Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Novi štampač
STRANA 1 OD 1
stefand Novi štampač 01.10.2012. 18:20 T47875

status: user
broj poruka: 11
Planiram da kupim novi štampač i skener i razmišljam o multifunkcijskom uredjaju.
Štampač bih povezao sa ruterom tako da svi ukućani sa različitih računara mogu da ga koriste.

Za skener mi je bitno da bude brz, pošto nekad moram i celu knjigu ili skriptu da skeniram.
Za štampač da može lepo da odštampa u boji, po mogućstvu da može da odštampa i fotografije.

Šta preporučujete, ink jet ili laserski štampač?

Meni su zapala za oko ova dva modela, pa mi molim vas recite vaše mišljenje.

http://www.tehnomanija.rs/stampaci/hewlett-packard-multifunkcijski-uredjaj-d1050-aio-ch346b.html

http://www.tehnomanija.rs/stampaci/canon-multifunkcijski-uredjaj-pixma-mp280.html

Hvala i pozdrav! :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 01.10.2012. 19:24 #445173

broj poruka: 4262
Ni jedan ni drugine zadovoljavaju tvoje navedene potrebe. Skener im je spor.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

vladapsd Re: 01.10.2012. 20:36 #445187

broj poruka: 1009
Tebi treba multifunkcionalni sa lan-om, vidi hp officejet 4500 (ali verziju bez wirelles-a, posto je jeftiniji oko 1000din i vodi racuna da nije desktop verzija posto nema lan)

VMARC Znas... 01.10.2012. 22:07 #445205

broj poruka: 9420
Razlika u ink dzet i kolor MFP i nije tako mala u ceni, tako da moras da nam das budzet. Plasim se da tebi tu ink dzet slabo pije vodu...
Dalje, obim stampe, vrlo bitna stvar u eksploataciji zbog cene stampe...

F650GS Dakar

Pisko Zablude 01.10.2012. 22:37 #445212

broj poruka: 6645
Ti si dečak, u velikim zabludama, samo ti baš nije najjasnije u kojim, ali osećaš to trećim čulom pa zato i pitaš ovde.
Kod MF-a jedina prednost je kompaktnost, i to je bitno kada nemaš mesta na stolu i kvit. Mada, osim u baš izuzetnim slučajevima, neka mi duvaju svi koji tvrde da nemaju kuda sa skenerom kada ga ne koriste, a ne koristi se 90% vremena a i više...

Dalje, skener koji bi na nekom mf uređaju tebi valjao, je daaaaaleko profesionalan i skup ko petrova kajgana, nemaš ti para ni računa da to kupuješ. U zasebnoj kombinaciji, može se doći do dobrog i brzog skenera i isto tako isplativog štampača.

I na kraju: fotografije izrađuj u fotoradnjama, kvalitetnije su i trajnije, I JEFTINIJE, a mani se u potpunosti pljuckavca kao ideje. Isključivo laser. Pljuckavci su mazohističke sprave.
+
Summa summarum: ako može, bez mf-a, bez pljuckavca, zasebni skener i štampač laser, koji se lako puni i nema čipove u kertridžima.
Budale računaju na sreću.

VMARC Re: Zablude 01.10.2012. 22:55 #445217

broj poruka: 9420
Amin.

F650GS Dakar

:: Ti si dečak, u velikim zabludama, samo ti baš nije najjasnije u kojim, ali osećaš to trećim čulom pa zato i pitaš ovde
:: Kod MF-a jedina prednost je kompaktnost, i to je bitno kada nemaš mesta na stolu i kvit. Mada, osim u baš izuzetnim slučajevima, neka mi duvaju svi koji tvrde da nemaju kuda sa skenerom kada ga ne koriste, a ne koristi se 90% vremena a i više..
::
:: Dalje, skener koji bi na nekom mf uređaju tebi valjao, je daaaaaleko profesionalan i skup ko petrova kajgana, nemaš ti para ni računa da to kupuješ. U zasebnoj kombinaciji, može se doći do dobrog i brzog skenera i isto tako isplativog štampača
:: I na kraju: fotografije izrađuj u fotoradnjama, kvalitetnije su i trajnije, I JEFTINIJE, a mani se u potpunosti pljuckavca kao ideje. Isključivo laser. Pljuckavci su mazohističke sprave
:: Summa summarum: ako može, bez mf-a, bez pljuckavca, zasebni skener i štampač laser, koji se lako puni i nema čipove u kertridžima
:: Budale računaju na sreću.
temp HP officejet 4500 02.10.2012. 05:41 #445247

broj poruka: 197

Ja imam doticni bez Lan-a i WiFi-a i to je jos kupljen Outlet pre 5 meseci i do sada sam odstampao nesto malo vise od 7000 strana. Za sada sam nekoliko puta punio originalne ketridze koje jos uvek koristim, jeste sporo skeniranje ali je dosta kvalitetno, probao sam i foto papir slike su lepe ali se mastilo razmazuje pod prstima i nakon 5-6 dana. Ipak na posledku koliko par toliko i muzike ja sam zadovoljan da imam para kupio bih nesto ovako HP CM2320fxi .
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs