Treba mi vaše razmišljanje na temu Case moding takmičenja, tj. takmičenje bi imalo smisla kad bi bilo bar 10 koji bi učestvovali. Baciću i virtuelni plan.
1. S obzirom da bi ASUS i HW GURUS bili sponzori, ploča i grafika bi morale da budu ASUS, ostalo po odluci HW GURUSA (verujem da ne bi bilo ograničenja i uslovljavanja) 2. Glasali bi ljudi ili preko face-a ili preko HW GURUS foruma ili oboje 3. Nagrade bi bile vredne, tipa 23 ili 24` 3D monitor, nešto iz ROG kuhinje ili slično 4. Top tri moda sa najviše lajkova ili najviše glasova na kraju bi bili dati na pregled žiriju koji bi odlučio koji je najbolji sa detaljnim obrazloženjem (žiri bi bio recimo 3 ili 4 najtrofejnija overklokera Zapadnog Balkana)
Sa druge strane: 1. Koliko vas bi moglo da učestvuje? 2. Dajte komentar koja pravila bi bila najbolja za usvojiti, ali da se radi recimo samo na HW GURUS forumu, da recimo ne odlučuju Facebook lajkovi, ili uključiti i Face i HWG
Najbolje da se FB ne razmatra uopste, jer pobedjuje onaj ko ima najvise prijatelja na profilu i ko najvise smara. Ovo asus ploca i gpu ogranicava solidno. Ja bih nekom pozajmio svoju asus kartu, al ko ce hteti ubogu 6870 x)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
snupi, sama poenta takvog tipa takmicenja je uloziti neku smesnu kintu u nagrade a potencijalno ostvariti adekvatnu promociju brenda putem virala. fejsbuk kao najplodnije tlo za pomenuto se koristi bas iz tog razloga, ko je tu zaista najbolji u sustini nije nikome vazno.
`nije nikome vazno` od organizatora, al je vazno ucesnicima (ne mislim samo na nagradu). Jedino da se ubaci da se broje `lajkovi` ljudi koji ti nisu prijatelji i cao.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: snupi, sama poenta takvog tipa takmicenja je uloziti neku smesnu kintu u nagrade a potencijalno ostvariti adekvatnu promociju brenda putem virala. fejsbuk kao najplodnije tlo za pomenuto se koristi bas iz tog razloga, ko je tu zaista najbolji u sustini nije nikome vazno :: :: ::
Imalo bi smisla da stavis temu za modovanje (`Asus je moj zivot` stvarno se ne zajebavam) i da mod kucista bude u Asusovim bojama/stilu etc, posto ce Asus sve to da plati. (izrezana stranica Asus f.e.) Ovako svaka susa koja je zamenila vent na kucistu ima da se javi, i bre pruzite se malo bolje s tim nagradama (Asus Ares II, hint, hint) onaj koji bi da iscima oko ovoga ocekuje debelu kompenzaciju... Koje ploce? Koji monitori?
Life Before the Computer • Memory was something you lost with age • An application was for employment • A program was a TV show • A keyboard was a piano • A web was a spider`s home • A virus was the flu • A hard drive was a long trip
To bi sasvim obesmislilo takmicenje za organizatora/sponzora zar ne?
:: `nije nikome vazno` od organizatora, al je vazno ucesnicima (ne mislim samo na nagradu). Jedino da se ubaci da se broje `lajkovi` ljudi koji ti nisu prijatelji i cao ::
Znaci dodje neko ko je stvarno profi i napravi cudo od masine, ali izgubi od klinca iz babine grede kod suvog potoka jer klinac koji je sto kaze misko zamenio fabricki ventilator ima 20 000 takodje klinaca prijatelja koji ce da glasaju jer ih doticni smara. I ti bi tu ucestvovao?
Pa recimo OK je takmiscenje, ali to ogranicavanje na Asus malo smara. Eto recimo ja trenutno imam FM1 Asus platformu, ali mozda vec za nedelju dana predjem na nesto drugo. Jel mogu ja da `predam` slike mog kucista dok je jos Asus unutra, pa ga vi stavite u izbor kasnije kad krene takmicenje:) Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Znaci dodje neko ko je stvarno profi i napravi cudo od masine :: ali izgubi od klinca iz babine grede kod suvog potoka jer klinac koji je sto kaze misko zamenio fabricki ventilator ima 20 000 takodje klinaca prijatelja :: koji ce da glasaju jer ih doticni smara. I ti bi tu ucestvovao ::
jbg ja samo 125 prijatelja imam, od toga mozda dvoje gotive HW. Pametno bi bilo da se pobednik izabere ovako. Putem glasanja na FB, ALI uz naknadni dogovor sudija, da li to kuciste ZAISTA vredi dobiti nagradu, ili je neko smarao svojih 1000 prijatelja da mu lajkuju. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
:: Dzaba ako nemas par hiljada prijatelja na FB kao neka deca.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
ja bih izreklamirao takmicenje na mom forumu sa preko 18000 clanova :)
pametno je to sa takmicenjem, da vidimo sta moze da se uradi u ovoj nasoj razvijenoj zemlji, ja sam nesto razgledao i razmisljao o modovanju kosmos s-a i nemam ideju sta bi ovde uz materijal i alat moglo da se uradi (uvek mi je u glavi ono gogijevo slanje u bugarsku na secenje) ja to ne mogu jbg.
A oni sto ni nemaju fejsbuk, ko im kriv sto su iz Donju Crnokosnicu, kad nemaju znanje da s ASUS nema zezanje...
ASUS bi trebalo promovisati u Grand Show emisiji . Onda bi se pokrio kompletan urbani auditorijum... jos bi se i telefonski glasalo, pa bi bile fejsbuk rasprave, leleeee, a lova svima kaplje...
Ništa Facebook ćemo da izbacimo, slažem sa svime gore napisanim. Što se tiče ploče i grafike, shvatite da je mod bitan, tj. kako će mod da izgleda, ploča moze da bude od 10 i grafika od 10eura iz ko zna koje godine, obe stavke mogu da budu pozajmljene itd.
Ajde malo da razmislim na ovu temu pa vam se javljam, kao što rekoh hteo bih da probudim modersku scenu, i da ne bude jedno tamičenje, nego da ovo bude preteča mnogih unapred.
: :: Sa druge strane :: 1. Koliko vas bi moglo da učestvuje :: 2. Dajte komentar koja pravila bi bila najbolja za usvojiti, ali da se radi recimo samo na HW GURUS forumu, da recimo ne odlučuju Facebook lajkovi, ili uključiti i Face i HW ::
Trebate voditi racuna o vremenu/godisnjem dobu, vecina ljudi nema radionicu, cak ni dobar podrum. Sjecenje, lakiranje..., uglavnom se radi vani ili na terasi, znaci potrebno je sacekati prolece ili ljeto za ovakve podvige. Ako vec imate sponzora, nemojte stediti na poklonu. Radio sam neke modove, potrebno je dosta truda, a 50-100e se izvuce vrlo lako. Glasati trebaju samo iskusni korisnici ili jos bolje ucesnici. Neko ce modovati kuciste od 100e, a neko od 10e, tako da u startu nece svi biti u istoj poziciji, ziri/glasaci moraju to uzeti u obzir.
Ništa, onda sačekati toplije vreme, i udariti jedno metar i po dana za radove i jendo dve nedelje samo za glasanje. Javiću na vreme u zasebnoj temi kad dogovorimo možda sa još kojim sponzorom finalnu verziju plana i dogovorenih nagrada.
Skupio se veliki broj ozbiljnih modera na hwg-u i nismo daleko od započinjanja ove akcije. Bilo kako bilo pozivam sve one koji bi da pokažu svoj mod, ili pak da vide šta su drugi radili, a sve to na sledećem linku - http://www.hwgurus.com/forum/forumdisplay.php?f=64
Zar je Asus toliko pao kad mora ovako da gura svoje proizvode. Ovakva takmičenja nemaaju nikakvu svrhu jer se ukusi toliko razlikuju da što je meni lepo neki će da mrze. Kada bi se samo organizovala neka izložba da svi dobiu po nešto, onda bi to bilo fer. Asus bi baš mogao da malo odreši kesu i onako deru pa bi ih možda neko i podržao.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.