Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Par pitanja u vezi graficke table
STRANA 1 OD 1
daxsm Par pitanja u vezi graficke table 14.11.2012. 17:44 T50219

status: user
broj poruka: 64
Hteo sam da pazarim graficku tablu i gledam sto jeftinije da prodjem. Naisao sam na neku Medion i pise da uz nju idu neka punjenja za olovku. Sta su u sustini ta punjenja? Da li to znaci da cu sa vremena na vreme morati da ih menjam, tj da se oni vremenom trose. Jer ako je tako, tesko da cu naci nova punjenja za tu tablu.

Gore napomenuta Medion tabla je 12,1` velicine, 4000 lpi preciznost i 2048 stepena pritsika. Te brojke su mnogo vece nego kod najjeftinije Wacomove, pa me zanima da li ta tabla vredi ili je bas Wacom zakon?

Treba mi tabla za crtanje vektorskih ilustracija, pa me zanima da li bi mogla neka Genius tabla da dodje u obzir jer su jeftinije od Wacomovih, a ova Medion je jeftinija i od jedne i druge a opet ima bolje brojke, ali da li one vrede sta?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Wacom 14.11.2012. 19:08 #454043

broj poruka: 6645
U tvom slučaju, samo wacom.
To što si našao, je bacanje para, koje će ti onda uveliko zafaliti kada budeš kupovao wacom.
Brojke jesu veće, ali ne vrede qtzu. Nije da te table ne rade, nego rade na frustrirajuć način. Mogu da posluže za amaterske potrebe.
Punjenje nije punjenje, već plastični vrhovi koji se menjaju. Bez brige, govno će crći pre nego ih sve potrošiš.
Od geniusa, ne bih preporučio baš ništa, a pogotovo te table. Imaš uostalom iskustva po net-u. Idi na bamboo, on ti je najjeftiniji, pa kad vidiš svoje potrebe i stvarnu ulogu table, oceni sam dalje. Gledanje u brojke na specifikacijama je isto kao i zapisivanje na wc papir.

Budale računaju na sreću.

alrad 14.11.2012. 19:09 #454044

broj poruka: 4829

Ta punjenja trebaju ako crtas po deset sati dnevno pa se izlize plastika. Ne znam koji je to Medion, nisi naveo model. Reci koliko para odvajas za tablu pa moze nesto preciznije.

daxsm re 14.11.2012. 20:12 #454057

Ne planiram da dam 100e na tablu jer je to za mene stvarno puno. A Mediona mogu uzeti za 15-20e sto je prihvatiljivo za mene. Hvala na odgovorima.

Wacom Bamboo sam nasao neki sto se crta prstom sto je bas glupo, i ona je oko 6500, a neka najjeftinija sa olovkom je 9000.
alrad 14.11.2012. 20:54 #454072

broj poruka: 4829

A ne, ako je 20e to je nek zesci krs. Ako ti se nedaje tih 900 probaj Genius i405, mozda ti i zavrsi posao. Nije to tako lose. Nego se svi pitaju zasto gitara koju hoce da bace u djubre zvuci super kad je dohvati Tocak.

daxsm re 14.11.2012. 21:07 #454078

Ta Medion kosta nova oko 60e, ja je uzimam polovnu za te pare. Hvala na pomoci, razmislicu jos.
Pisko E jesi ga našao... 14.11.2012. 22:07 #454091

broj poruka: 6645
http://www.itsvet.com/proizvod/wacom-bamboo-pen-ctl-470k-en/comp_comp_tablets/96/106
Treba ti Wacom Bamboo PEN, sa naglaskom na PEN. Ne treba ti touch, ne treba ti pen and touch, već ovaj najjeftiniji od bambusa, a cena mu je kao tom mediokritetu, s tim da mediokritet vreti baš tih 20 do 30€ kao i Genius, a wacom, u odnosu na njih, svaku paru.

Budale računaju na sreću.

daxsm Bamboo Pen 18.11.2012. 00:41 #454784

Uzeo sam od druga na par dana gore navedenu tablu i ni najmanje mi se ne svidja kako crta. Probao sam u PS, AI, i CDR da radim i ni blizu mi ne prenese liniju onako kako bih mogao rukom da je nacrtam. Da li je to do same table ili treba da se nesto podesi? Svaki mikro pokret prepozna i ispada kao da crtam misem. Da li je to na svakoj tabli ili treba nesto da se podesi? Kad podesim fidelity i smoothness u AI budu malo lepse linije ali nema toliko tacki spajanja tj gubi se zeljeni oblik. Stvarno frustrirajuce :/. Kontam tablom moze svasta da se nacrta, a ono ja ne uspevam nista.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs