Pre par dana sam zapazio cudan zvuk iz kucista. Kao da nesto cvili, pisti. Prvo sam pomislio da je graficka (9800gtx+), izvadim graficku, zvuk jos uvek tu. Probao da stavim i atijevu graficku 4870, ali nista se nije promenilo. Onda sam pomislio da je kuler na procesoru, skinem ja i njega i stavim drugi, medjutim taj iritirajuci zvuk je jos uvek tu. Diskove povadim, opet cvili, znaci ostaje samo napajanje. Danas sam cak primetio da se zvuk menja dok scrolujem stane, kao da prati brzinu scrolovanja.
Da li neko ima ideju sta bi to moglo biti?
Napajanje je Chiftec 650W Konfiguracija: i7-920 gigbyte ga-x58a-ud3r 8GB ram ati 4870 1 hdd sata3 1gb 1 hdd sata2 500gb Znaci nije do nedostatka snage.
Propistale su zavojnice, iliti poznati coil whine. Nije opasno, ali je iritirajuce.
Ukoliko ti je napajanje u garanciji, pokusaj da ga reklamiras. Ukoliko nije, molim nekog od iskusnijih kolega da napise kako se to resava uz pomoc stapa i kanapa, tj. lak, pricvrscivanje i `uradi sam` metoda...
Udji u BIOS i sikljuci C1E, C3 i C6 states. Ako imas i C7 i njega. Meni je pomoglo oko cviljenja. Video sam to na netu i rekoh sebi da probam to. I stvarno je uspelo. Kazu da postoji neki trip oko tih states i vuce struje iz napajanja.
Kod moje Dunje u starom stanu je bio identican problem, isto to kad se mrda mis se cuje, kod nje je sranje pravljeno od strane usb zvucnika, cuje se pistanje i cicanje kad se mrda mish, kad se ugase zvucnici, to prestaje.
E sad, mozda je ovo kod tebe isto, jer spominjes misha, a mozda je i zavojnica na napajanju, u tom slucaju leka nema i nece priznati garanciju jer napajanje radi.
Nije vezano sa zvucnikom, zvuk dolazi direkt iz napajanja. Gurnuo sam glavu u kuciste, i onda sam cuo taj zvuk. Nisam iskljucivao c1e,c3 i c6 states. Citao sam po netu, ali mi bas nije jasno cemu oni sluze. Probacu to veceras da uradim. Ne razumem se u te zavojnice, ali ako se nalazi desno od utikaca u napajanje onda je to, posto zvuk dolazi odatle.
Nije na mrdanje. Znaci, levo-desno, gore-dole je ok. Promene su cuju samo kada se skroluje. Zvuk je konstantan, a kad pocnem da scrolujem pocne i zvuk da se menja.
pozdrav! pre neki dan kupio sam novo napajanje Raidmax 600 watt..od tada se i meni cuje na zvucnicima kad scrollujem po nettu i inace se cuje kad su ukljuceni zvucnici...kad ih ugasim nista se ne cuje...zvucnici nisu USB,vec oni sto ide zeleni stereo cinch u zeleni izlaz za zvucnike na ploci...pre mi se nikad nije culo...znaci do napajanja je....sta da radim...? ima li leka? cak sam i menjao za isto napajanje ali opet isto...napajanje je inace dobro,odlicno sve radi,ali...hvala...
hahahaha....!!! Pa jel` ovo moguce?! Okrenuo sam utikac za 180 stepeni tacno,ni stepen manje ni vise .) i vise se ne cuje da bruji u zvucnicima kad skrolujem! hahaha...hvala Codeuse!
Ako ti se popravio slučaj sa zujanjem kada si okrenuo utikač onda ti je loše uzemljenje, verovatno je nulovano tj. umesto neutralne upotrebljeno je uzemljenje, što je potencijalno opasna situacija.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.