Posto misija za vga kuler uz pomoc dex-a nije uspela, odlucio sam da uznem neki ladnjak za cpu. U igri je 4.5K din. i to je to. Sad naravno sto jeftinije to bolje. Razmisljam o CM 212 EVO ili 612S ili PWM (mada ne znam bas razliku, sem onog adaptera za silent mod) i ako neko ima neki predlog do tog novca bio bih mu zahvalan.
to je moj bivsi kuer, ladio sam s njim 260, dex 470 uspesno, koju to graficku nisi uspeo da ukrotis...?
:: Posto misija za vga kuler uz pomoc dex-a nije uspela, odlucio sam da uznem neki ladnjak za cpu. U igri je 4.5K din. i to je to. Sad naravno sto jeftinije to bolje. Razmisljam o CM 212 EVO ili 612S ili PWM (mada ne znam bas razliku, sem onog adaptera za silent mod) i ako neko ima neki predlog do tog novca bio bih mu zahvalan.
uvek po nesto zaboravim. Phenom 960T (otkljucan) bi da ohladim, trenutno je na njemu CM TX2 u idle je 41C, kad je bio onaj pakao bilo je i 50C. @imarkovic tako me je mrzelo da pravim onaj kit za GTX 460 ili ti: http://tinyurl.com/8az8tvh nesto na tu foru. Inace karta mi se i ne greje puno nego je kuler i na najmanjoj brzini bucan i reko ajd da probam sa MK da smanjim buku kad ono prc...
:: :: @imarkovic tako me je mrzelo da pravim onaj kit za GTX 460 ili ti: http://tinyurl.com/8az8tvh nesto na tu foru. Inace karta mi se i ne greje puno nego je kuler i na najmanjoj brzini bucan i reko ajd da probam sa MK da smanjim buku kad ono prc...
CM Hyper 612s hladi kod mene i5 2500k na 4.5GHz bez problema (tj hladio, posto je cpu sada na default). Nemam nikakvih zamerki osim za ventilator, ali to je vec malo paranoid sa moje strane, ja ne podnosim nikakav drugi zvuk osim huk vazduha, pa su mi svi ventovi u kucistu Noctue i 2 kom Coolink. Radi taj CM vent ok, nije ni mnogo bucan, ali ispusta neki iritirajuci krckav zvuk... Ako ti takve stvari ne smetaju... go for it! Mada je diskutabilno koliko ti stvarno treba nov kuler, kolika je temp pod opterecenjem?
ti bar mozes da kupis neki dobar coolink u Austriji :P
:: CM Hyper 612s hladi kod mene i5 2500k na 4.5GHz bez problema (tj hladio, posto je cpu sada na default) :: Nemam nikakvih zamerki osim za ventilator, ali to je vec malo paranoid sa moje strane, ja ne podnosim nikakav drugi zvuk osim huk vazduha, pa su mi svi ventovi u kucistu Noctue i 2 kom Coolink. Radi taj CM vent ok, nije ni mnogo bucan, ali ispusta neki iritirajuci krckav zvuk.. :: Ako ti takve stvari ne smetaju... go for it! :: Mada je diskutabilno koliko ti stvarno treba nov kuler, kolika je temp pod opterecenjem :: :: ::
ako ti ne prelazi u full oko 75c, mani se gluposti, ako se pregreva onda uzmi drugi kuler...... Ja sa ovim AC TX 2 msm da je, je oko 32c u idle, max ne prelazi 70ak(kad su vrucine) a njemu je TJMax 85 pa ti vidi sad, kod mene nije otkljucan, pocne da flesira flash player pa me nervira, i pazi da nisi povecao mnogo voltazu......
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
ukljuci i neku igru pa probaj, recimo max payne 3 ili neku procesorski zahtevniju strategiju, ako opet bude oko 70c ne moras nista da menjas, na gubi vreme bzvz .))
AMD Phenom II 960T 3.5Ghz MSI 870S-C45 Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz WD3200AAKS 320GB WD10EARS 1TB Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 OCZ MXS-PRO 600W Windows 7 RTM 7600 64-bit
:: Temp. pod opterecenjem (prime) je oko 70C. Napon nije velik tj 1.25V je. ::
a rezultati su losiji nego na 212 evo koga takodje imas na slikama gore i koji je tacno duplo manjih dimenzija od 612 s
po meni malo neverovatno ali istinito uzmi 212 evo ustedeces desetak evra za te pare definitivno najbolja kupovina .
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Vrlo cudno, sada gledam na netu i stvarno su temp manje ili iste na EVO nego na 612s. Ali varira od testa do testa, negde je u pitanju 1 stepen, negde vise, a negde su isti. Bitna razlika je sto EVO ima ventilator koji radi na 2000rpm, a 612s na 1300rpm, ipak nije zanemarljivo. 612s jeste veci, ali kod njega pajpovi ne idu direktno na cpu kao kod EVO, vec ima podnozije od bakra, sto mislim da je ono sto malo utice negativno na temperaturu. U svakom slucaju bolje uzeti 212 EVO.
druze nema veze brzina ventova koristio sam istu push and pull varijantu i na 212evo i na 612s sa kombinacijom ventova od 612s i 212evo koje i dan danas koristim kolega je uzeo dva Artic Cooling F12 PWM kulera za 212evo jer mu se vise svidjaju bele lopatice kulera znaci za ne poverovati da sa istim ventovima u istim uslovima za nekih 3-5 stepeni 212 evo ima nize temperature ...kazu u tekstu iz it sveta da je mozda zbog CDC tehnologije koja noje primenjena na 612 s a na 212 evo jeste
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Ma ok, verujem ti. Video sam vise testova na netu gde svi dobiju slicne rezultate, malo razocaravajuce, ali kao sto sam napisao, mislim da je krivac za to bakrno podnozije na 612s. Umesto da pajpovi idu direkt na cpu, oni idu na podnozije, a ono na cpu. Tu se sigurno izgubi na efikasnosti... Meni je samo zao sto sam bzv kupio taj 612s, kada sam za manje para mogao da uzmem bolji, mada se ne zalim, meni lepo hladi cpu. Stavio sam mu samo jedan Noctua NF-F12 PWM i to je to.
daleko od toga da je los hladi on ekstra ali sto kazes mogo je jos bolje da se izvede...mozda cdc tehnologiju cuvaju za neki novi 612 cyber hyper evo verziju :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.