F12 je,ajd` da kazem,necujan do nekih cca 1000 obrt,vec preko toga pocinje da se cuje.A koliko glasno to je vec individualna stvar.
:: Dal sam ja lud ili su mi uvalili falicni ventilator :: :: Ja sam uzeo te Artic Cooling i lade lepo,ali zato su cuju poprilicno,nzm,ako su svi takvi,definitivno za izbegavanje :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
15eu..sta je to.. ne znam sta vam je ljudi, mnogo ste besni, ima bre sasvim korektnih ventilatora, cooler master onaj sa visokim airflow, akasa, silverstone, sharkoon, Noctua itd itd.. nego znam, uvek je pozeljno ono sto nema, Scythe Gentle Typhoon, Noiseblocker, MAGMA i sl..
:: Izvuci 15 e za noctua ventilatora i eto : :: :: :: Imali su jedno vreme Xigmatek XLF ventovi za oko 550dinara,oni su bili zaista fantasticni.Ali sad nema vec godinu dana sigurno :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ko zeli tisinu bilo bi dobro da moze kontrolisati brzinu ventilatora, ako nema mogucnost preko maticne, onda bi bilo dobro nabaviti neki kontroler brzine.
Pre vise godina i ja sam mucio sa ventilatorima, imas ih vise u kucistu, razlicitih proizvodjaca, 1 radi super na 12V, drugi je bucan, a na 7V previse spor/slabo hladi...
Posto su mi kvalitetni kontroleri bili skupi, a i ne svidja mi se to kako izgeda, volim sto jednostavnije kuciste..., napravio sam kontroler za 4 ventilatora, tako da ih mogu fino nastimati, a sve to me je kostalo do 5e. Traje vec godinama, sakriveno u kucistu, ispod rezaca.
Imate raznih shema na internetu, ja sam koristio onu sa lm317.
Da, 12 i GND. Moze se napraviti i sa maticne, da cita senzor brzine..., ali za tim nema potrebe, cilj mi je bio sto jednostavnije i sto manje kablova po kucistu.
Jel zna neko gde je moguce kupiti ovaj vent nov,po mogucstvu u BG-u?Obican ili PWM....Emmi,Nova i Win Win nemaju na stanju a ni u magacinu,eventualno moze da se naruci....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.