Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Bruji napajanje
STRANA 1 OD 1
harry87 Bruji napajanje 13.11.2012. 20:28 T50198

status: user
broj poruka: 853
Sta moze da bude, jel pri crkavanju ili ventilator, cuje se bas a na trenutke i zuji?
U pitanju je ovo napajanje: BLUEBERRY Power Supply PRO 550W PSB550-14

Koje bi ste mi predlozili do 50-60 evra, imam q6600@3.0ghz 6850, 2 harda?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nemoguće 13.11.2012. 21:30 #453758

broj poruka: 6645
Po cenjenim umovima i mega-uber-znalcima berze, ti NE MOŽEŠ imati to napajanje i terati quad i to još kljoknuti i 6850 i ČAK DVA harda... dakle, sinko, ovaj, vidiš, ono tamo je pevac... kako već beše u crtaću. Najverovatnije će ti većina predložiti napajanja od 80€ i više (duplo više nego si pomenuo da bi se ispružio) i od bar jednog kilovata (samo zato što još nema od dva, inače je jedino od dva dobro.. jel`).
Samo ti je otišao ventilator, ako ga podmažeš, a tutorijala vazda ima čak i ovde na berzi, radiće i dalje kako je i do sada radio, a ako je baš izanđao, zreo je za menjanje i ubrzo će ti ponovo zujati. Možeš u startu da kupiš samo ventilator i zameniš taj što mu je dosadilo da se bešumno vrti.....
Ali, ako imaš te pare, ipak ga zameni (celo napajanje), znam ja da može da radi, ali i da je to što imaš onako, podobro opterećenje za to napajanje, pa iako ne delim glupost mnogih kako to ne može da potera tvoju konfu (a sam vidiš da može), i ja mislim da je ipak bolje uzeti nešto jače, realnih 45oW a nazivnih koliko hoćeš.
Za to što sada imaš, ne treba ti ništa bolje i skuplje od ovde mnogopreporučivanog LC Powera. Ako ubrzo planiraš upgrade, onda, možeš i na nešto jače i skuplje, u suprotnom, čisto bacanje para. Za mene su sve redom glupani oni koji u startu kupe prejako napajanje čekajući dve-tri godine kada će da im (možda) zatreba za neke jače komponente. Do tada, bog dragi zna koliko su propale i opale karakteristike toga štu su kupili u vremenima kada se stvari planski prave da traju do tri godine.

Budale računaju na sreću.

harry87 Hvala 13.11.2012. 21:34 #453760

broj poruka: 853
Na odgovoru, lepo sam se nasmejao citajuci pocetak tvog posta... Otvoricu ga i videcu da sredim vent...
Hvala jos jednom...

Tristram Re: 13.11.2012. 22:00 #453773

broj poruka: 1872
Ma može ono da potera, niko nije rekao da ne može, ipak ima dve grane po 18 ako se ne varam. Pitanje je samo koliko dugo, a mislim da smo i na to pitanje dobili odgovor. Moglo bi da se proba sa zaustavljanjem ventilatora na par sekundi za svaki slučaj da se vidi neće li zujanje prestati. Ako ne prestane bilo bi preporučljivo da se čitavo napajanje zameni nečim boljim dok nije dockan, recimo popularnim LC 6650GP3 koje tačno i upada u cenu.

Da se Mr Harry prilikom kupovine tog napajanja pojavio ovde i pitao da li će to napajanje da tera tu konfiguraciju isto to bi mu i bilo rečeno, neće Đekna umrijeti odma` al da neće dugo - u to nema sumnje. Bilo bi mu tu oprezno predloženo da ipak doda neki sitan evro i uzme nešto malo jače, tako da sad najverovatnije ne bi morao da se ponovo iskešira za nešto što je mogao odmah da kupi.

Dobro, najverovatnije i nije bila takva situacija već je napajanje prvobitno teralo nešto slabije pa mu je kao i svakom dobrom magaretu dodavano drvo po drvo na samar, da se ne doseti kako ga jedva nosi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs