Kolika je razlika izmedju ova dva procesora AMD atlon x2 5600+ na 2,9 gh/z i AMD Phenom x4 9500 Kad kazem razlika mislim na snagu procesora u igricama. I konkretno misljenje i o jednom i drugom procesoru. hvala
...koji u normalnom radu tesko da ikad desi...imao sam taj cpu i radi extra,naci ces na netu TLB patcher i imat ces porast performanse od nekih 10-15%...sad koristim 9550 koji nema vec taj bug i leti na windows 8 a i na windows 7...mozes i malo kloknuti na nekih 2400-2600mhz...I ja kazem da menjaj dobar je to cpu,samo budi siguran da tvoja ploca podrzava taj cpu,jer je to AM2+ i imao neke nekompatibilnosti sa dosta am2 ploca,to bi trebao prvo da proveris...
One igre koje ne traže vise od 2 jezgra radice neznatno bolje sa 5600 a one koje traže više radice verovatno sa ovim koji ima 4 jezgra.Zašto.Zato što fenom ima manji radni takt.Ja sam svojevremenio imao baš taj 5600 koji je u kombinaciji sa 4870 radio onako dobro ali ja normalno nisam bio zadovoljan pa sam uzeo phenom II 940. I šta se desilo.Zajebo sam se debelo.U svim igrama isti rezultati.Medjutim prošle su 4-5 godine neznam ni sam i igre sad stvarno traže vise jezgra tako da ...neznam šta ti kažem :) Pozz. I jedan i drugi su stari proceori tako da bi ih zaobišo. Svojevremeno je 5600 bio ekstra za pare koje si dao a fenom je bio promašaj.E sad ako ih imaš za približne pare onda iz više razloga fenom ,naravno ako se baš mora a ako ne imaš mnogo bolje rešenje recimo novi celeron g550 za 3900 dinara i neka ploca od 3700 dinara i to je to.Dosta bolje rešenje za male pare od oba dva. Jedino što ova ploca nema vise pata podrsku.
Jedino za sad u par igrica imaš da osetiš razliku u smislu da te igre koje su ti bile neigrljive postanu igriljive al je to samo par igara za sad. Ja iskreno nebi diro za sad nista pa kad menjaš menjaj.Taj fenom ima mali radni takt e sad neznam koju plocu imaš da bi se igrao sa klokom a i tad pitanje dal bi osetio razliku. Koju grafiku imaš. Na atlonu II 240 i 5750 sve to radi odlicno a ta dva procesora su tu negde(dobro malo je bolji ovaj noviji al samo malo) e sad kad sam naišo na igre koje ne mogu da rade sa ovim dvojezgarnim ,onda ko što reko stvarno ne radi. Pogledaj za kolko bi mogo da prodaš plocu i memoriju(koja je inace dosta skupa) pa pazari nešto sa ddr 3 mada neznam kolko ti je sve to isplatljivo jer su procesori sa 4 jezgra još uvek relativno skupi a vecina njih je vec prevazidjena,prakticno su na tom nivou na kom si ti sad. Ja nebi diro sad tu ništa jedino ako je doplata mala jer pazi tvoj polovni vredi 40 evra a moj fenom II ili slicni imaš za 8000 i nešto sitno pa kolko može polovni da vredi.Sad taj fenom koji nameravaš da uzmeš vredi negde izmedju verovatno.Kad bi prodo to tvoje što imaš garantujem da bi za istu cenu dobio novo sa garancijom i osetno bolje od tog ubogog starog fenoma. Ako budeš zamenio taj tvoj za tog kog si planiro neceš dobiti ni jedan frejem to ti garantujem.
Ploca je gigabyte ga-m52l-s3 2x2 giga rama ddr2 graficka je msi 6770 1 gb ddr5 pa sam mislio za sad da ubacim tog phenoma jer dajem moj procesor i 1400 dinara doplate za njega . Znam da je to sve vec zastarelo ali cini mi se da se isplati jer za sada nebi menjo nista vise a i ne daju mi se neke vece pare da sad ulazem u komp jer planiram za godinu dana da menjam sve.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.