Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Web kamera, HD ili ne?
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Web kamera, HD ili ne? 30.11.2012. 11:13 T50485

status: user
broj poruka: 1620
Pozdrav, treba mi kamerica za Skype (na W7)...imam Sbb net, upload je 1mb/s (doduše htpc je u drugoj sobi na wifi-ju)...e sad, pitanje je da li je to dovoljno za hd (konkretno sam gledao HP HD-3100 i 3300 i Logi c270), ili da uzmem, npr. neku standardnu Prestigio/Logi? Zahvaljujem...
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Sub-Z 30.11.2012. 11:34 #457975

broj poruka: 17093
Trebalo bi da taj protok/upload gura hd,
ali ako neces da radis neki sex uzivo a da se devojka tamo negde po amerikama sladi,
mislim da i obicna malo kvalitetnija kamerica ce da odradi posao.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Ja bih išao na HD kam. 30.11.2012. 12:06 #457980

broj poruka: 3741
Ipak je oštra slika presudna za uživanje u virtual sexu :).

Šalu na stranu, zašto bi platio za kameru lošijih performansi, ako možeš i imaš keša za bolju?
support normality

Sub-Z Jeste za opštenje sa Amerikom 30.11.2012. 12:11 #457981

broj poruka: 1620
ali bez opštenja na koje mislite :) Problem mi je samo ako uzmem hd, a ono slide show...doduše, može da se smanji rezolucija, a valjda ce povecati upload...
Fiat iustitia, et pereat mundus

imarkovic >> 30.11.2012. 12:15 #457984

broj poruka: 18996
ja stvarno ne znam sta ce ikome HD cam za skype, obicna video komunikacija, napravise od nje snimanje kao sto kaze virtual sex, HD kamera ti ne treba, ne bacaj pare, dovoljna ti je obicna Logitech iili neka vec od 1.3mpx.

mighty re 30.11.2012. 12:30 #457991

broj poruka: 1670
Ja sam nabavio letos malo bolju kameru, HP 3310 - 720p sa autofokusom.

Radi sasvim lepo, slika je vidno bolja nego na staroj Logitech C-120, autofokus dosta znači ako ne prikazuješ sve vreme samo sebe, nego još nešto po sobi (meni uglavnom kamera služi da babe i deda vide unuka koji trčkara po sobi).

Iako sam na Targu i imam 12/6 link, nema od HD-a previše vajde, jer su jadni linkovi ljudima koje zovem, a sam Skype prilagođava kvalitet prema propusnoj moći na oba kraja, što je i logično.

Ipak, bolja kamera znači da se bolje snalazi i u manjim rezolucijama - kod mene nova kamera je bitno osetljivija, mnogo bolje se snalazi sa manjim osvetljenjem, konstantiji frame rate, autofokus, ugrađeni mikrofon je dosta osetljiviji, pa je stari mikrofon otišao u penziju...

Uspeo sam da je nađem po dosta povoljno ceni. koliko vidim sad je ipak skuplja:

http://www.tehnomanija.rs/web-kamere/hewlett-packard-web-kamera-a5f62aa.html

Bobi4ever Uzmi Logi C270 30.11.2012. 13:28 #457996

broj poruka: 4875
Snimak je odlican, mic takodje i vredi tih 3k.
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

metalpirat imam i ja taj hp 30.11.2012. 15:01 #458014

broj poruka: 490
imao sam logitech c270 koj je fenomenalan i za sve pare super. Posto sam dao tetki moju kameru sebi sam pazario HP i mogu da kazem da sam zazalio. Jeste super i jeste dobar kvalitet sve se lepo vidi i cuje. Ali c270 je davao kristalniju sliku. Sto se samog skajpa tice sve zavisi i od druge osobe koja to gleda i sta ja znam. Sa tim uploadom bice ti super slika, ali ne onaj pun hd koj treba da ocekujes. Kad se poveca upload bice to jos bolje.

Kupi slobodno sada i to je to. Ako pazaris nesto lose, sutra ces traziti jos kvalitetnije pa ces opet da pazaris i placas dve kamere bezveze. Uzmi HD kameru, preporuka je LOGITECH C270 pa na gore.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1

Pisko Ne 30.11.2012. 17:37 #458038

broj poruka: 6645
njet
nain
yok
a-a
c
negative
malomude
.. za `vaki skajp, dovoljne su neke super kamerice koje ovde pohvališe, a nisu loženje i HerPes.
Budale računaju na sreću.

djuroue1 Re: Uzmi Logi C270 30.11.2012. 18:25 #458043

broj poruka: 1156
Slazem se.Imam doticnu i odusevljen sam.U zivotu mi ne treba bolja.
Preporuka.
Zna se periferije=Logitech i niko drugi.
Ljuta AMD + Nvidia masina :)))

:: Snimak je odlican, mic takodje i vredi tih 3k
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
::
::
luja-88 Re: Web kamera, HD ili ne? 30.11.2012. 18:29 #458045

broj poruka: 1636
F*cK yeah! =]
Zaboravi na HP, samo Logi. C270 zavrsava posao.
Preporucljivo je 2Mb/s upload za potpun uzitak, ali i na 1Mb/s ce raditi znatno bolje nego sa obicnom kamericom.
Ja redovno spikam sa burazerom u HD-u i razbija koliko je dobro (obojica imamo upload 4+).
Sam proceni da li ti je potrebna. Recimo, mom caletu je svejedno da li na TV-u od 40` gleda DVD ili BluRay, a meni nikako nije...

@Mighty
Cak i kada Skype smanji kvalitet zbog losije veze, slika ipak izgleda bolje nego na obicnoj web kamerici i lepse su boje. Uostalom, ti ni ne mozes da primetis razliku, vec onaj koji tebe gleda =].
Sad malo off... Kako to 12/6 na Targu kad su njihovi paketi zaokruzeni na 10, 20, 40... ?
Imas i TV ili samo net? Trebalo je da uvedem za par dana al` sam privremeno odustao posto su drugarici uveli pre neki dan i slika na TV-u je krs (sum na dosta kanala, izoblicena slika, cak i njihov info kanal je los - koristi 1xLCD, 1xCRT i 1xTV tuner), a i internet pravi probleme. Ne daju vise onaj test period 15 dana... qrve... a cak sam se ponudio da im platim i to (dakle, da uopste ne dobijem onih mesec dana besplatno).

:: Pozdrav, treba mi kamerica za Skype (na W7)...imam Sbb net, upload je 1mb/s (doduše htpc je u drugoj sobi na wifi-ju)...e sad, pitanje je da li je to dovoljno za hd (konkretno sam gledao HP HD-3100 i 3300 i Logi c270), ili da uzmem, npr. neku standardnu Prestigio/Logi? Zahvaljujem...
:: Fiat iustitia, et pereat mundus
mighty Re 30.11.2012. 19:19 #458052

broj poruka: 1670
Što se same HP 3310 kamerice tiče, nabavio sam je jeftinije od C270, koju sam odbacio jer ima fiksni fokus, što meni znači - deo razgovora je usperena na mene, deo na klinca koji trčkara po sobi i vidiš kako AF radi, kako sa mene izoštri klinca kad promenim smer u kome kamera gleda (uvek imaš umanjenu sliku streama koji šalješ u uglu).

Prelazak sa Logitech C-120 na nju su svi pimetili bez potrebe da im kažem da imam novu kameru. A nema nikakvih problema sa oštrini slike, pošto jako često sa laptopa zovem kući tako da večina komentariše opremu koju nije ni videla ni probala.

@luja-88:

na Targu su samo nazivno brzine okrugle, daju više nego što platiš. Npr. moj je paket 10/5, ali i Speedtest i torrenti i download sa klasičnih sajtova je ~13/6,3 Mbps. Kolega je uzeo 40/20 i dobija 48/23 Mbps.

Uzeo sam pre tačno mesec dana, uzeo sam net+TV, imam mesec dana besplatno+ mesec dana besplatno jer je kolega dao moj kupon + 6 meseci ne plaćam TV.

Za internet nikakvih problema nisam imao, mesec dana bez ikakvog štucanja, uvek max brzina.

Za TV sam jako zadovoljan, na TV-u imam DVB-C tuner pa gledam digitalni signal i slika je savršeno oštra i jasna, bolja nego SBB Digital kod mojih matoraca. Analogni signal je OK, ništa posebno, ali nema snega i sl.

Ja sam stvarno zadovoljan Targom, kolega koji je uzeo 40/20 kaže da je suludo brzo i da mu se brže učita stranica nego što browser na laptopu može da je renderuje.

Jedino što ONT uređaj nije baš neki ruter, ali meni je ionako u bridge modu - TL-WR1043ND mi je ruter, a ONT glumi kablovski modem i mesec dana bez ijednog štuca :)

Kod drugarice ti verovatno nije dobro urađena instalacija. Ako možete isključite kablove kojima je razveden signal do TV-a i povežite direktno jedan tv na ONT, pa vidite da li tada ima nega i i izobličenja.

PS. ako ti treba kupon za mesec dana besplatnog neta na Targu javi, ostao mi još jedan :)
gavra @Sub-Z 30.11.2012. 20:39 #458076

broj poruka: 148
Još jedan glas za logi C270 - nšta bolje ti nije potrebno (rezoluciju i format možeš da softverski biraš) Ja je koristim na SBB 6/0.5! :)

pozz
gavra
Beograd

BockyG Logitech C310 + Targo telekom = pure HD 720p :) 30.11.2012. 23:43 #458122

broj poruka: 55
Jos jedan glas za Logitech HD kamerice, ja imam model C310 i zaista sam zadovoljan kvalitetom slike, cak i pri losijem osvetljenju. Ugradjeni mikrofon je isto tako jako dobar i osetljiv.
Sto se Targo-a tice, moja iskustva s njihovom kablovksom TV i internetom su odlicna. Uvek imam veci DL/UL od onoga sto je navedeno u ugovoru a sto se TV-a tice kvalitet je na odlicnom nivou (narocito posle iskustva sa PTT KDS-om). Bitno je samo da ne napravis gresku kao kada sam ja prvi put povezao TV i ukljucio skeniranje, zaboravio sam da cekiram DTV opciju pa sam dobio analogne kanale. Tek posto sam cekirao DTV dobio sam digitalne kanale ukljucujuci i par HD kanala koji dolaze u osnovnom paketu. Povrh svega, imam jos 3 kupona za dupliranje brzine neta (3x mesec dana) i promociju 6 meseci digitalne kablovske TV za 1 dinar mesecno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs