Pozdrav svima, evo i ja kao sto i Dexter spremam ideje za novo kuciste. Do danas nije mi bilo hitno, ali sad nekako jeste od kako sam spakovao komponente sa dobro poznate daske i u svakoj igri nabijem temp procesora 105+ stepeni. Na dasci mi je bilo od 60-80 stepeni.
Planirao sam prvo da izmajstoriram sebi jedno kuciste, ali nemam vremena za to.
Ono sto ja ocekujem od kucista kojeg planiram da kupim je:
-Tisina -Cena oko 100e, manje preporucljivo. -Tisina -PSU dole -Super izgled -Uvlacenje vazduha od napred, a izvlacenje gore i nazad, a pozeljno i uvlacenje bocno i od dole -Pozeljni filteri za prasinu -2xUSB3 i/ili 2xUSB2 nikako samo jedan od tipa -Ukoliko ima lampice da ima i prekidac za njih -Tisina.
Meni se svideli: 74e CM Storm Scout 2 90e Chiftec BA-01 (ovaj samo zbog tisine i hladnoce, ali mi je mnogo ruzan) 102e TT Overseer RX-I 107e CM HAF932 Advanced
Ali medju opisima po netu sam nasao samo za da je Chiftek tih u globalu (sto meni i treba), i za Overseer da ima neku gumu na lezistima za HDD sto je fino ali ne znam koliko je to dobro.
Zanima me da li neko poseduje ova kucista i/ili je video kod nekog kako su se pokazala za tisinu? Takodje da li imate jos primera za nabavku?
5 ventova,psu dole, ogromno mesta za sve, ima neki breket na sredini , smanjuje temperaturu procesora i grafe itd...a vrhunski izgleda za razliku od SVIH haf modela na koje se ne znam iz kojeg razloga palite i posle 10 godina.
I7 2600 + TX3 + P67 C43 16gb Ripler 1600 cl6 Asus 7970 DirectCU II TOP Samsung 840 pro 256 +Samsung F4 raid 0 Xonar D2 + Creative Inspire T6100 Raven RV01 + Arkangel 850w LG 277L-BN
imaju samo po 1xUSB3, ja stvarno ne kapiram proizvodjace zato to rade kad ja jos nisam video maticnu koja moze samo jedan USB3 umesto dva ili cetiri? Keltov bi uzeo kad bi imao normalna 2xUSB3. LC je stvarno lep i funkcionalan ali isto.
@ bundrak
Prvo, sa srecom ti kuciste i da te sluzi :) Izgled mi je nekako monolican i cujem da je tanak lim te sumljam u njegove zvucne sposobnosti, a i morao bih posebno da dokupim USB3 izlaze.
@Miskonius
Recimi, za HDD docking, da li ga drzi cvrsto samo po sebi i da li mora da se HDD stavi u neku `fiokicu` pa da se gurne u kuciste i koliko se cuje tj koliko suzbija zvuk? I da li su mu dobri filteri za vazduh posto vidim neki imaju problema sa njima, a ja ne kapiram koje?
Elem sad sam procitao za Fractal i LC power i naisao sam na male preokrete. Postoji jako slican Fractal koji umesto USB3 ima eSATA sto odgovara nekako jer bih dokupio USB3 izlaze, ali izgleda nema na nasem trzistu takvo kuciste.
LC Powerov USB3 je ustvari produzni kabal sa zadnje strane kucista tj, sa maticne. Ovo vec ovako moze da prodje, a ako mi bude ipak trebalo jos tih USB3 izlaza onda cu da dokupim. Bitno mi samo da kad iskoristim jedan USB3 sa maticne da mi drugi ne zvrji prazan. Dakle, LC power je dobio level i sad mi nekako on glavi, samo da nadjem negde izvestaj o buci za njega i Overseera.
Ja sam na kraju uzeo Cm storm Enforcer i odusevio sam se, bas sve sto sam trazio i ocekivao.
Ubacio sam 20cm crveni led gore i izvadio standardni obican 12m pozadi i turio crveni led umesto njega. Mnogo tise nego ona gomila 12 ica koje sam imao ranije u cm elite 430.
Ispunjava svaki od tvojih uslova, sem mozda izgleda, to je subjektivno. Razmisli i o njemu, bacim ti slike i neki snimak sad za vikend.
evo predloga za jeftiniji chieftec http://goo.gl/ME4S3 http://goo.gl/uQzAU izgled, kao subjektivna stvar, meni nit je lepo nit je ruzno ali za ove novce tesko da ima nesto slicno ne znam koliko su bucni ventovi koji dolaze uz njega,za to je tu fan kontroler
Cvrso ga drzi, nema brines. Pa svako modernije kuciste ima fioke za HDD... Na Overseer-u se HDD pricvrscuje srafovima za fioku, i to je jedino sto zameram ovom kucistu (pored velicine, ogroman je zato se nosim mislju da ga se ratosiljam) ali to se uradi jednom i vise se ne dira... Ako mislis na auidio izolaciju od toga nema nista. Kuciste suzbija zvuk na drugi nacin, a to je velikim protokom vazduha sto znaci da ventovi na kulerima mogu da rade na manjem broju obrtaja. Ne kapiram ni ja filtere za vazduh, mislis za pasinu? Ali ni onda ne znam sta je problem...
::
:: :: @Miskoniu :: :: Recimi, za HDD docking, da li ga drzi cvrsto samo po sebi i da li mora da se HDD stavi u neku `fiokicu` pa da se gurne u kuciste i koliko se cuje tj koliko suzbija zvuk? I da li su mu dobri filteri za vazduh posto vidim neki imaju problema sa njima, a ja ne kapiram koje?
Oko 140 evrica. Jest da prelazi tvoj budzet, ali zato vredi svaku paru. Ako se malo nategnes neces sigurno pogresiti. Po meni je ovo najbolje kuciste, imam ga pa zato i kazem. Tesko je oko 15 kg. E sad to je samo moje misljnje, a odluka je tvoja.....
Vidim sad, ne svidja mi se izgled ni sto ima jedan USB3 koji se `napaja` preko pinova sa maticne.
@Bobi
Ne vidim nigde R4 u zemlji.
@Solaja
Video sam ga i stojao je pored Storm Strykera i jako mi se dopadaju pogotovo Stryker sto je beo, a onda mi pao mrak na oci kad sam video da kosta 17000din.
@Dexter
Ajd molim te uradi snimak dok pustas neki bench ili igru (naravno zvucnici off) jer hocu da cujem.
Ja moram sad da drzim u kucistu zbog gostiju, a ovo staro kuciste pored sto mi nabija proc preko 100 stepeni, takodje radi kao bas kutija i pojacava zvuk kulera i HDDa ko da imam mlaznjak.
@sasa
Onako, dobar je, pogotovo za te pare. Zamerku imam na prednju stranu, malo mi ruznjikava i sto nije veci no velicina nije presudna.
@Miskonius
Ne ne, pitao sam u vezi sa HDD dockingom za te fiokice, za ovo u kucistu sam znao. Jeste, filteri za prasinu. Moja greska, nazvao sam ih za vazduh. Samo vidim `Dust filers are done bad` i to je kraj opisa, tako slicno i po ovim internet prodavnicama. Znaci po tebi je on u globalu tih? Da li mozes neki audio snimak dok radis bench ili igre?
@Ognjeni
Mislim, svidjam i se LC ali ja jos nisam nasao izvestaj o tisini u radu.
Elem to za USB3x1, na maticnoj postoje pinovi za 2xUSB3, a ukoliko uzmes kuciste koje ima samo jedan USB3 izlaz, onda ti bukvalno bacis drugi. I sa bracketom ili kako se vec zove, ti posle tog jednog se odrices da bi iskoristio oba za bracket. I on ti zvrji ne povezan osim ukoliko ne prespojis zice 5v,-,+,GND sa nekog USB2 pina i pustis ga da radi kao USB2.
Jednostavno mrzim da izgubim nesto sto sam platio i da dokupljujem dodatke da ispravim tudje greske.
LC je ovde to uradio drugacije od ostalih, dok ostali sa 1xUSB3 se kace na pinove na maticnoj i iskoriscavaju samo jedan, a drugi pokrivaju, on je to napravio da se kaci na zadnjoj strani maticne (ono gde su izlazi za zvucnike, lan, mis/tastaturu) te ne iskoricava pinove na maticnoj i povecava funkcionalnost USB3 ulaza sa zadnje strane. Mislim da sam objasnio, ako ne onda palim MS Paint :)
@dmbea i peki
Da kao sto sam rekao, lep je Trooper ali lepsi mi Stryker zbog boje, a 99% su isti po funkcionalnosti. A oba prelaze budzet.
Ne mogu da snimim jer graficka pravi manju galamu i to nije to...:/ Imas razne video review-e po netu poput ovog http://youtu.be/pbiBZ0bgf9U Pa vidi dal ti odgovara... Sto se tice filtera na vrhu su povece rupe na mrezici i mozda se ljudi zale na to. Ja kuciste cistim jednom u 2 meseca i vise od toga ne treba Kako god. ti ces u dobrom provetrenom kucistu uvek da imas prasinu to da znas.... Gliga bese ima TT Element G, on ima fan kotroler i mozes da podesavas svetlo (sto ovde ne mozes) ali nema USB 3, ima i valjda jos jednu 20-icu sa strane...
:: :: @Miskoniu :: :: Ne ne, pitao sam u vezi sa HDD dockingom za te fiokice, za ovo u kucistu sam znao. :: Jeste, filteri za prasinu. Moja greska, nazvao sam ih za vazduh. Samo vidim `Dust filers are done bad` i to je kraj opisa, tako slicno i po ovim internet prodavnicama. :: Znaci po tebi je on u globalu tih? Da li mozes neki audio snimak dok radis bench ili igre ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.