sta mislish o UPS-u: MUSTEK POWER MUST 800 USB? imam ga u kombinaciji sa napajanjem LC-POWER 550W SILENT GIANT GREEN POWER...sve radi super i kad nestane struje,ali cisto me interesuje da li je kvalitetan i koliko ustvari stiti racunar od raznih strujnih zavrzlama(whatever)...(ne razumem se bas najbolje u struju :))...ako mozes malo detaljnije,interesuje me...HVALA UNAPRED!
brate, jel ti delis nesto ljudima uz odgovor (pa ti zato ne izlaze iz bu..) mora da mi je promakla ta ponuda kontam da i ja pitam nesto mada necu da se prodam za male pare
gman, pa ja mislio da si mi ortak a ti me `ironises`...ccc...ma ne delim nista nego dajem detaljnije odgovore, ima ljudi koji znaju ali koje to mrzi ili su jednostavno losi pri izrazavanju ali zato odlicni dijagnosticari, serviseri...cest slucaj praksa i teorija su ipak neodvojive stvari. Neki drugi tvrde da se time razmecem: neko kaze znanjem a neko neznjanjem, no, to je njihov osobeni problem.
Licno preferiram teske brandove (bolje polovan jak brand nego nov half-name). Nemam neko misljenje o Musteku, ne znam ni kako doticni model izgleda, ali ni to ne znaci nista dok se ne priviri u unutrasnjost sklopa, baterija, filtera i raznih protektivnih modula. U svakom slucaju ti je bolje od ciste struje, mada ako je onaj off-line model vecinu vremena ne radi nista, dakle kao i da ga nemas, jedino kada nestane napona u mrezi on se pali, do tada je to samo obican Surge Arrest Protector koji je preskupo placen! Takav UPS ti je od koristi jedino ako se na PCu konstantno (visoke frekvencije osvezavanja podataka) odvija neki bitan rad koji se ne sme izgubiti eventualnim nestankom struje, tada UPS vredi. Ako to nije slucaj pare su bacene i SAP je sasvim korektan izbor! Napajanje ti je dobro i dace ti siguran i pouzdan rad cak i ako ti nestaje struje nece nista crci, osim ako ti se novopristigli podaci stalno ozvezavaju pa ce se neki zagubiti u etru
Da deli tacne odgovore.:) Za razliku od vecine koja, bicu slobodan da kazem LUPA BUDALASTINE.!!! :) Naopasniji su ljudi koji misle da znaju sve, ili koji znaju da ne znaju a lazu da znaju .... A takvi su ovde veoma cesti. Mislim da ne bude zabune mozda pari osoba na osnovu onoga sto sam do sada procutao zna cemu govore, ostli mi bas ne ulivaju poverenje. Malo se vise odreknes zajebancije i steknes lepo znaje i osim odgovora ne treba drugo nista da delis. GMAN uz sav respekt, tvoj komentar je ako smem da primetim ovde zalutao, pre mi ide uz neki chat ispred dragstora u kraju uz pivo. Za svaku je pohvalu ako neko nesto ne zna ili ne ume da pita, a ti brkas pojmove zar ne? Pre svega taj komentar nije akademski korektan.:) pozz Vuk
video sam u zivotu dosta mustek uredjaja i ni jedan jedini nije valjao. Kupiti bilo koji njihov proizvod je cisto bacanje para. Pogotovo je jako losa ideja kupiti nesto njihovo od cega ti zavise podaci, hardware i ko zna sta jos. Moj savet je da ne kupujes njihov ups nikako.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Stvarno, uz Mustek iz iskustva idu uglavnom problemi (kad-tad, uz nisku cenu). Ipak, za sada nisam naleteo na ništa loše po pitanju UPS-eva, iako je simptomatična niska cena što govori i kvalitetu komponenti (uz jeftinu radnu snagu). Mustek, kao i ostali `brand`-ovi, prodaje sve i svašta, ali, pitanje je šta je stvarno njihovo, a šta je ćerka-firma ili na šta lepe svoju etiketu. Mnogo mi liči na Trust-ov program... hoću da kažem da, iako je naziv Mustek ko zna tko to pravi? Možda je i dobro za te pare. A taj od 800VA, čini mi se da ima aktivnu kontrolu napona, pa samim tim vredi.
Hvala kolega iz iste zgrade...ma ja mislim da se gman samo nasalio, nismo nikada bili u konfliktu nego me on to zeza zbog naslova posta, cini mi se da je lik na mestu. Ima ovde sigurno 20ak ljudi koji su bas znalci a od skora su se prikljucili i novi(ji): ti (vuk125), oglasnik, geloso, smhardyu...ne mogu sada dodatno da se setim svih novopridoslih na ciji sud se moze osloniti, na neciji manje na neciji vise ali nisu neke zamlate kakvih stvarno ima, i to mnogo vise nego ove druge fele!!! Ovi nisu bili na prvom spisku (pre izvesnog vremena je bila istaknuta poternica za nekim licima od strane moje malenkosti :-)
M i G
:: Da deli tacne odgovore.: :: Za razliku od vecine koja, bicu slobodan da kazem LUPA BUDALASTINE.!!! : :: Naopasniji su ljudi koji misle da znaju sve, ili koji znaju da ne znaju a lazu da znaju ... :: A takvi su ovde veoma cesti :: Mislim da ne bude zabune mozda pari osoba na osnovu onoga sto sam do sada procutao zna cemu govore, ostli mi bas ne ulivaju poverenje :: Malo se vise odreknes zajebancije i steknes lepo znaje i osim odgovora ne treba drugo nista da delis :: GMAN uz sav respekt, tvoj komentar je ako smem da primetim ovde zalutao, pre mi ide uz neki chat ispred dragstora u kraju uz pivo :: Za svaku je pohvalu ako neko nesto ne zna ili ne ume da pita, a ti brkas pojmove zar ne :: Pre svega taj komentar nije akademski korektan.: :: pozz Vuk
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.