Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
US Roborics modem
STRANA 1 OD 1
DrGrozozo US Roborics modem 18.06.2007. 22:49 T4758

status: user
broj poruka: 203
Pre godinu dana brat je za nas uzeo modeme u Imtelu i to US robotics USR263094-OEM i USR263091-OEM. Posto nije dobio drajvere za pomenute, skinuli smo ih sa neta ali problem je u tome sto karakteristicno pistanje pri konektovanju, umesto iz kucista cuje na zvucnicima, sto je prilicno neugodno dok slusam muziku. S obzirom da na njima ima `pistalica`, nije mi jasno u cemu je problem...

Neko resenje?

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE To ti je sto ti je! 18.06.2007. 22:56 #21972

broj poruka: 5704
Buzzer (piezo-elektricni zvucnik), tacno je da ima mali valjkasti zvucnik, ali driverski je namesteno tako da se voice hostuje ka zvucnoj. Dakle, u pitanju je softverski mod koji to regulise, ja imam 263091 i 263092 i isti je slucaj. Navikni se, driveri koji su na oficijelnom sajtu za OEMove su jedini i nema alternative jer te vrste modema nisu ni predvidjene za samostalnu prodaju vec za ugradnju u brand masine...veruj mi, nije im to jedina mana iako 3COm US.Robotics vazi za sam vrh!

M i G

:: Pre godinu dana brat je za nas uzeo modeme u Imtelu i to US robotics USR263094-OEM i USR263091-OEM. Posto nije dobio drajvere za pomenute, skinuli smo ih sa neta ali problem je u tome sto karakteristicno pistanje pri konektovanju, umesto iz kucista cuje na zvucnicima, sto je prilicno neugodno dok slusam muziku. S obzirom da na njima ima `pistalica`, nije mi jasno u cemu je problem..
::
:: Neko resenje
:: Hvala
geloso :: 19.06.2007. 15:59 #22028

broj poruka: 584
3Com/US Robotics Modem Commands

Mn Operates speaker.

M0 Speaker always OFF.
M1 Speaker ON until CONNECT.
M2 Speaker always ON.
M3 Speaker ON after dial, until CONNECT.

Bez obzira sto zvuk rutira na zvucnu karticu, trebalo bi da reaguje na stringove,
ocigledno reaguje na m1 (to mu je u init), a moguce je da windows ne salje promene modemu dobro
Kod mene na laptopu zvuk ide za karticu, ali sa m0 je tutamuta

kod tebe u inf-u imas

HKR, Settings, SpeakerMode_Dial,, `M1`
HKR,Fax\Class1\AdaptiveAnswer\AnswerCommand,2,,`ATS7=60M1+ES=3,0,2.+DS=3.+IFC=2,2.X4`
(ovo drugo je za fax, ako te i to nervira)

ili da svuda ispravis na m0 (pa reinstaliras driver)
ili da samo u extra init string u modemu stavis m0, to bi trebalo da ga ucuti

Pozdrav

P.S. taj buzzer je ocigledno gratis komponenta :)
MACHINE Re: :: 19.06.2007. 16:25 #22030

OEM USR modemi mogu emulirati samo osnovne Hayes komande. Ostale koje se diktiraju iz ROMa su podrzane samo za one jace hardwareske modele ne cak ni za HaM (Host Accelerated Modem) kakvi su ovi, dakle nisu sasvim soft jer imaju osnvne DSP mogucnosti. Dakle, ove komande rade ali se odnose samo na host zvuk a ne na integrisani buzzer, ka njemu nema dovoda logickog/elektricnog signala...M0 nije pogodan mod, vec M1 kako bi znao koji deo inicijalizacije vrsi pri konekciji. Zakljucak: ne moze, cak ni reprogramiranje driverskog koda nece osposobiti buzzer, M0 ce ti biti OK samo ako zelis muklu tisinu, nista vise!!!

M i G

:: 3Com/US Robotics Modem Command
:: Mn Operates speaker.
:: M0 Speaker always OFF.
:: M1 Speaker ON until CONNECT.
:: M2 Speaker always ON.
:: M3 Speaker ON after dial, until CONNECT
:: Bez obzira sto zvuk rutira na zvucnu karticu, trebalo bi da reaguje na stringove
:: ocigledno reaguje na m1 (to mu je u init), a moguce je da windows ne salje promene modemu dobr
:: Kod mene na laptopu zvuk ide za karticu, ali sa m0 je tutamut
:: kod tebe u inf-u ima
:: HKR, Settings, SpeakerMode_Dial,, `M1
:: HKR,Fax\Class1\AdaptiveAnswer\AnswerCommand,2,,`ATS7=60M1+ES=3,0,2.+DS=3.+IFC=2,2.X4
:: (ovo drugo je za fax, ako te i to nervira
:: ili da svuda ispravis na m0 (pa reinstaliras driver
:: ili da samo u extra init string u modemu stavis m0, to bi trebalo da ga ucut
:: Pozdra
:: P.S. taj buzzer je ocigledno gratis komponenta :)
geloso Re: Re: :: 19.06.2007. 17:04 #22032

Kako si ti iz mog posta shvatio da mu sa M0 pustam zvuk na buzzer?!

