Ovako, imam jedan simpatični hubić sa četiri usb porta, na papiru piše da je USB 2.0 ali kad god u njega ubodem neki fleš piše `This device can perform faster... bla bla` i pokaže listu portova... Imam na kućištu dva prednja usba ali baš mi se sviđa hubić i voleo bi da ga nateram da radi kao 2.0 ... Evo trenutno brzina prenosa je 500tinak kb/s... Gde god da ga ubodem (u bilo koji usb na ploči od 8 koliko ih je pozadi) ponaša se ISTO... Uvek... Šta da radim s njim?
... i na papiru da piše USB 1.0 i želja će te proći.
Šalim se. AKO - a to kao najvažnije, nisi napisao, taj fleš što imaš, radi na ikojem od imajućih portova na matičnoj, KAO USB 2.0 (probaš i plus vidiš iz RTFM matične...), a kada se između tog porta koji jeste USB 2.0 ubaci USB hub, brzina (kvalitet) sroza ispod standarda za USB 2.0, onda je jasno da je krivac HUB.. tj. nije 2.0 ili nije dovoljno kvalitetan. Možda bi na nekoj ploči sa ok napajanjem on i proradio kao USB 2.0 ali to je stvar špekulisanja od moje strane, pa bi moralo da se proba... Dakle duki, da li si probao sam fleš i radi li igde kao usb 2? Ako nigde ne radi, onda, ili fleš stvarno nije usb 2.0 ili to nisi uključio u BIOS-u tj. pre će biti, isključio si. Ako radi, onda - menjaj papir od HUB-a, i na tarabi piše pa slome ljudi.
najjednostavnije ti je da odneseš hub kod nekog prijatelja i probaš na njegovom računaru. Takođe probaj i sa više fleševa, pa ako se sve ponavlja... onda i sam shvataš. USB 1.1 možeš koristiti za USB zezalice, dakle potrošače struje.
Ako na drugom racunaru pokazuje iste simptome, ondak je nazalost sheban. Nije to nista novo da HUB poblesavi i ne moze ostvariti punu brzinu i automatski se kontroler srozava na 1.1 jer misli da mu je takav uredjaj prikljucen. Ne vredi se baktati, popravka skoro pa i nije moguca. Ako je bas simpa, koristi ga za periferiju i to mu je.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pogrešno sam se izrazio, mislio sam da gde god ubodem HUB ponaša se isto (izbacuje `this device can perform faster...`) što se fleševa tiče oni rade punom brzinom bilo gde da ih bocnem, ili pozadi ili na front usbove, al preko huba opada brzina... Znam za čuvenu priču o tarabi ali tako je sladak mali habić da mi je prosto žao da ga skinem i turim u fijoku, gde će da bude usamljen i smoren... Jel nema neki drajver da se skine, šta ja znam, da ga natera da se vrti na USB 2.0 standardu? Trenutni drajver koji ga kontroliše je Micro$oftov USB Generic hub iz daleke dveiljadešeste... OS je Win7 64bit SP1... Aj pomagajte ili ću definitivno da ga ištekam jer za ubadanje usb fleševa mi pretežno i služi, periferije su bocnute direktno na ploču tako da ne oskudevam sa portovima al bi voleo da ovo malo simpatično sranjce proradi u punoj brzini.
Bajpro na drugom racunaru i ako se isto ponasa, onda je zveknuo. Nema tu drugih drajvera, to je standardni drajver i radi posao. Kao sto sam rekao, narverovatnije je crkao i ne moze da ostvari iz nekog razloga punu brzinu i obara na 1.1. Desava se...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pre da nikad nije ni bio, nego da se nešto sjebucnulo naknadno, uz ogradu da možda radi na drugoj ploči/napajanju.... Nego, veća je zajebancija čupanje i zavlačenje radi ubadanja pa posle vađenja fleševa i ostalog, nego što će te smoriti manja brzina. Realno, ipak su to male razlike osim ako baš, baš ne skidaš non-stop i ne nabacuješ na fleševe zbog nekakvog posla ogromne količine podataka... I, šanse da oštetiš konektore na ploči kućištu rastu, pogotovo što nemaš dobar pogled ili pristup, tako da je lepše uništiti hub nego ploču, drugim rečima, neka ga, radiće on i ovako, samo kao što sam ti u prvom postu napisao, odštampaj papir na kome je on lepo 1.1 i nikakve nervoze neće biti, ipak si na dobitku.
Neki hubovi imaju odvojeni kabl, ako je tako na tom onda on verovatno ne podržava 2.0 USB. Jedina razlika izmedju 1.1 i 2.0 USB kabla je da USB 2.0 ima bužire na svih 4 žice a 1.1 nema i onda brljavi pri većim brzinama prenosa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.