Imam malu frku oko gore navedenog.... Novi(juce donet iz Imtel-a) Lucent 56k fax modem,a nece radi....Ubodem ga,komp ga normalno vidi,konekcija ok(napravljena odavno),kabal ok,ali nece da se connectuje....Kaze samo DIALING 042... ali se nista osim toga ne desava.... Ubodem drugi,stariji intel koji sam koristio pre njega,koji je bio pozajmica,sve radi ok,zapravo i sada sam konektovan preko njega...Zna li neko resenje,poludeo sam lupajuci glavu?
Modem verovatno ceka na dial tone koji nikad nece doci... Mozes da promenis u podesavanjima i stavis npr. Italy kao zemlju gde si (mislim da nas nema) ili da u extra init settings ukucas: X3
Valjda sam sve potrefio kako treba posto modem nemam vec nekoliko godina :)
:: Opcija Wait For Dial Tone je NARAVNO iskljucena,i opet nece da radi kako treba... :: Nemam pojma u cemu bi mogao da bude problem... :: :: ::
Koji broj greske dobijes kad ne uspe da se konektuje, ako uopste ista dobijes, mada posle nekog vremena ( otprilike minut ) bi morao da prekine taj pokusaj i prijavi gresku i eventualno krene u redial ako je ukljucen. Jel se cuje biranje iz kucista i/ili na liniji ( podigni slusalicu dok navodno bira i vidi da li ga cujes kako okrece ) ? Svasta moze da bude, daj jos detalja.
Postoji serija losih Lucenta (onih koje winxp automacki prepoznaje), koji brljave u radu, na sve moguce nacine. Idi u Imtel, obarzlozi im problem i zemnice ti. Oni su OK.
eventualno pre zamene, ispred broja dodaj slovo p, to ce mu dati komandu za pulsno biranje. Ume da pomogne, ali ti modem i dalje ostaje poluispravan, jer bi morao da bira i tonski.
Da ti slučajno u device manageru ne stoje dva modema, tj u kontrol panelu otvori ikonu modems. Možda ti stoje dva lucent modema a konekcija ti je napravljena prema onom koji nije prisutan. Isti obriši i napravi novu internet konekciju. Probaj...
u device manageru, tuk-tuk na modem, pa u diagnostics pogledaj da li uopste odradi query modem? kad potpuno poludis pobrisi sve konekcije ka bilo kom modemu, restartuj masinu i napravi novu konekciju bicu indiskreta(e)n, ali da li si probao u oba otvora pozadi, ako ih ima?
Ako je racunar stariji onda gotovo sigurno imas irq problem koji se javlja ako su ti graficka i modem na prvom (agp) i poslednjem pci slotu. Znaci resenje je da modem bude u drugom ili trecem slotu, meni se desavao gotovo isti problem, mozes da probas i da pre konektovanja pokrenes neki program pa onda na konekciju (meni je par puta pomoglo). Problem je glup jer kad kreno ono dialing i nista se ne desava ne mozes da preniknes navodnu mrtvu konekciju. Probaj i sa dodatnim podesavanjem `extra setings` ATX3.
cesto zaostanu driveri starog modema i konfiguracija koja se odnosi na njih a ne na novi uboden, dakle, ubodi ga u drugi PCI (ne mora), skini drivere i soft, obrisi sve konekcije i kreiraj nove samo za njega, u padajucoj listi moras imati 1 modem, pa za njega rekonfigurisi: NO DIALTONE, PULSE ili TONE biranje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.