Konfiguracija: MB Asus Commando CPU Intel C2D 6600 RAM KHX 4X1GB na 800Mhz GPU Asus HD5770Cu HDD WD500AAKS SB CREATIVE Sound Blaster PCI VX 5.1 Pre nekoliko dana uocio sam neka desavanja na kompu koja su ukazivala da je PSU Enermax Liberty 500W pocelo polako da otkazuje. Uverenje u tu cinjenicu ucvrstilo se nakon konsultacija sa drugarima na forumu i stavljanjem drugog napajanja radi probe. E sada posto je kupovina novog neizbezna potrebna mi je mala pomoc, savet ili misljenje. Uradio sam i kalkulaciju potrosnje komponenti http://extreme.outervision.com/PSUEngine ali ostaje nedoumica sta uzeti a ne davati neke velike pare posto se radi o malo vremesnijoj platvormi i starijim komponentama izuzev GPU i SB. Budzet je oko 50 Eura.
Ne postoji drugo napajanje pristojnih performansi za toliko para. Ne postoji više objašnjavanog (i osporavanog tipa nije to baš to kad tako malo košta) napajanja na ovom forumu, pa izvoli i odradi search, ...
Ma ne prodajem ti co`ece. Al ono, gledam na duze staze, jedno 850w, za novu grafu i da ima lufta. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Ne treba mi nista jace trenutno. :: :: Ovo napajanje mi bez problema gura sve. : :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: a moje na dobos. : :: :: Doslo vreme da se menja. x :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: ::
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ma ne prodajem ti co`ece. :: Al ono, gledam na duze staze, jedno 850w, za novu grafu i da ima lufta. :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: Ne treba mi nista jace trenutno. :: :: :: :: Ovo napajanje mi bez problema gura sve. : :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: a moje na dobos. : :: :: :: Doslo vreme da se menja. x :: :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: :: :: ::
LC Pro Line serija je nesto kvalitetnija od GP3, Andyson ga pravi, koji pravi i skoro celu Metatron seriju ukljucujuci i najjace modele od 1000W, a i sam LC daje 3 god. garancije na Pro Line seriju. Nesto je skuplje od GP3, al oba su za tu cenu odlicna...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: LC Pro Line serija je nesto kvalitetnija od GP3, Andyson ga pravi, koji pravi i skoro celu Metatron seriju ukljucujuci i najjace modele od 1000W, a i sam LC daje 3 god. garancije na Pro Line seriju. Nesto je skuplje od GP3, al oba su za tu cenu odlicna.. :: :: ___________________________________________________________ :: http://danijelk83.wix.com/dk3dgraphic :: GA-970A-UD3 - AMD FX 8120@3.9, A.C.F. 13 - Gainward 4850 512 DualSlot - Kingston 2x4 Gb DDR3 1333 CL7 - F3 500Gb - LC Pro-Line X-Type 600W - CM Elli :: ::
Човече, каква се питања на Берзи данас постављају... Јесмо ли утврдили да су најбоља напајања ЕВГА од 1600Њ? Ако нисмо, обратити се Евгабандиту и његовим `везама`.
LC POWER Titan 2 LC6600T 600W 47 Eura LC POWER LC7500 500W 47 Eura LC POWER Silent Giant LC6560GP3 560W 46 Eura i CHIEFTEC Nitro BPS-450S 450W 50 Eura CHIEFTEC CHP-500A 500W 47 Eura CHIEFTEC CTG-500-80P 500W 45 Eura Koje bi napajanje bilo najpametnije uzeti s obzirom na konfiguraciju: MB Asus Commando CPU Intel C2D 6600 RAM KHX 4X1GB na 800Mhz GPU Asus HD5770Cu HDD WD500AAKS SB CREATIVE Sound Blaster PCI VX 5.1 i odnos cene i kvaliteta i sta znace kod Cieftec-a oznake `Nitro BPS`, `CHP`, `CTG`, `APS`?
Naime radi se o napajanju Enermax Liberty 500W. Kao sto sam vec rekao na pocetku price pretrpelo je manji strujni udar. Struja je na kratko nestala, komp je bio ukljucen. Prilikom dolaska struje je verovatno bila viseg napona ili sl. i doslo je do ostecenja napajanja koje je napravilo ostecenje graficke karte XFX9800GTX+. E sada, ja sam zamenio i napajanje i grafiku (Asus HD5770Cu i LC Power 6650GP3) ali sam prethodno izvrsio neka testiranja starih ostecenih komponenti i dosao sam do po malo cudnih rezultata. Grafika je recimo prosla GPU test u ATI Tool-u a nije prosla 3DMark iz 2005. god. Zbog grafike sam ceo komp nosio kod ozbiljnog majstora koji je takodje odradio par testova i rekao da je graficka pocela da umire i da ne moze da se popravi odnosno da moze da se pokusa neko `lemljenje` ali da to nije sigurno i da se ne treba s time zamajavati tako da sam ga poslusao i stavio drugu graficku. Sto se tice napajanja, njegova prica je jos cudnija. Posto sam od pocetka sumnjao da je ceo problem i nastao od napajanja pristupio sam `testiranju`. Cim sam stavio graficku Asus5770Cu, uradio svezu instalaciju OS Win7 instalirao sam programe za testiranje 3DMark 11 pro, 3DMark Vantage, LostPlanet2.Benchmark, nzd_ResidentEvil5_Benchmark, StreetFighterIV_Benchmark i pristupio testiranju. Znam da su to programi za testiranje GPU-a i CPU-a medjutim racunao sam da ce oni opteretiti ove dve komponente a time opteretiti i napajanje koje bi onda trebalo da pokaze neke anomalije. Mozda sam pogresio u vezi toga...ne znam. Nista se nije desilo i svi testovi su prosli bez problema. Napajanje se nije posteno ni `uzmlacilo`. Nakon toga sam pokrenuo igru WoT i nisam igrao ni 10-15 minuta i odjednom je nestalo slike sa ekrana, zvuka je bilo ali izoblicenog, kao neprekidno rrrrrr...Naravno morao sam da `nasilno` ugasim racunar. Nisam vise nista hteo da rizikujem. Zamenio sam napajanje i sada sve funkcionise noramalno (svi testovi i igre). Enermax sam odneo kod majstora `elektronicara` koji ga je otvorio i rekao mi da je na PCI-E grani doslo do ostecenja najverovatnije od pomenutog strujnog udara sto sam se i sam vizuelno uverio. Naime taj deo u napajanju je pocrnio i lem je `nabubrio`. Majstor kaze da to mozda moze da se popravi i da napajanje i dalje sluzi ali da ono vise nije sigurno jer moze da rikne i da povuce za sobom ko zna sta jos. Da li je moguce da samo WoT toliko opterecuje `napajanje` i da li je moguce i dalje ga koristiti recimo za neku office masinu? Ja se izvinjavam sto sam se ovako raspricao ali prosto mi nije jasno da naizgled tako mala ostecenja izbacuju komponente iz igre i nista nije moguce uraditi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.