Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
dopuna laserskog tonera
STRANA 1 OD 1
daxsm dopuna laserskog tonera 14.10.2012. 13:47 T48416

status: user
broj poruka: 64

Imam lexmark e120 i poceo je da stampa jako bledo. Otvorio sam toner(onaj cep) i nema praha unutra. A kad odstampam test stranicu pokaze da ima 80% boje. Da li mogu samo da sipam prah u njega, da ne menjam cip sto je jeftinija varijanta? Ako to tako moze, gde u NS mogu da nadjem crni prah za toner? Da li postoji univerzalni ili za svaki toner posebno? I da...sudeci po tome sto nema praha u njemu stampa jako bledo, ali jako jako bledo po sredini a sa strana manje bledo. Je l` to sto nema boje ili papir ne prolazi kako treba kroz valjak?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev Re: dopuna laserskog tonera 14.10.2012. 13:57 #447521

broj poruka: 1673
http://www.limesns.co.rs/

Evo, tu imaš sve...

WOT Nick: Vaske

::
:: Imam lexmark e120 i poceo je da stampa jako bledo. Otvorio sam toner(onaj cep) i nema praha unutra. A kad odstampam test stranicu pokaze da ima 80% boje. Da li mogu samo da sipam prah u njega, da ne menjam cip sto je jeftinija varijanta? Ako to tako moze, gde u NS mogu da nadjem crni prah za toner? Da li postoji univerzalni ili za svaki toner posebno? I da...sudeci po tome sto nema praha u njemu stampa jako bledo, ali jako jako bledo po sredini a sa strana manje bledo. Je l` to sto nema boje ili papir ne prolazi kako treba kroz valjak?
Starcevac Одговор 14.10.2012. 14:24 #447522

broj poruka: 318
Ја свој тонер не отварам. Када крене бледо да штампа, извадим га из штампача и промућкам пар пута. Редовно може да оштампа још доста страница и тако у недоглед.

Тек када након мућкања, одмах прву страницу не одштампа, значи да мора да се пуни.

Не купујем прах, већ заменим празан за пун. То је испод 2.000 динара.

Поздрав.
https://www.mojtip.com

daxsm Re 14.10.2012. 14:32 #447523

broj poruka: 64
I ja sam ga tako promuckao i nakon toga je prvu stranicu malo bolje odstampao ali opet bledo, a ostale isto kao i pre. Je l` isti stampac imas ili neki drugi? Ja sam zvao neku radnju u NS i receno mi je da je zamenski toner 2450. A ovde na ovoj sajtu limesns 500g praha kosta oko 700 dinara sto mi je mnogo jeftinija varijanta. A cip kosta oko 200 dinara, a ja moj ne moram da menjam. U svakom slucaju je ovo jeftinije jer se u ovaj toner prah sipa tako sto se najobicniji plasticni cep skine i sipa se prah i vrati se. Nista vise... Gledao sam na yt.
Starcevac Одговор 14.10.2012. 17:33 #447539

broj poruka: 318
Имао сам ХП 1018, а сада Самсунг МЛ-1670.

Досад нисам мењао прах, него сам мењао празно за пуно. Последњи пут ме је коштало 1.800 динара.

Ако мислиш да можеш сам да одрадиш прах, уради тако, а ако ниси сигуран, онда је боља замена.

Поздрав.

https://www.mojtip.com

codeus ... 14.10.2012. 18:18 #447544

broj poruka: 4054

e to je super ako ima pristup `chepu` .. otvoris i naspes ..

druga stvar je HP ketridz .. koji moras da rasturis u delove da bi napunio .. pa onda ocistis kontakte .. i pride nesmes ni najmanji feder da izgubis jer bez bilo kojeg dela .. nece da radi .. jedino je nalepnica visak

MaliAbner A sta je konkretno taj `laserski toner` ? 15.10.2012. 17:28 #447699

broj poruka: 7769
Da li ti to mislis na toner kasetu za laserski stampac ili nesto sasvim drugo?

Tomato Republic Of Serbia !!!

codeus Re: A sta je konkretno taj `laserski toner` ? 15.10.2012. 18:19 #447719

broj poruka: 4054

da misli na toner kasetu .. razlog zasto se koristi kod nas termin `laserski toner` je agregatno stanje istog ... za laser je prah za pljuckavce tecnost (98% voda) ..

:: Da li ti to mislis na toner kasetu za laserski stampac ili nesto sasvim drugo
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
MaliAbner Re: Re: A sta je konkretno taj `laserski toner` ? 16.10.2012. 05:45 #447845

broj poruka: 7769
Pa vidi dopunjuje se kaseta a ne toner, toner je ono sto dopunjuje kasetu...

Ono kao dopunis rezervoar benzinom i tako to...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: da misli na toner kasetu .. razlog zasto se koristi kod nas termin `laserski toner` je agregatno stanje istog ... za laser je prah za pljuckavce tecnost (98% voda) ..
:: :: Da li ti to mislis na toner kasetu za laserski stampac ili nesto sasvim drugo
:: ::
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs