Kako da spojim 3-pinski kuler na 4-pinski konektor a da ploca misli da je spojen 4-pinski kuler.
Naime problem je sto imam neko malo kuciste od Dell-a na kome je stradao jedan mali kuler koji ima 4 pina. Ako spojim 3-pinski kuler stalno mi prijavljuje da kuler ne radi. Pokusao sam svuda da nadjem tako mali kuler a da ima 4 pina ali bez uspeha. Tako da li ima neki nacin da mi ploca ne prijavljuje gresku (u biosu nema opcija za izbor PWM i Voltage regulated za kulere)
ne mozes to da uradis, ok da hoces npr. da prespojis 2 pina fan da radi kao da ima 3, 2 su za power, treci za kontrolu(da te ne upozorava da je skinut fan), ali sa 3 na 4 ti treba dodatni adapter, a ovako mislim da nije moguce da spojis tek tako Cudi me da ti prijavljuje da nema kulera ako si stavio 3-pin kuler, moguce je da taj dell trazi 4-pin
:: Kako da spojim 3-pinski kuler na 4-pinski konektor a da ploca misli da je spojen 4-pinski kuler :: :: Naime problem je sto imam neko malo kuciste od Dell-a na kome je stradao jedan mali kuler koji ima 4 pina. Ako spojim 3-pinski kuler stalno mi prijavljuje da kuler ne radi. Pokusao sam svuda da nadjem tako mali kuler a da ima 4 pina ali bez uspeha. Tako da li ima neki nacin da mi ploca ne prijavljuje gresku (u biosu nema opcija za izbor PWM i Voltage regulated za kulere :: :: Unapred hval ::
Cudi me da ti pravi problem, imam spojen 3 pin vent na 4 pin. Normalno samo ustekas, ostane ti prazan 1 pin. Kod mene je raspored pinova na ploci GND, +12, Senzor, Kontrola broja obrtaja. Standard za 3 pin vent je GND, +12, Senzor, tako da pase na plocu od 4 pina. Mozda je kod tebe izmenjen redosled, posto se radi o brend maticnoj, mada bi u biosu trebala biti opcija da se iskljuci upozorenje za sistemski fan.
Bas trazi 4-pinski kuler a nigde ga ne mogu naci, pa reko ako mogu da zeznem plocu da misli da ima kuler ustekan. Ne znam da li bi mogao 4-ti pin spojiti na kuler koji vec radi pa da ploca misli da ima i drugi kuler spojen?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.