Zdravo drugari, zanima me gde je najbolje drzati kuciste? Do sada mi je uvek stojalo na nekih 20cm od zemlje, na postolju od stola. Posto planiram nov komp jel, zanima me gde ce biti najbolje mesto da ga stavim. Mogucnosti su na podu, na postolju od 20-30cm od zemlje, na postolju od 50cm od zemlje, ili na stolu, znaci nekih 1h od zemlje.. Bitne informacije koje me najvise zanimaju su sto se tice prasine, buke, efikasnosti. Po meni vise ce prasine komp uvuci ako stoji na podu, plus ako imate neki tepih i tako nesto nego kada stoji na stolu, visoko. Zanimaju me ostala misljenja, iskustva i utisci. Takodje bih voleo ako bih dobio neke fine preporuke sto se tice kompjuterskih/kancelarijskih stolova i neke informacije sto se tice kvaliteta stolova ako se neko razume. Deciji stolovi me ne zanimaju. Hvala. :)
Podigni ga malo od zemlje, recimo 10 cm, i to postolje stavi sa leve strane stola, da kuciste dise, u slucaju da imas neke ventilatore na bocnoj stranici kucista da ih ne zagusavas. To je to,
Ne uguravaj ga u one pregrade od stolova gde je zatvoreno sa svih strana i nabijeno skroz do zida pozadi, kad udare vrucine ima da umire zbog nepostojece cirkulacije vazduha...
@Milos22 Trebao bi malo kablove da sredis, mislim nije nesto strasno ali bolje da ih pokupis i uvezes tako da ih ne kacis nogama...
Moje kuciste u BGD je na postolju nekih 17CM od poda ali je na prometnom (losem) mestu u stanu tako da se predja strana ponekad bas brzo zabeli od prasine... no usisavanje svaka dva dana resava problem...
Da kablovi su mi malo vise zamrseni al ne saplicem noge od kalbova :) moram da sredim kablice ne dao bog da moram da izvlacim izvlacim monitor trebalo bi mi 3 minuta :))
HAF 912 Plus I5 3570k Z77A-GD55 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mhz Corsair H60 Seasonic 620GM 2TB WD Green Mushkin Chronos 180GB GTX 580 Dell U2312hm Cm storm recon Cm storm trigger
:: @Milos2 :: Trebao bi malo kablove da sredis, mislim nije nesto strasno ali bolje da ih pokupis i uvezes tako da ih ne kacis nogama.. :: :: Moje kuciste u BGD je na postolju nekih 17CM od poda ali je na prometnom (losem) mestu u stanu tako da se predja strana ponekad bas brzo zabeli od prasine.. :: no usisavanje svaka dva dana resava problem.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Homemade stalak :) ne skuplja puno prasinu : :: :: :: :: http://postimage.org/image/g413gg2fd :: :: :: :: HAF 912 Plu :: :: I5 3570 :: :: Z77A-GD5 :: :: 2x4GB DDR3 Kingston Hyperx 1600mh :: :: Corsair H6 :: :: Seasonic 620G :: :: 2TB WD Gree :: :: Mushkin Chronos 180G :: :: GTX 58 :: :: Dell U2312h :: :: Cm storm reco :: :: Cm storm trigge :: :: :: ::
Nakon citanja tvoje prve recenice tj pitanja: `Zdravo drugari, zanima me gde je najbolje drzati kuciste?` odmah mi dosao savrsen odgovor. U zamrzivacu! Nema prasine, nema pregrevanja (diskutabilno), nema buke od kompa (ali od hladnjaka rastura) i najbolje od svega, moze pice da ti ohladi. :)
A ako to ne odgovara, ove mainstream varijante su ti objasnjene. Kuciste na hoklici sa tim da ostavis malo vise lufta na zanjoj strani zbog otvora za vazduh za PSU i da nemas nista sa leve strane.
Hahaha.. :) Pa sve u svemu, svodi se na isto. A ako bih ga stavio na sto, radnu povrsinu, sa desne strane a sa leve da mi bude monitor? Jel ce biti manje prasine? Vise buke?
GTX 470 zavisno od primerka.. Eno pogledaj Vukovu temu..On imao SLI pa mu nisu prelazile 80c. A zasebno su radile oko 70c+ !Znaci nije za generalizovanje.. GTX480 se stvarno grejao mada se i on sa novijim biosem grejao manje,pisao sam o tome. Ali za razliku od AMD chipova nVidia podnosi visoke temperature i radi sasvim najnormalnije,tj rock stabilno be ikakvog trotlovanja.. Poenta..Nije potreba nositi u zamrzivac
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Prasine ako je ima bice je slicno i gore i dole, ako je na stolu komp malo manje ce da uvlaci prasinu sa poda, logicno, a sto se buke tice pa stoji ti kod uveta , bice je isto samo ti je komp blize uvcu...
U svakom slucaju je bolje da podignes..Sa poda svakako vise vuce prasinu to znaj.. Meni je kuciste uvek nekih 30 cm iznad poda,sad mi stoji na jednom osrednjem stolu pored radnog stola na kome mi je monitor.Sve mi je na dohvat ruke..
U svakom slucaju ,ili napravi nesto ili ga stavi direktno pored monitora ako kupujes one vece radne stolove .
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
To bi bilo najbolje da ti neko od punog drveta napravi i da sam dizajniras.. Ta gotova resenja i nisu nesto realno.. Mozda te izadje malo skuplje ali ce da sluzi dok god si ziv
:: :: ovde se od svega pravi nauka . :: :: drzi kuciste na podu ... :: :: na podu je najjhladniji vazduh u prostoriji .. prasine ako ima ima je svuda a najmanje na podu : :
Briga o prašini... Možeš je zabrinuto gledati kako se akumulira svakog dana, i crtati murale, ili PraškaPraškovića u ruke i drnčaj. Ako ti gajba gleda na neku 4-track prometnu ulicu, možeš da se slikaš sa tom istom prašinom - imaćeš je kako god. Lično, razmatrao bih samo funkcionalnost pozicije. A ostalo je lenjost, ili dobra žena.
Imam stolarsku radionicu i nedavno mi je pala na pamet ideja da napravim postolje za PC o kome ti pričaš. Napravio sam seriju od 5 komada dubine oko 450 mm, širine 245 mm i visine 210 mm sa fiokom u sredini. Sada sam trenutno u gužvi sa poslom, ali ako ti nije hitno za par dana bi ti poslao slike da vidiš da li ti odgovara.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.