Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Kako da otvorim mis, da odglavim dugme
STRANA 1 OD 1
peterpan Kako da otvorim mis, da odglavim dugme 08.12.2012. 13:38 T50645

status: user
broj poruka: 786
Imam MS Industrial arrow mis, ali mi se zaglavio taster, tacnije levi klik. Desni radi kako treba i cuje se kad se pritisne, ali levi je stalno pritisnut. Zna li neko kako najbezbolnije da ovo sredim?

inace u pitanju je ovaj mis: http://rs.ms-start.com/MS-Industrial-bezicni-mis-Arrow-Red-22.aspx
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Trebao bi da ima šrafove negde... 08.12.2012. 13:51 #460248

broj poruka: 3241
ali su verovatno skriveni ispod nalepnica ili klizača.Ako ih nema, onda ćeš morati tankim šrafcigerom, nožićem i slično...mada će tako ostati malo iskrzane ivice.
Jedino da pokušaš da ga nožićem sa spoljne strane odglaviš tj. da podvučeš nožić ispod plastike tastera, pa da pokušaš umerenom silom da je podigneš tj. da je vratiš na mesto.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

ilicstefan Možda se pokvario mikro prekidač 08.12.2012. 14:49 #460257

broj poruka: 1577
ili se možda odlomila neka plastika pa je taster upao.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

darkoc78 re: 08.12.2012. 15:02 #460259

broj poruka: 467
Probaj da ga cuknes o sto par puta, kod mene pomaze na jednom a4 misu :)
Simon72 Re: re: 08.12.2012. 15:20 #460261

broj poruka: 2799
+1

:: Probaj da ga cuknes o sto par puta, kod mene pomaze na jednom a4 misu :)
ICEsd Re: ... 08.12.2012. 19:09 #460301

broj poruka: 2157

Evo par primera cisto da ti daju ideju:

http://www.youtube.com/watch?v=_YNIkQpWNFo

http://www.youtube.com/watch?v=NfUNxbSNGjw

Obicno prostiji modeli imaju 1 sraf ( krstak ) u zadnjem delu a prednji deo je vezan pomocu plasitcnih klizaca, kad skines sraf, podignes zadnju stranu ( gornji deo ) i povuces unazad ( kad sebi ), na donjoj ploci je stampana ploca sa Laserom ( optikom ) i mikroprekidacima a gornja je samo plasticna maska koja ima pipke koji pritiskaju mikroprekidace.

Neki misevi imaju sakrivene srafove ispod nalepnica po kojima mis kliza ( male kruzne nalepni u 4 ulga ) vodi racuna da vratis lepo te napletnice i da ih dobro zalepis da bi mis lepo klizao ako to izgubis ili ostetis mozes da bacis misa odmah da te ne bi nervirao kasnije.
imarkovic Re: Kako da otvorim mis, da odglavim dugme 08.12.2012. 19:48 #460303

broj poruka: 18996
uzmi tanki ravni srafciger i probaj da mu odglavis dugme lagano, da ne ostetis plastiku sa strane.. nema potrebe da ga otvaras zbog toga

:: Imam MS Industrial arrow mis, ali mi se zaglavio taster, tacnije levi klik. Desni radi kako treba i cuje se kad se pritisne, ali levi je stalno pritisnut. Zna li neko kako najbezbolnije da ovo sredim
::
:: inace u pitanju je ovaj mis: http://rs.ms-start.com/MS-Industrial-bezicni-mis-Arrow-Red-22.aspx
Ishmerish Tesko rode da je on samo `pritisnut` 08.12.2012. 19:51 #460305

broj poruka: 7285
pre ce biti da si ga aminovao, imas srafove sa donje strane...., treba samo da ih nadjes

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

peterpan Re 08.12.2012. 23:22 #460332

Evo masao sam srafic, bas je bio zavucen, otvorio ga i vidim da je sam mikroprekidac zaglavljen, tj kao da je stalno pritisnut. Probao sam da ga nekako vratim tankom pincetom, ali nije islo. Jedino sto mi pada na ideju je da zamenim taj prekidac jednim sa strane (koji nikada i nisam koristio). E sada koliki je to posao, posto vidim da su tasteri, tj mikroprekidaci zalemljeni za stampanu plocicu?

Isplati li mi se to, mada mi se stvarno ne daje 1500RSD+ za nov mis?
dbqp Cekaj, ne daje ti se 1500 din? 08.12.2012. 23:37 #460335

broj poruka: 1368
Pa sta ti hoces, misha za 150 din? Mislim ne razumem tu vrstu ciganisanja... Popravljas GOVNO od misha jer nemash pishljivh 1000 din za chestit mish? Shta koristish od neta majke ti? Dial-up? Da nisi mozhda preko nekog BBS-a na netu? Au bre ljudi shta je ovo sa ovim narodom... On ce da popravlja mikroprekidach... Pa ko ti care garantuje da ni taj drugi shkart od mikroprekidacha nece sutra da prodje ko i potonji?

Moj bratski predlog ti je Logitech M100, ne koshta ni 1000 din a radi za sve pare plus pdv .) Batali se MS i ostalih gluposti, a narochito prelemljavalja mikroprekidacha, jer ces tako 100% zajebati ostatak misha i uchiniti ga skroz neupotrebljivim, a i ovako je zreo za kantu .)

gilopile ... 08.12.2012. 23:48 #460336

broj poruka: 9459
1500 nije malo love danas:) Ja ga ni u ludilu ne bih bacio, vec bi mu zamenio ta dva m. tastera za 5 min i radice jos koju godinu:) Brate, ako je nekom tesko da rasklopi i zameni ta dva tastera, onda....bem li ga. Takve zahvate sam ja radio sa svojih ~5 godina:) Ali sa druge strane, ipak razumem kad nekoga nesto ne interesuje i na kraj pameti mu je da se bakce...Ne treba tu biti nikakav guru elektronicar i ne treba nikakav specijalan alat, odradice posao lemilica sa pijace, pa cak i bez pumpice ide laganini...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

ilicstefan Re: Cekaj, ne daje ti se 1500 din? 08.12.2012. 23:56 #460338

broj poruka: 1577
Što napade čoveka prijatelju?

Šta ako je čovek recimo pravnik i ne zna ništa o elektronici ali zato zna pravo i tuži te za ovo :)

Šalu na stranu, spusti malo loptu, nije te ničim uvredio. Što bi kupovao miša od 1500 dinara ako može samo da se zaleme novi mikro prekidači.

@peterpan
Najbolje je ako neko zna dobro sa lemilicom, samo mu odnesi i zameniće ti to za tili čas.

Inače MS industrial je šklj marka, gledaj da je izbegavaš u budućnosti, imao njihov MP4 player, sad je pokojni, kao i napajanje.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

:: Pa sta ti hoces, misha za 150 din? Mislim ne razumem tu vrstu ciganisanja... Popravljas GOVNO od misha jer nemash pishljivh 1000 din za chestit mish? Shta koristish od neta majke ti? Dial-up? Da nisi mozhda preko nekog BBS-a na netu? Au bre ljudi shta je ovo sa ovim narodom... On ce da popravlja mikroprekidach... Pa ko ti care garantuje da ni taj drugi shkart od mikroprekidacha nece sutra da prodje ko i potonji
:: Moj bratski predlog ti je Logitech M100, ne koshta ni 1000 din a radi za sve pare plus pdv .) Batali se MS i ostalih gluposti, a narochito prelemljavalja mikroprekidacha, jer ces tako 100% zajebati ostatak misha i uchiniti ga skroz neupotrebljivim, a i ovako je zreo za kantu .
Rammulino za 1500 dinara... 08.12.2012. 23:57 #460339

broj poruka: 398
neko ima da radi danas celi dan da mu se jaja otegnu.
ne podcenjuj novac.
a za ovog rodju, pa gde nadje da kupujes MS?! 0_o
2gb geil
8600gt gljigabajt S.P.
hdd sata2 500 wd blue
LjC green power 650w
ASUS vw195D 16

peterpan Re: za 1500 dinara... 09.12.2012. 00:17 #460340

@dbqp: Nije ciganisanje, mis je tek izasao iz garancije i stvarno mi se ne daju pare ako to moze da se prelemi. A nista ne gubim ako pokusam, i ovako nije za neku upotrebu. Neophodan mi je wireless mis, a njega ispod 1500RSD nema!

