Pozdrav drugari uskoro kupujem novi monitor e sad koji da izaberem? Da je dobar za igrice 120hz 23 inca ili veci a da je pritom cena razumna od 15 do 20000 inace nesto nisam pratio monitore ranije pa bi mi svaki savet dobro dosao unapred hvala :))
Ja bih ti predlozio http://www.lg.com/rs/it-proizvodi/monitor/LG-led-monitor-IPS237L.jsp monitor, uzeo ga pre jedno 10 dana zamenio sa starim LG E2240S i prezadovoljan sam. IPS panel, 23`, cinema screen itd... nije ni on za igrice ali definitivno bolji od dellovog modela.
A po čemu je bolji kad ima identičan panel kao Dell ali nema pivot i usb hub? Povrh toga još piano finish za dodatno grebuckanje i skupljanje prašine.
Apsolutno nema logike to što predlažeš, i te priče o 8ms ghosting za igrice smo odavno prevazišli na forumu i svi znaju da je neprimetno. __________________ Scourge of PCBerza
:: Ja bih ti predlozio http://www.lg.com/rs/it-proizvodi/monitor/LG-led-monitor-IPS237L.jsp monitor, uzeo ga pre jedno 10 dana zamenio sa starim LG E2240S i prezadovoljan sam :: IPS panel, 23`, cinema screen itd... nije ni on za igrice ali definitivno bolji od dellovog modela :: :: Intel i7 2600k @ 4.5 Ghz @1.32v + Titan Fenrir EV :: ASRock Z68 Extreme :: AMD Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR :: 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Serie :: Creative Sound Blaster X-Fi Titaniu :: Samsung SpinPoint F3 1T :: ::
Nisam 100% siguran da je piano black finish da ne grešim dušu, ali jeste prednost tog LG-a što ima 1mm border oko monitora što samo pozitivno izgleda na oko ali ne nudi nikakvu prednost. Takodje nema USB hub, podešavanje po visini i pivot, i skuplji je za 20 evra.
pa evo kao prvo dell monitor je ruzniji od LG-a 100x. drugo, ima tanji bazel i mnogo lepse izgleda danju i nocu kada se gleda film ili igraju igrice. drugo - tanji je, laksi itd itd pivot mu netreba osim ako nece da koristi vise monitora (sto covek nije napomenuo) tako da neznam za sta i cemu to, a usb slot, ko jos koristi usb slot na monitoru? i tako imam tih slotova na tastaturi i kucistu da stvarno nebih bacao pare za nesto ruznije i losije samo zato sto ima usb slot... pritom lg ima i MHL sto dell nemoze sa tim da se pohvali a i vise od duplo bolji kontrast (2 prema 5 miliona )
Pa potrebe su jedno a realnost drugo. Ne bi bacao pare na pivot i usb hub koji eto tebi ne treba ali možda nekome drugom treba jer je taj LG skuplji za 20 evra od Della, pa ako mu ne treba tanki bezel koji samo služi estetici eto može da uštedi pare. Tvojom logikom: ko još gleda filmove na 23 inča?
Ali za rad ova dva.... speechless....
@Milos, za ove pare 120hz nećeš naći. Razmisli o Dellu ili LG-u jer bolje od ta dva ispod 200 evra ne postoji. Nije loš LG uopšte, brži odziv ima u odnosu na Dell, mada nećeš ni primetiti. __________________ Scourge of PCBerza
:: pa evo kao prvo dell monitor je ruzniji od LG-a 100x :: drugo, ima tanji bazel i mnogo lepse izgleda danju i nocu kada se gleda film ili igraju igrice :: drugo - tanji je, laksi itd it :: pivot mu netreba osim ako nece da koristi vise monitora (sto covek nije napomenuo) tako da neznam za sta i cemu to, a usb slot, ko jos koristi usb slot na monitoru? i tako imam tih slotova na tastaturi i kucistu da stvarno nebih bacao pare za nesto ruznije i losije samo zato sto ima usb slot.. :: pritom lg ima i MHL sto dell nemoze sa tim da se pohvali a i vise od duplo bolji kontrast (2 prema 5 miliona :: :: Intel i7 2600k @ 4.5 Ghz @1.32v + Titan Fenrir EV :: ASRock Z68 Extreme :: AMD Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR :: 8GB 1600MHz DDR3 HyperX Genesis XMP X2 Grey Serie :: Creative Sound Blaster X-Fi Titaniu :: Samsung SpinPoint F3 1T :: ::
:: pa evo kao prvo dell monitor je ruzniji od LG-a 100x Prvo: Lepota je stav ukusa i zavisi iskljucivo od subjektivnog ugla, tako da, ako je tebi lepsi, ne mora da znaci da je i svim ostalima.
Drugo:
Negacija se pise odvojeno.
:: pivot mu netreba... neznam za sta i cemu to, ... nebih bacao pare za nesto ruznije i losije samo zato sto ima usb slot.. :: dell nemoze :: :: ::
Ja bih licno isao na tog LG-a, mislim da je `mozda` i bolji od dell-a, estetski svakako da, ali cini mi se da oni reklamiraju kod njega i fabricki podesen i kalibrisan monitor sa potvrdom o tome, video sam i po netu da ga preko dosta hvale, bar sto se slike tice. Inace jedna napomena za njega, ta ivica oko monitora-ekrana uopste nije 1mm vec CM, cisto da ne bude zabune, to sto gledate po netu i slikama, to je cist marketing lg-a, ali i ovako je dosta tanje nego kod drugih proizvodjaca, od napred je potpuno ravan, bas bas izgleda fenomenalno.
BTW ja posedujem Della 2412M, ali eto ipak bih preporucio ovog lg-a. .)
Na 120Hz za te pare zaboravi, mozda samo ako nadjes neki polovnjak.
Ma dobro, ne preteruj, nije sad sit zbog toga, ima taj `cinema screen` dizajn, sto stvarno super izgleda uzivo, ja imam njihov tv u tom fazonu, a i generalno mislim da je bolji, svezije i modernije izgleda, e sad dizajn je diskutabilna stvar, meni je licno on lepsi od dell-a, pa sad ko sta voli....
:: Jbt koja jadna fora, sad sam video. :: :: Ladno po slikama na netu izgleda ovako: http://goo.gl/3Rm7 :: :: A ustvari je ovako: http://goo.gl/92yM :: :: Šit totalni, ne vredi onda 20 evra više od Della :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
ako je takav markerting LG-a kako mozes da budes siguran da znas sta je u tom monitoru? kad nisu u stanju ni spoljashnji izgled da poklope sa aktuelnim modelom kojeg prodaju ko zna sta se tek unutra nalazi..
Glasam za Dell, proveren.
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.