Rekao sam mu da je buzzer gratis komponenta i dao sam jedno resenje
ukoliko ima slican slucaj kao ja na laptoptu - da zbog losih drajvera iz golog
windowsa ne moze da iskljuci pistanje. Ukoliko nema problema sa
konekcijom, a Windows ga ne pusta da iskljuci zvuk sa modema, neka
stavi M0 ukoliko mu smeta za muziku. Ne vidim u cemu je problem.

Procitaj svoj post:

...tacno je da ima mali valjkasti zvucnik, ali driverski je namesteno tako
da se voice hostuje ka zvucnoj. Dakle, u pitanju je softverski mod koji to
regulise
, ja imam 263091 i 263092 i isti je slucaj...

Ovo - hostuje ka- sam podvukao jer ti ne smes sebi da dozvolis ovu omasku

Na tvoj post sam se samo `nastavio` ukoliko hoce da iskljuci zvuk koji ga nervira

OK?
MACHINE Au bre geloso, ko te proziva leba ti??? hostovanje=masterovanje!!! 19.06.2007. 17:32 #22035

HOST=domacin, gazda. Informaticki prevedeno: signal koji bi trebao biti predvidjen i obradjen u okviru iste jedinice se sprovodi (ti si naveo rutiranje, route-sprovod, put) na `teritoriju` drugog uredjaja koji je domacin (master), ovime sam zargonski rekao: modulisani zvuk/signal se prevodi do domacina (iako je on u stvari gost) u podrucju koje primarno nije odredjeno za njegovo delanje, time on preuzima resurse gazde iako po prirodi on to nikako nije...nisam se ni trudio da se 100% egzaktno izrazim...dakle, ne vidim u cemu je problem??? I hosting i ruting se nekada podjednako mogu koristiti, slicne primere sam nebrojano puta vidjao u okviru algoritama i struktura podataka. Nisam napravio omasku, vrlo dobro znam sta govorim jer sam u ovome vrlo vrlo dugo. Ja nisam tebi uputio zamerku za advanced init stringove vec sam samo skrenuo paznju, znam da si pitanje procitao pazljivo i da nisi mislio na osposobljavanje buzera, vec coveku rekao kako skroz da se resi zvuka (i to radi M0) ali je meni neprihvatljivo da ne znam dokle je konektovanje stiglo ako je uopste negde i stiglo. Ostalo boldovano u plavo mi takodje nije jasno...OK???

M i G

:: Kako si ti iz mog posta shvatio da mu sa M0 pustam zvuk na buzzer?
:: Rekao sam mu da je buzzer gratis komponenta i dao sam jedno resenj
:: ukoliko ima slican slucaj kao ja na laptoptu - da zbog losih drajvera iz golo
:: windowsa ne moze da iskljuci pistanje. Ukoliko nema problema s
:: konekcijom, a Windows ga ne pusta da iskljuci zvuk sa modema, nek
:: stavi M0 ukoliko mu smeta za muziku. Ne vidim u cemu je problem
:: Ako cemo vec da se prozivamo, procitaj svoj post
:: ...tacno je da ima mali valjkasti zvucnik, ali driverski je namesteno tak
:: da se voice hostuje ka zvucnoj. Dakle, u pitanju je softverski mod koji t
:: regulise
, ja imam 263091 i 263092 i isti je slucaj...
:: Ovo - hostuje ka - sam podvukao jer ti ne smes sebi da dozvolis ovu omask
:: Da bi dosli do ovoga
:: ...a ne na integrisani buzzer, ka njemu nema dovoda logickog/elektricnog signala...
:: OK?
geloso Re: Au bre geloso, ko te proziva leba ti??? hostovanje=masterovanje!!! 19.06.2007. 17:54 #22037

Cekaj, odgovoricu ti sutra, moram da kupim prosirenje za mozak...

...modulisani zvuk/signal se prevodi do domacina (iako je on u stvari gost) u podrucju koje primarno nije odredjeno za njegovo delanje, time on preuzima resurse gazde iako po prirodi on to nikako nije...

Znam ja sta si hteo da kazes,
zar nije jednostanije - on signal rutira ka zvucnoj?

MACHINE ... 19.06.2007. 18:07 #22038

Ne vidim razlog za tvoju ironiju, ja sam rekao sta sam i mislio! Hteo sam ti samo docarati da rutiranje i hostovanje u nekim informatickim oblastima ima jedno te isto znacenje. Nista vise. Ne znam ni zasto si shvatio onaj moj dodatak kao negaciju tvog posta, naprotiv.

I sam znas da su mi vrlo simpaticni tvoji postovi, i oni sto su miksovani prefinjenim humorom i oni sto se ticu strucnosti jer ima dosta toga sto znas a drugi ne znaju, pa ni ja (moram ponovo priznati , a to sam ti i rekao pa nemoj da se pravis blesav, da na neke devijantne nacine, u pozitivnom smislu naravno, imas neka jako dobra saznanja iz oblasti ITa i to prezentujes na prilicno fin nacin).

I za kraj jedno pitanje za tebe Nebojsa: da li, na osnovu tvog dosadasnjeg iskustva i mojih 722 posta - onih 50-ak za prepucavanja, smatras da me treba ispravljati, smatras da ne znam ovu `struku` i da lupetam gluposti??? Dakle, sta je tvoje misljenje i sta od ovoga zasluzujem??? Predpostavljam da znas sta sam hteo pitati...

Sve najbolje!

M i G

:: Cekaj, odgovoricu ti sutra, moram da kupim prosirenje za mozak..
:: ...modulisani zvuk/signal se prevodi do domacina (iako je on u stvari gost) u podrucju koje primarno nije odredjeno za njegovo delanje, time on preuzima resurse gazde iako po prirodi on to nikako nije..
:: Znam ja sta si hteo da kazes
:: zar nije jednostanije - on signal rutira ka zvucnoj
geloso Re: ... 19.06.2007. 20:43 #22052

Vazi

MACHINE Re: Re: ... 19.06.2007. 21:10 #22057

Ne kapiram, jesi li ti procitao moje pitanje??? Posto odgovor: vazi je svakako nekompatabilan

M i G

:: Vaz
geloso Re: Re: Re: ... 19.06.2007. 22:32 #22069

Dakle ti si jedinstven primerak...

Covek je pitao koji je fazon da mu buzzer ne pisti nego mu ide zvuk na karticu.
Pri tom je spomenuo da mu je to prilicno neugodno dok slusa muziku i na kraju je
pitao da li neko ima neko resenje.

Tvoj je bio tacan odgovor (o upotrebljenoj terminologiji ajde da ne pricamo,
posto imas klikere u glavi uvek mozes da opravdas koji si termin za sta vezao
i zasto, tako da je tu prica zavrsena, ali tu se ne slazemo i to uopste nije ni bitno)
i tvoja preporuka je bila da se covek navikne na pistanje.

Ja ne mogu da prokljuvim iz njegovog pitanja koliko coveka nervira taj zvuk.
S obzirom da sam se sreo sa jezivim uredjajima (modemima) i jos gorim drajverima,
desavalo se da taj zvuk ne mozes ni da smanjis ni da ga smaknes iz Windowsa,
i da probije zvucnike kad zaboravis na tu sitnicu, mene to uzasno nervira i ponudio
sam mu jedno resenje da sam odluci sta mu je ciniti. Ukoliko nema problema sa
konekcijom, a ne interesuje ga kakvog kvaliteta je carrier sig. i da li su se i iz kog puta
modemi dogovorili oko protokola, ne vidim zasto bi u ovom slucaju M0 bio `nepogodan`,
ili `neprihvatljiv`. Uostalom, ovo citaju i ostali korisnici medju kojima su mozda oni koji
ne mogu da iskljuce zvuk, a nece da im mama provali da nocu idu na internet da gledaju
gole tete.

Sve posle ovoga ide u domen onoga ciji je duzi.

Sto se tice pitanja, spusti loptu, to sam ti skoro i u mailu rekao ako se secas.
Broj postova mi inace (nevezano za tebe) apsolutno nista ne znaci, imas odogovore
kratke i jebitacne posle kojih se samo smrznes a ispod im pise broj poruka:20. Ja
`ispravljanje` i ne smatram to uopste necim nezdravim, naravno zavisi od koga stize
i sa kojom namerom i to takodje nema veze sa brojem postova. Sto se tice
struke i gluposti, to nisam ja spominjao, a da ne mislim to sto mislim, ne bih ti ni
odgovorio.

Mislim da cu se sada odjaviti od ove teme...

GOTOVO!
MACHINE info 19.06.2007. 22:47 #22073

Sada sam probao model 3092 i on ipak daje zvuk na buzzeru, kada sam uporedio modeme zakljucio sam da je mozda kriv onaj integralac pored samo zvucnika. Sto se tice tvog odgovora, opet si mi to uvio u filozofske kore za pitu...ne znam kave veze imaju klikeri sa ona dva termina, kada su oba tacna i pravilno upotrebljena i tvoj i moj. Ne razumem uospte, hoces da ti crtam sheme i detaljno objasnjavam zasto mogu oba? Koliko slicnog sam se nagledao u AOR-ima...no, neka tvoja bude poslednja, stariji si...

M i G

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs