Pozdrav drugari, vreme je da se pocastim jednim kvalitetnim i velikim kucistem, pa ako neko moze da iznese svoje licne utiske, eventualno o X(942) modelu.
Dosta sam svrljao netom i raspitivao se, ali zelim jos neke komentare da cujem. Da li su dva navedena modela stvarno kvalitetno uradjena, da li su stranice jake i masivne? Globalno, da li je ovo opravdana investicija za nekoga ko obozava velika i kvalitetna kucista? Ne zanima me buka, imam gtx480 koja nadjacava jos 5 kucista pored :DD
Po meni, jedina mana je sto nema filtere za prasinu, sve ostalo je OK. Imas za 100 evra i HAF XM, ali je kod njega CM po obicaju usrao filtere za prasinu.
Merkam i njega, samo sto je midtower kuciste, ali mi to nista ne znaci dok ga ne vidim uzivo i otprilike odmerim situaciju.
:: Po meni, jedina mana je sto nema filtere za prasinu, sve ostalo je OK :: Imas za 100 evra i HAF XM, ali je kod njega CM po obicaju usrao filtere za prasinu :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Mnogo je novca, a nikako ne moze da bude bolje od X(942) a cenovno su tu... Obrni, okreni 932 Advanced najbolja kupovina bez konkurencije(107e) Thermaltake mi je simpatican, ali je kvalitet losiji od CM-a.
Za taj novac apsolutno se slazem da je najbolja kupovina 932 Advanced, e sad ako je nekme ruzan to je druga stvar, u principu na tvom mestu njega bi uzeo i cao.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ali je preveliki, ako ti ne treba bas toliko prostora zaobidji ga. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
ne bi bilo uopste mane da ga izduvavas redovno kompresorom, ti filtercici ne znace bas puno..
:: Po meni, jedina mana je sto nema filtere za prasinu, sve ostalo je OK :: Imas za 100 evra i HAF XM, ali je kod njega CM po obicaju usrao filtere za prasinu :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Ili njega ili TT Overseer, neces da se zeznes koga god da uzmes. Jedan ima vise ventova, ali nema one gume za skrivanje kablova, rupa za montiranje kulera je mala pa ako imas kuler sa backplate-om onda ces morati da skidas plocu, ovaj drugi ima te `skrivace`, docking station, veliku rupu za montiranje kulera i vent manje. Ja bih isao na Overseer-a...
:: Pozdrav drugari, vreme je da se pocastim jednim kvalitetnim i velikim kucistem, pa ako neko moze da iznese svoje licne utiske, eventualno o X(942) modelu :: :: Dosta sam svrljao netom i raspitivao se, ali zelim jos neke komentare da cujem :: Da li su dva navedena modela stvarno kvalitetno uradjena, da li su stranice jake i masivne :: Globalno, da li je ovo opravdana investicija za nekoga ko obozava velika i kvalitetna kucista :: Ne zanima me buka, imam gtx480 koja nadjacava jos 5 kucista pored :D :: :: HVAL ::
Milose, jel ti prodajes tvog overseera? Sto se nisi javio ranije, kad si video temu da sam kupovao kuciste... :)
:: Ili njega ili TT Overseer, neces da se zeznes koga god da uzmes :: Jedan ima vise ventova, ali nema one gume za skrivanje kablova, rupa za montiranje kulera je mala pa ako imas kuler sa backplate-om onda ces morati da skidas plocu, ovaj drugi ima te `skrivace`, docking station, veliku rupu za montiranje kulera i vent manje :: Ja bih isao na Overseer-a.. :: :: :: :: Pozdrav drugari, vreme je da se pocastim jednim kvalitetnim i velikim kucistem, pa ako neko moze da iznese svoje licne utiske, eventualno o X(942) modelu :: :: :: :: Dosta sam svrljao netom i raspitivao se, ali zelim jos neke komentare da cujem :: :: Da li su dva navedena modela stvarno kvalitetno uradjena, da li su stranice jake i masivne :: :: Globalno, da li je ovo opravdana investicija za nekoga ko obozava velika i kvalitetna kucista :: :: Ne zanima me buka, imam gtx480 koja nadjacava jos 5 kucista pored :D :: :: :: :: HVAL :: ::
Prodajem, tad kad si ti kupovao kuciste nisam bio nacisto da li da ga prodam ili ne pa nisam hteo da pravim zabunu Ako bas hoces Overseer-a, mozes to tvoje da vratis (ako te ne mrzi da se jebavas) pa da uzmes od mene...
:: Milose, jel ti prodajes tvog overseera? Sto se nisi javio ranije, kad si video temu da sam kupovao kuciste... : :: ::
Hajde da se pohvalim kucistem, stiglo mi je danas i kako vas progone misli da se pocastite za praznike nekim hardverom, ja sam tu da toplo preporucim ovo kuciste ko ide u ovom smeru kupovine...
Ne znam ni sam koliko sam klipova odgledao na you tubu, ali kada je tu pored mene, i kada ga cackam kako ja hocu, onda je to pravi efekat i detaljan uvid u ovaj proizvod! Znaci sada cvrsto stojim iza svojih reci da u ovom cenovnom rangu, ne postoji ni slicno, a kamoli bolje kuciste na sceni... U obzir dolazi jedino haf xm, ali on nije full tower, mada i nije toliko bitno s`obzirom da se radi o hibridnom modelu mid tower-a...
Frapiran sam bio kvalitetom stranica, koje su debele, ne krive se i odaju stvarno super utisak! Celo kuciste je veoma tesko i masivno, plasticne delove ne mozete ni da provalite, sve izgleda kao da je od istog materijala. Po meni, ovo kuciste je tiho i brutalno provetreno, znaci skoro pa su uspeli da korisnicima pruze i jare i pare... Nogice(nogetine) su jako kvalitetne, imaju gumu, pa ovo kuciste koje je ionako tesko, nema sanse pomeriti(sto).
Nedostaci, koji su po meni manje bitni: nema filtera za prasinu, prozorce je od neke plastike(valjda pleks, kako vec) koja se ogrebala pri prvom brisanju neznom krpicom(sutra cu da roknem staklo), led diode za hard disk i pokazatelj upaljenog kompa, su blago receno ocajne... I jedna i druga svetle plavom bojom, razdvaja ih pola santima, tako da jedna kada zmirka ujedno i druga svetli... Ostavio sam upaljenu diodu samo za hard, ali ne pomaze, svetle i jedna i druga kada ova zmirka, osim kada se pogleda iz jednog ugla...
Donosi mi drugar digitalac, tako da cu postaviti slike kasnije. Ko je iz Beograda, a merka neko kuciste ovih dana, neka dodje kod mene i neka se igra ceo dan ako hoce, u radnji ne znaci nista, dok se na tenane ne pogleda kuci...
drago mi je da si zadovoljan, zelim ti da te sluzi lepo i prakticno.. ali nije bas toliko ultra-mega u toj meri za odusevljavanje.. nema uopste u toj meri toliko jaku i kvalitetnu konstrukciju po ovom opisu.. plastika je kao na svakom coolermasteru, nije losa, nije vrhunska, srednje dobra, bolja u svakom slucaju nego kod TT-a, ali za te pare to je to.. mislim svakako je odlicno kuciste, nemoj pogresno shvatiti. Elem, i nema nekog izbora kod nas da covek ne zna za sta da se odluci, tako da je odlican izbor.. ne znam samo zasto ste se svi uhvatili toliko za *bene filtere za prasinu! Ti filteri nicemu ne sluze, sem da pokazu tepih prasine koji je malo veci na njima nego unutar kucista.. ne postoji filter koji ce zadrzati prasinu onoliko koliko se ocekuje.. FILTER.. uuuu.. da bi imali pravo filtriranje kuciste bi moralo da bude opremljeno nesto kao vrhunski akvarijum za ribice.. filter bukvalno SVUDA gde je nakacen ventilator na kosturu kucista, odnosno otvori sa rupicama gde i nema ventilatora.. sto smanjuje protok.. i opet nista nista uradili.. KOMPRESOR resava sve to
@D, kol`ko para, tol`ko muzike.
:: Hajde da se pohvalim kucistem, stiglo mi je danas i kako vas progone misli da se pocastite za praznike nekim hardverom, ja sam tu da toplo preporucim ovo kuciste ko ide u ovom smeru kupovine.. :: :: Ne znam ni sam koliko sam klipova odgledao na you tubu, ali kada je tu pored mene, i kada ga cackam kako ja hocu, onda je to pravi efekat i detaljan uvid u ovaj proizvod :: Znaci sada cvrsto stojim iza svojih reci da u ovom cenovnom rangu, ne postoji ni slicno, a kamoli bolje kuciste na sceni.. :: U obzir dolazi jedino haf xm, ali on nije full tower, mada i nije toliko bitno s`obzirom da se radi o hibridnom modelu mid tower-a.. :: :: Frapiran sam bio kvalitetom stranica, koje su debele, ne krive se i odaju stvarno super utisak :: Celo kuciste je veoma tesko i masivno, plasticne delove ne mozete ni da provalite, sve izgleda kao da je od istog materijala :: Po meni, ovo kuciste je tiho i brutalno provetreno, znaci skoro pa su uspeli da korisnicima pruze i jare i pare.. :: Nogice(nogetine) su jako kvalitetne, imaju gumu, pa ovo kuciste koje je ionako tesko, nema sanse pomeriti(sto) :: :: Nedostaci, koji su po meni manje bitni :: nema filtera za prasinu, prozorce je od neke plastike(valjda pleks, kako vec) koja se ogrebala pri prvom brisanju neznom krpicom(sutra cu da roknem staklo), led diode za hard disk i pokazatelj upaljenog kompa, su blago receno ocajne... I jedna i druga svetle plavom bojom, razdvaja ih pola santima, tako da jedna kada zmirka ujedno i druga svetli... Ostavio sam upaljenu diodu samo za hard, ali ne pomaze, svetle i jedna i druga kada ova zmirka, osim kada se pogleda iz jednog ugla.. :: :: Donosi mi drugar digitalac, tako da cu postaviti slike kasnije. Ko je iz Beograda, a merka neko kuciste ovih dana, neka dodje kod mene i neka se igra ceo dan ako hoce, u radnji ne znaci nista, dok se na tenane ne pogleda kuci... :: :: :: ::
ma netacno, kompresor izbacuje kompletno prasinu, ostaje posle toga cisto i uredno, znam zato sto ga imam i bas je jacine taman za izduvavanje prasine, svaki komp koji kod mene dodje ima privilegiju da bude izduvan od prasine, tako da cisti to samo tako.. nema potrebe za cetkanjem, to u zivotu nisam radio, ne znam odakle ti to..
:: Kompresor moze da izbaci vecinu prasine iz kucista, ali samo detaljno cetkanje i brisanje moze da kuciste odrzi cistim :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
E sada mi treba neko modularno napajanje, pa da krenem polako da pakujem novu konfiguraciju, znaci nova generacija Intel procesora i ceka se serija 7xxx kod zelenih, znaci nema velikih potrosaca... Uzeo bi se neki model ispod hight end-a, znaci treba mi nekih 400w za ceo sistem, sto ce reci brendiranih 550-600w.
Mnogo mi se svidja ovaj model, ali me smara jebena filozofija od 2 godine garancije...
Ali ovoj moj Poglavica radi bez problema vec tri i po godine, a i on je imao garanciju od 2. Lepo je kad je garancija 3 ili 5 godina, ali ako ne zvekne za prve 2, tesko da ce zveknuti i kasnije.
Kupio sam tad http://bit.ly/Tsa414 i jedina mana za to vreme je da su mu veoma brzo prosvirale obe crne 23-ke.Odrzavanje ja - usisivac i krpa. Dolazi sa 3 23-ke i jednom 14-om M Power-3770k-HyperX Beast-V100-6970
Front: 230 x 30 mm red LED fan x 1 / 700 rpm / 19 dBA Side: 230 x 30 mm standard fan x 1 / 700 rpm / 19 dBA Top: 230 x 30 mm fan x 1 / 700 rpm / 19 dBA Rear: 140 x 25 mm fan x 1, 1200 RPM, 17 dBA
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.