Koristim oba i Canona i Epsona.I na osnovu dugogodišnjeg iskustva sa svim vrstama štampača savetujem ti da bez razmišljanja uzmeš Canon-a.I otisak a i mehanika uvlačenja papira je bolja kod Canona-uz to,u ovo vreme rasprodaja u Teh.... imaš i veoma povoljno Canon MP280/skener i kopir pride/.
Ako ti treba za povremeno stampanje, budi spreman za par meseci eventualno godinu dana menjas kertridze jer se oni rasuse ako ih ne koristis duze od mesec-dva. Ako ti treba za neki duzi period bolje je da skupis pare za laserski jer kod njih nema toga, uzmi malo proguglaj, pogledaj po koji test (tekst).
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1600T @ 3,5GHz Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB CM GX550
more ni Epson nije za bacanje, koji god od ta dva da uzmes sigurno se neces zajebati, gledaj koji ima veci rezervoar, odnosno koji moze vise da otstampa, brzina itd. i njega uzmi.. mada nije to sad neki uredjaj od par stotina eu pa da gledas svaku sitnicu, uglavnom su svi slicnih specifikacija
:: :: Koji ink dzet stampac uzeti za kucnu upotrebu, uglavnom tekst i po koja slika da se stampa...i to ne nesto cesto.. :: :: Najvise mi treba pomoc da li CANON PIXMA ili neki EPSON?? do 3000-4000din.. :: :: ::
Ako štampaš u manjem obimu,koristi isključivo originalna mastila. Ako puniš ketridže zamenskim mastilima može doći do začepljenja i oštećenja glave štampača a ona je skupa za zamenu.I tu je prednost Canona jer se bolje ponaša sa zamenskim mastilima.Epson traži resetovanje čipa,što poskupljuje zamenu i punjenje/osim toga epson u toj cenovnoj kategoriji koristi 4 ili 5 punjenja ,za svaku boju posebno.Canon/u toj klasi od 4-5000 din/ koristi 1 crnu plus 1 ketridž sa tri boje,što je u startu jeftinije.
ako si siguran da Canon ne trazi resetovanje za punjenje, onda je to bolja kupovina.. mada cudi me da Epson to uopste ima na pljuckavcu
:: Ako štampaš u manjem obimu,koristi isključivo originalna mastila. Ako puniš ketridže zamenskim mastilima može doći do začepljenja i oštećenja glave štampača a ona je skupa za zamenu.I tu je prednost Canona jer se bolje ponaša sa zamenskim mastilima.Epson traži resetovanje čipa,što poskupljuje zamenu i punjenje/osim toga epson u toj cenovnoj kategoriji koristi 4 ili 5 punjenja ,za svaku boju posebno.Canon/u toj klasi od 4-5000 din/ koristi 1 crnu plus 1 ketridž sa tri boje,što je u startu jeftinije :: :: ::
Pa gledaj ovako: na šest Canon štampača od serije 4000 pa do MPS 610 koje koristim znam pouzdano da čipa nema za razliku od Epsona koji ima.Ne govorim o softverskom resetovanju koji mora da se uradi kada stavljaš stari ketridž sa novim mastilom.Epsonovi štampači,a imam ih trenutno dva koja koristim /300 i 8450/traže i reset i zamenu čipa što je skuplje.Što se tiče ink jet ili pljuckavaca za korišćenje kućno ili poluprofesionalno najbolje su se pokazale starije serije HP/845,890,910,930 govorim o A4 formatu.Na njima je na ketridžu i glava,pa zamenom ketridža vrši se i zamena glava.Nema čipa i resetovanja.I ketridži su velikog kapaciteta,u odnosu na ove koje sada uvaljuju.Primera radi HP 890cx ,koji sam kupio pre 10-11 godina,još uvek bez i jednog problema radi a na njemu sam što na pausu /mirror štampa/što na normalnom i foto papiru ,štampao hiljade strana.Toliko dobar otisak crnog nema ni jedan štampač /govorim o cenovnom rangu do cca 300 eura/. To se više ne pravi.I zato moja preporuka za kupovinu prosečno dobrog i dugotrajnog štampača je Canon.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.