Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
PC se sam pali-gasi!?
STRANA 1 OD 1
H-nitro PC se sam pali-gasi!? 17.08.2012. 14:47 T47152

status: user
broj poruka: 1973
Ljudi imam problem koji prvi put vidim, zapravo radi se o tome da uvece kad krenem da spavam ukasim komp i na prekidac pozadi, i sutra kad ga upalim on se na svakih sekund, pali i gasi sam,
i tako non stop radi upali se, pa se ugasi, pa o5 pali-gasi se na svakih 1-2 sec i dok ja nepocnem da `tiltujem` tj da ga restartujem manuelno jedno 10x i onda se upali, i nece da podigne sistem jer prijavljuje da nema primarni hdd, i posle jos jedno 3-4 restarta podigne se normalno i radi ok
pretpostavicu da je ploca u pitanju, jer sam zimus imao problema sa njom, jer nije mogao da se upali dok se ne `zagreje`, misljenja?

T.S.A.R. Nuclear fire power

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp0

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
darkoman PC se sam pali-gasi!? 17.08.2012. 15:16 #436350

broj poruka: 103

Pogledaj da ti na kućištu računara nije zaglavljen reset taster ili taster za uključivanje.

Probaj da otvoriš kućište,pa sa ploče poskidaj kabliće koji idu od kućišta na matičnu a služe za uključivanje,reset,Hdd led... Pa manuelno probaj da kratko spojiš pinove na ploči koji služe za uključivanje računara.

Ponekad se dešava da ti tasteri na kućištu zaglave,pa ovo bude pojava u tom slučaju.

Antimatery Sta imasd od komponenata? 17.08.2012. 15:22 #436351

broj poruka: 997
Naravno nije na odmet da se testira i napajanje ako nisi i ako utvrdis da nisu tasteri na kucistu...

Isto tako i plocu kako se ponasa na testu stabilnosti? Pretpostavljam da sve radi kako treba kad se upali?

Sve je relativno !!!

VMARC Re: PC se sam pali-gasi!? 17.08.2012. 15:27 #436354

broj poruka: 9420

F650GS Dakar
Kad sve ovo proveris, upravo tim redom kojim ti je Darko naveo, onda zameni napajanje.

::
:: Pogledaj da ti na kućištu računara nije zaglavljen reset taster ili taster za uključivanje
:: Probaj da otvoriš kućište,pa sa ploče poskidaj kabliće koji idu od kućišta na matičnu a služe za uključivanje,reset,Hdd led... Pa manuelno probaj da kratko spojiš pinove na ploči koji služe za uključivanje računara
:: Ponekad se dešava da ti tasteri na kućištu zaglave,pa ovo bude pojava u tom slučaju
codeus ... 17.08.2012. 16:45 #436368

broj poruka: 4054

veceras nemoj da ostavis PSU bez napona (negasi pozadi na prekidac) .. ako ujutro nemas tripova i flickalica sa kompom - PSU .. ko sto rece vmarc

Ishmerish Re: ... 17.08.2012. 16:50 #436370

broj poruka: 7285
Cisto divana radi: A ko gasi na prekidac???

Znam da se vecinom gase ili iz wina samo ili se produzni ubije, ali da ima bisera koji njakaju taj prekidac to jos nisam cuo

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

:: veceras nemoj da ostavis PSU bez napona (negasi pozadi na prekidac).
blender re 17.08.2012. 18:00 #436382

broj poruka: 242
jesi cistio CMOS?

gilopile ... 17.08.2012. 18:06 #436385

broj poruka: 9459
Lici na dotrajale elkose u napajanju.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Stripy Re 17.08.2012. 23:46 #436434

broj poruka: 4163
Jel MSI ploča soket 775?

H-nitro re 18.08.2012. 03:19 #436448

evo ljudi bas cu veceras ostaviti sranje tj necu gasiti prekidac na napajanju i javljam sta je bilo, inace ploca je asus p5k kao sto sam naveo sa njom imam problema samo zimi, ovo je nesto novo bas cu da vidim pa javljam,
p.s. neverujem da je napajanje, jer nije neko djubre a dosad je radilo kako treba, ali o5 nemora da znaci, javljam

H-nitro re 18.08.2012. 13:35 #436483

e ljudi kad sam ga upalio jutros normalno se pidigao, ovo samo ga gasim na prekidac na psu, ali neznam zbog cega posle nece, mislim da ploca zeza ili psu odradio svoje ali kad se bude imalo sredstava kupicu drugu.
reset taqster i te stvari nisu sigurno to znam gledao sam.

gilopile ... 18.08.2012. 15:21 #436494

broj poruka: 9459
Najverovatnije je neki od elkosa u napajanju ili m. ploci. Tako se ponasa dok ne dobije napon i dok se malo ne ugreje i povrati dovoljan kapacitet. Za pocetak pokusaj sa drugim PSUom, ako se ponasa isto, stvar je jasna.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs