Cao svima. Imam problem sa prasinom na tastaturi,posle dva dana je ima bas dosta (iako nisam blizu puta).. Da li ima da se kupi neki plasticni poklopac za tastaturu (kao sto je bilo na onim starim tastaturama) pa da mi tastatura vise na bude prasnjava? Svaki dan brisem,izludecu vise (a opet, ni ova tastatura nije jeftina).. Mogu da stavim foliju preko ali mi je to bzvz.. Kad bi imao da se kupi plasticni poklopac koji tacno naleze na tastaturu to bi bilo super.
Pozdrav
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder SD1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperXtreme Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 3GB GDDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
nisam mislio na futrolu vec bas poklopac (to je bilo pre na onim starijim tastaturama pa poklopac tacno naleze na ESC, F dugmice, ima udubljenje kod strelica i Enter, kao i kod numericke tastature..). Nije mi problem da ga skidam, stavim ga na kuciste i cao.. Da prasine ima standardno ali predjem prstom i vec poludim.. Kod mene macka retko kad udje u sobu kad radim za racunarom,tako da nemam macetjih dlaka u/na tastaturi,zna zivotinjica da ne sme prilaziti racunaru (ili ujedam/grizem). Moram onda da stavljam onaj debeli najlonski karton sto sam dobio uz tastaturu,mislim da mi je to najbolje resenje..za sada..
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder SD1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperXtreme Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 3GB GDDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech 105+MX518
Imam sličan problem, s tim da je glavno usvinjavanje tastature za vreme korišćenja, jer mladunci unose kalorije kad su uz komp... a i više vremena radi nego ne radi tako da prašina de fakto više upada kada je poklopac (koga nemam) ionako off-line. Padale su mi slične ideje iz istih potreba, i najdalje što sam otišao je namenski sašivena pokrivka za tastaturu i monitor - od skaja boje računara, eventualno ceradnog plastičnog platna, urađenog pištoljem na vazduh. Još luđa ideja, a najbliža tome što si zamislio je - upotreba termofolije koja bi se PAŽLJIVIM rastapanjem pištoljem na vreo vazduh, oblikovala sama kada se stavi preko hladne tastature. Višak se odfikari. Opasnost od preterivanja sa topljenjem je očita, ali, da može da pasuje samo tako, može. Za sve navedeno sam lenj, tako da je povremeno čistim raskopavajući tastere, usisavajući, i čisteći je raznim priborom uz pomoć čuvenih sprejeva za picinu tehinku.
@Pisko To sam se i ja razmisljao Pisko, za tu termofoliju ali nemam alat za sve to.. A i opet se bojim zbog tastature da je ne istopim..
@Dexter013 Procitao sam druze nego mi nije estetski lepo, a mislim da bi mi se i zena smejala (naravno, prvo bi pitala sta radim sa tastaturom..onda bi verovatno usledili cudni pogledi ).
Smislicu neko elegantno resenje, a i lepo je kad uvece ukljucim racunar da vidim kako svetle dugmitji, a ne prvo da je okrecem, pa.. Nadam se da me razumes..no hot feelings man..
A mrzim prasinu, jos sam i alergican na istu..uhhhhh..
Hvala na idejama i savetima drugari, bili ste konstruktivni.
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder SD1283 Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperXtreme Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 3GB GDDR5 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Nije puno prasine ali kad prevucem prstom preko citave tastature (izmedju F dugmitja i brojeva) na kraju bude prasine (nemoj me terati da slikam ali ne volim prasinu ispod prstiju, znas i sam kako ide kad kuckas,pa..fuj..).. Izbacio sam tepih, imam parket dole, cistim prasinu redovno (licno ja usisavam) ali dzabe. Ne cistim bas svaki dan ali svaki drugi-treci dan redovno i onda imam doticni problem sa tastaturom (misom i podlogom ali njih lako obrisem,nije problem). Sto je najgore zivim na Ledinama gde nema puno saobracaja i par ulica dalje sam od glavnog puta i eto.. To je bas sitna prasina i izludjuje me najstrasnije..
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperX Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Ja usisavam zato sto to radim temeljno, nije mi tesko i nema tu sta da bude sramota. Opet ne moze ni zena sve jbga..posao, kuca, rucak, fax, ispiti.. Svako normalan ce pomoci zeni, a ne posao, klopa, ses`.. Ja to lepo, polako i znam da bolje od toga ne moze (sto bi rekao nas narod, picajzla.. ), usisam lepo i komp, sve.. Nego kad sednem za racunar i kad vidim prasinu na tastaturi poludim. Ne mogu svaki put da je cistim cetkicom (zavuce se prasina izmedju dugmitja),dodje mi da je razlupam, a tek sam je skoro kupio..
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperX Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.