Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Logitech K400 + Samsung 32 / 40EH5300?
STRANA 1 OD 1
luja-88 Logitech K400 + Samsung 32 / 40EH5300? 10.10.2012. 14:37 T48012

status: user
broj poruka: 1636
Da li neko moze da mi kaze da ova tastaturica provereno radi na Samsung EH5300 TV-u?
Neki kazu da rade tastatuta i touchpad, a neki kazu da radi samo tastatura.
Uzeo bih je iskljucivo za koriscenje na TV-u pa ne bih da kupujem napamet (nije mi bitno da li rade Fn i multimedia tasteri, samo slova/brojevi i misonja).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doncocos Re: 11.10.2012. 00:56 #446854

broj poruka: 417
Na 32EH5300 rade i tastatura i touchpad, multimedijalni tasteri ne rade.

luja-88 Re: 11.10.2012. 01:27 #446859

Hvala na odgovoru. Sutra je kupujem.

Da ne pravim novu temu, je l` imao neko iskustva sa ovim nosacem za TV:
http://goo.gl/BrmTX

Stari nosac je otisao u spavacu sobu, zajedno sa 32`, posto nema VESA 200x200. Razmisljam da kupim ovaj a ne znam koliko je pametno da na njega kacim 40`.
Pise da trpi do 25kg, a moj TV ima ~9kg pa bi trebalo da je bezbedno... al` ipak mi nekako slabasno deluje. U principu mi treba samo da bih mogao da mrdnem TV malo levo/desno kad ga sunce previse obasja u toku dana.
luja-88 Re: 13.10.2012. 20:16 #447420

Narucio sam i jedno i drugo pa sta bude.
Stize sutra popodne.

edit:
Stiglo juce.
Tastatura je proradila u roku od 2-3 sekunde od trenutka ukljucenja risivera u TV (na win7 je to trajalo skoro 2 min. ).
Kao sto je vec receno, ne rade multimedia tasteri, sto uopste ne predstavlja problem posto kod Samsung-a tasteri F6-F9 sluze kao takvi (ch list, mute, vol-, vol+, ch-, ch+). - A ionako tastatura ima samo mute, vol- i vol+ kao posebne dugmice pa ne bi bila veilka steta cak i da nema nista na F6-F9.
Tasteri su prilicno tihi, `mekani` i blago izdubljeni (osim gornjeg i donjeg reda tastera, koji su blago ispupceni), sto doprinosi prijatnijem osecaju pod prstima.
Kupio sam `US-International` lokalizaciju pa je `enter` veliki, u obliku broja `7`. Ovo `veliki` je diskutabilno posto izgleda kao da su sa njim odlucili malo da ustede na prostoru. U gornjem, najsirem delu je, otprilike, sirine kao obicni tasteri (slova/brojevi). Ovo vise smeta vizuelno posto u radu uopste nisam osetio da je manji - poredeci sa K350, koju svakodnevno koristim, a ima prilicno veliki `enter`. Napominjem da se ovo ne moze generalizovati posto svi imamo razlicite navike i razlicito kucamo - nekom mozda nece odgovarati.
Oba `shift` tastera su iste velicine kao obicni tasteri, a `backspace` je sirine ~120% obicnog tastera.
Sto se tice touchpad-a, nisam preterano zadovoljan preciznoscu na TV-u, ali radi posao. - Na kompu moze fino da se podesi i odlican je.
Svidja mi se i sto je cela tastatura mat i nema sjajnih delova pa nece morati mnogo da se briska zbog otisaka i sl.
S obzirom na to da ce biti koriscena iskljucivo na TV-u, za pustanje filmica, youtube-a, i otvaranje poneke web strane, ove sitne zamerke se mogu zanemariti i slobodno mogu reci da sam prezadovoljan onim sto sam dobio za relativno malo novca!

Nosac mi je na slikama delovao slabasno i veoma lagano kada sam preuzeo kutiju u svoje ruke pa sam bio malo sumnjicav po pitanju izdrzivosti. Odmah nakon otvaranja kutije sam se uverio u suprotno. Deluje prilicno cvrsto i vise nema sumnji da ce izdrzati moj TV. Napravljen je od lima debljine 2-2.5mm i dobro konstruisan. Rotirajuca `ruka` koja trpi svu tezinu je napravljena od debljeg lima (oko 3.5mm), pod kosinom od 15-ak stepeni, otvorena sa donje strane, a iznutra, celom duzinom ima dodatno ojacanje u cik-cak (od lima debljine 2-2.5mm).
Jedina zamerka je na delu koji se nalazi na toj `ruci`, a na koji se kaci limena `ploca` (ona sa VESA rupama), posto je napravljen od plastike... Ne sumnjam da ce izdrzati posto sam i na Samsung-ovim nosacima video isto, ali ipak kvari celokupan utisak.
U pakovanju se dobijaju svi moguci srafovi za vezu TV-a sa nosacem, 4 velika srafa koja idu u zid i podloske za sve. Preporucujem bolje/duze tiplove! Kod mene je betonski zid pa cu koristiti druge srafove, sa masinskim navojem i metalnim tiplovima. - Nisam imao vremena da ih kupim pa zbog toga jos nisam montirao nosac.
Prijatno sam iznenadjen i kartonskim sablonom za busenje rupa, koji ima i jedan pravougaoni otvor, predvidjen za mini libelu koja se dobija u pakovanju, zajedno sa olovcicom za obelezavanje.

Uhhh... dosta sam napisao bre... valjda ce nekom nekad koristiti .

DODATAK:
Nakon postavljanja nosaca, TV se malo zarotira u pravcu kazaljke na satu ili obrnuto svaki put put kada ga okrenem levo/desno. U savrsenoj ravni je samo kada stoji u prirodnom polozaju (paralelno sa zidom).
Hteo sam da ga reklamiram zbog toga ali me mrzelo odsrafljujem po peti put (posto sam mislio da je lose namesten pa sam prethodno 4 puta skidao, vracao i podesavao) pa je ostao tako.
Bio sam u pravu po pitanju stabilnosti posto ga svi ukucani (ukljucujuci mene) akaju levo-desno bar 10-15 puta dnevno i isti je kao prvi dan.
Zasmetala mi je jos jedna stvar, a to je da ne postoji granicnik koji bi sprecio udaranje nosaca u zid kada se primice. Nista strasno ali ipak ostavlja crni trag na zidu. Iza TV-a je i vidi se samo ako se zagleda al` ipak...

Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs