Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
USB problem!
STRANA 1 OD 1
5Ronic USB problem! 25.10.2012. 17:37 T49275

status: user
broj poruka: 282

Kako mogu proveriti dal mi portovi ispravno rade jer imam jedan problem! Naime kada ubacim fles u bilo koji usb ulaz nije bitno dal je napred ili pozadi kucista meni nece da prebaci fajl... Kao on npr od 1gb prebaci 95% za 3 sekunde a onda tu zakuca i tako stoji citavu vecnost! Kada otvorim cd-rom on prekine usb i izbaci kao da ga uopste i nema a komp ga je prepoznao i instalirao! Mislio sam da je do bitdefendera al mi nije nista jasno!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
chip hmmm 25.10.2012. 19:43 #449726

broj poruka: 113
Sačekaj neko vreme, tj. tu večnost bez da bilo šta diraš. Ako posle dvadesetak minuta stoji na istom onda ti ne vredi da pokušavaš. To što podigne za tri sekunde 95% znači da je to već prebacio odnosno to podiže iz memorije tako da ti to nije realna brzina prebacivanja.
E sad, testiraj taj USB flash na drugom kompu pa ako ga on čita normalno onda nije do njega.

U biti imaš neki konflikt na sistemu(otvaranje vrat i prekidi procesa), ako hoćeš sam to da rešiš reinstaliaš sistem.
USB portovi mogu da se testiraju ali to je posao i oduzima vreme, osim ako ne odneseš u servis gde je besplatna takva dijagnostika. Obično je besplatno samo utvrđivanje koja komponenta ne radi.

tortojed Ako ti drugi uredjaji rade kako treba, na tim istim konektorima, onda 25.10.2012. 20:09 #449738

broj poruka: 10997
nesto nije u redu sa samim flešom (ima neku zastitu od presnimavanja ili ko zna sta)...
Dakle, ako normalno rade: (USB) miš, (USB) tastatura, joystick, (USB) externi HDD...
Jos nesto: prvo u device manager-u a zatim u podesavanjima win firewall-a pogledaj kakvo je stanje (ima li kakvih usklicnika u device manager-u i nekih ``zabrana`` za USB portove od strane fajervola).

VMARC A zasto mu `izbaci` fles kada pokrene CD...? 26.10.2012. 00:49 #449846

broj poruka: 9420
Ja bih rekao ili neki maleware, ili proveri napajanje...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
HP ProBook 4530s
Core i3 2330M, 8GB RAM, HD3000
OS X Mountain Lion 10.8.2

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs