na monitoru klinci pocepali nalepnicu sad je ostao lepljivi trag od 10cm koji izgleda ruzno I lepi se prasina, kako cime da to skinem a da ne ostetim plastiku I crnu boJu hvala
Je li to ``glossy`` plastika (``piano finish``). Ako jeste, onda
29.01.2013. 20:31
status: user broj poruka: 10997
mlaka voda i nezna, fina krpica, na primer ona za ciscenje naocara ili neka ``magicna``... Probaj i pomocu vlaznih maramica predvidjenih za ciscenje LCD monitora (ima ih u prodavnicama PC-ja, uz zimske gume za automobile itd.)...
Hmm, hmm... Oprezno sa organskim rastvaracima. Benzin...
30.01.2013. 00:00
status: user broj poruka: 10997
alkohol, benzol, nitro-razredjivac, aceton... Pojedini ``plasticni`` materijali su osetljivi na njih (nije svejedno da li se radi o vinilu, polivinilu, polikarbonatnim smolama, bakelitu, teflonu...). Na stranim sajtovima se preporucuje oprez (mada se pominje ``medicinski alkohol`` i to RAZREDJEN vodom u razmeri 1:1, nikako koncentrovan!) ukoliko nismo sigurni da li je ``plastika`` osetljiva na alkohol (da li se rastvara u njemu)...
Ja sam jednom imao isti slucaj na nekom crt monitoru koji je neka klinka celog oblepila nekakvim slicicama, medvedicima, srcima...Uzeo sam nitro razredjivac i u par sekundi nestalo sve:) Samo pazi, on skida sve zivo, cak i model monitora sam obrisao:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.