Kupio sam UPS Inform Guard S Compact 1500VA koji se povezuje sa PC-jem preko serijskog kabla. Moja maticna ploca GA-870A-UD3 V2 (USB 3.0) nema serijski slot na sebi. Da li je moguce povezati UPS-PC ako bi kupio adapter koji bi prespojio ta dva? Ili da se ubaci na u slot na maticnoj kartica sa serijskim prikljuckom? Ne znam gde mi je bila glava kada sam kupovao UPS i usta sam gledao kada nisam obratio paznju na to!
Ploča ima serijski port u levom gornjem uglu, samo nije izbačen konektor. Kupi bracket sa serial konektorom (limundo, kupujem-prodajem) i samo ga ubodi tamo, ima da šljaka.
Port ti ne treba da bi UPS radio. Ubaci bateriju, spoj naponske kablove i on radi. Port treba da bi radio softver. Procitaj uputstvo o formiranju baterije.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.