@ilicstefan: Znam da je MS shit, al` je u trenutku kupovine bio best buy, za nekih 800 kinti sam ga pazario

Inace po struci, svez ekonomista, pa mi novac vredi vishe nego sto inache ljudima znaci. A znam ponesto o IT i nesto elektrike, onako iz hobija me zanima... Imam lemilicu sa tankim vrhom, pa reko da probam ako ima vajde
nomemory Ima vajde... 09.12.2012. 00:28 #460342

broj poruka: 251

Prelemi to i radice... samo mi nije jasno čemu tema kad već imaš lemillicu

ICEsd Re: Re 09.12.2012. 00:47 #460344

broj poruka: 2157

Crko ti mis, moze ta fora da preletujes mikrpekidac i radice stim sto ceti faliti to mesto koje si prebacio.Inace mikroprekidac ima lim koji se savija svaki put kad kliknes ako je on polomljen mikroprekidac je crko ako nije nego se samo zaglavio mozes da ga odglavis ( otvori mikroprekidac ).

E sad da se ne bi zezo tolliko, posto koristis samo 2 tastera kupis nesto ovako:

Miš Genius NETSCROLL + PS2, S5 kosta 127 din izvor PC berza

vrsi ce ti poso jedno 2-3 god bez problema ( meni je takav sa kuglicom radio 15 god. )

Misevi danas ne kostaju 1500 din ako nisu neki za igrice, nekad su bili skupi.

:: Evo masao sam srafic, bas je bio zavucen, otvorio ga i vidim da je sam mikroprekidac zaglavljen, tj kao da je stalno pritisnut. Probao sam da ga nekako vratim tankom pincetom, ali nije islo. Jedino sto mi pada na ideju je da zamenim taj prekidac jednim sa strane (koji nikada i nisam koristio). E sada koliki je to posao, posto vidim da su tasteri, tj mikroprekidaci zalemljeni za stampanu plocicu
:: Isplati li mi se to, mada mi se stvarno ne daje 1500RSD+ za nov mis?
duqp ajde meni neko da uradi 09.12.2012. 06:56 #460354

broj poruka: 3466
m taster na inteliju 3.0

mis ne mogu da kupim nigde i zato sam odlucio da posle 5 godina hardcore igranja cs1.6 i levog klika koji nekad radi dvoklik pokusam da nekako popravim zamenim prelemim neki m taster

bila je prica da moze bilo koji m taster sa nekog misa, neka se neko javi da napravimo kombinaciju da za pare mi to odradi ako je uopste izvodljivo. ako je frka sa vremenom moze i u martu da se odradi, peglam ja cs i ovako ali smara me duplo kliktanje u drugim stvarima.

u pravu su ljudi, treba ceniti novac, gledam ljude koji za 800 din ceo dan u neltu rade u magacinu, sramota.

codeus .. 09.12.2012. 09:05 #460361

broj poruka: 4054

sto je toliki problem promeniti mikroprekidac koji kosta 25din !!!

@petarpan nije ti se zaglavio taster vec si ga polomio .. pukla mu je plocica i zbog toga nema `klik` i daje kontakt ko dragstor (non stop) .. odlemi ga i stavi drugi .. 5min .. taj koji skines zaglavljen baci u recycle bin

imarkovic brate petre 09.12.2012. 10:07 #460364

broj poruka: 18996
zamenicu ti taster besplatno, daj donesi mi misa da ti resim problem, javi se na mail.

duqp vazi igore, dog cemo se preko mail-a 09.12.2012. 12:56 #460368

broj poruka: 3466
u toku nedelje cim zavrsim sve sto imam od obaveza, dolazim. pisem ti na mail. hvala

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs