Resio sam da nakon 13 godina upotrebe jednog kung-fu midi kucista pocastim sebe novim. Prioritet mi je tisina i kvalitet izrade ali i funkcionalnost. Komponente su iz potpisa ali bice uskoro prelazak na Z77-3750k platformu + SSD 120GB. Molio bi predloge iskljucivo midi velicine, full ili neka veca slicna mi apsolutno ne treba. Za sada mi je jedino izbor pao ovo novo CM Silencio 650. Ima sve nove opcije ( USB 3.0, SSD tray, hot-swap dock, apsorbere na vecim povrsinama, full black, regulaciju brzine ventilatora i dr.). Ako ima jos nekih konstruktivnih predloga molio bi i za vase preporuke sa kratkim obrazlozenjem. Hvala unapred.
Intel E6500@3,3GHz, Asus P5K Premium, Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, Corsair 520HX, Samsung 961BF, Win 7+SP1 64bit, Sony P200, UPS MGE 500.
idi slobodno na Silencio ne mozes da pogresis ako ti je tisina ono glavno... Da sad hocu da menjam kuciste, za te pare bih uzeo Troopera, ali tebi je to preveliko, bar kako sam ja razumeo...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Resio sam da nakon 13 godina upotrebe jednog kung-fu midi kucista pocastim sebe novim. :: Prioritet mi je tisina i kvalitet izrade ali i funkcionalnost. Komponente su iz potpisa ali bice uskoro prelazak na Z77-3750k platformu + SSD 120GB :: Molio bi predloge iskljucivo midi velicine, full ili neka veca slicna mi apsolutno ne treba :: Za sada mi je jedino izbor pao ovo novo CM Silencio 650. Ima sve nove opcije ( USB 3.0, SSD tray, hot-swap dock, apsorbere na vecim povrsinama, full black, regulaciju brzine ventilatora i dr.) :: Ako ima jos nekih konstruktivnih predloga molio bi i za vase preporuke sa kratkim obrazlozenjem :: Hvala unapred :: :: Intel E6500@3,3GHz, Asus P5K Premium, Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, Corsair 520HX, Samsung 961BF, Win 7+SP1 64bit, Sony P200, UPS MGE 500.
Miskonius@ Da CM Tooper mi je prevelik i stvarno nemam potrebe za vecim kuciste, od klasicnog midi.
mighty@ ne mrzi me da citam tvoj mini review Fractal Design Define R3 USB 3.0, naprotiv procitao sam ceo test sa svim postovima.
Svi koji su mi preporucili FD Define R3 USB 3.0 moram istaci da isto daje malo veci akcenat na mesta za HDD a meni su sasvim dovoljna 2 mesta i nitovani su kavezi, licno, vise bi zeleo da moze bar jedan deo da se skine. Kvalitetno je i ima dobar izolacioni materijal ali nema elegantno resen potenciometar za regulaciju brzine obrtaja ventilatora u odnosu na CM Silencio 650.
Razmisljao sam i o Fractal Design Define XL Black Pearl ali ono je jos vece od Define R3 i ima jos vise mesta za HDD koje ja nikad ali nikad necu upotrebiti. Planiram da kupim, kao sto sam naglasio jedan SSD 120 GB za sistem i jedan HDD 2,5 Scorpio black 750 GB koji je veoma tih i sluzio bi mi za storage. Kasnije bi i taj HDD zamenio za jos jedan veci SSD kad im za 2-3 god padne jos cena, tako da cu tu eleminisati buku od strane HDD. Ostaje CPU kuler i GPU koji ako su kvalitetni mogu da se svedu u razumne granice.
Sudeci sa slika, smatram da je ipak za jednu klasu izrada CM Silencia 650 bolja od FD Define R3 i da je ispravio nedostatke od starijeg brata CM Silencio 550, tako da ako nema jos nekog argumentovanog predloga najverovatnije CM Silencio 650 ce biti moj definitivni izbor. U prilog ide i to da su mu svi kablovi koji dolaze sa njim crne boje, ima jednostavan i lako pristupacan regulator ventilatora, lako izmenjive filtere, lepo je i monolitno, ima vratanca i za komandnu tablu i za otvore za ventilatore koji nisu u upotrebi, hot -swap sa prednje strane za 3,5`` HDD kao i adapter ako se koristi 2,5`` disk kao i izmenu boot diska na prednje dugme za 2 HDD ili SSD iznutra sto je eksluziva a po nekad vrlo korisno. Jedino sto po meni, realno u malopreodaji, treba da bude malo jefitinije ( za jedno 15-tak evra u odnosu na cene u EU) ali to je vec subjektivna ocena.
Intel E6500@3,3GHz, Asus P5K Premium, Asus ENGTX560 DCII OC/2DI/1GD5, Corsair 520HX, Samsung 961BF, Win 7+SP1 64bit, Sony P200, UPS MGE 500.
Paz` ovako... Sto je vece kuciste i bolji protok vazduha time je buka manja, sa kasvetnim ventovima naravno... Ti sa Trooperom dobijas i i potenciometar tako da ces moci i rpm lagano da regulises... Naravno ako ti je prevelik i ne svidja ti se tu se nista ne moze...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Miskonius@ Da CM Tooper mi je prevelik i stvarno nemam potrebe za vecim kuciste, od klasicnog midi :: ::
Ne bih se slozio da je CM kvalitetniji bilo 550 ili 650 Silencio iz razloga jer imam R3 a 650-ku sam video uzivo i mislim da nema sta da trazi pored R3 al opet to je moje misljenje pogledaj oba uzivo i odluci PS.cak sta vise mislim da je plastika na CM 650 odvratna
AMD A10 5800K FM2(ceka se)@TT Frio OCK ASUS FM2(ceka se) 2x4GB DDR3 2133Mhz Geil EVO CORSA ATI HD7660(ceka se) Fractal Design Define R3@Seasonic 520GM Intel 330 60GB,2x2TB WD Green Xonar DX Altec Lansing FX4021 2.1 Logitech
Koliko vidim CM Silencio 650 ima prekidac sa dve pozicije sa kojim mozes da biras samo 2 rezima rada ventilatora. To bas i nije neki FAN kontroler, vec FAN preklopnik. Ispravi me ako gresim. Kazes da prelazis uskoro na Z77 platformu, pa svaka nova ploca ima bar 3-4 fan konektora koji mogu da se regulisu iz biosa ili odgovarajucim softverom iz Windows-a, pa ti fan kontroler i ne treba. Tako da nemoj mnogo da se vezujes za tu opciju.
Sta kao stalno ces podesavati, preko dana na 1500rpm, uvece 1000rpm i sve to uz pomoc tvog sluha i dva prsta?! Vazi... Na FD R3 XL mogu da se vade kavezi sa mestima za HDD, al eto, ipak je bolji Cooler Master, ima lepse reklame... A na slikama se bas vidi da je kvalitetniji od FD-a. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Nije zvuk još sređen kako želim, došla beba pa finansije realocirane na drugu stranu, ali biće.
Nema nikakvog zviždanja sa prednjih ventova, generalnom sam jako zadovoljan sa tišinom kućišta. Prethodno sam imao Chieftec BA big tower i tu mi je stalno nešto zviždalo, zvonilo, nisam mogao da utegnem limove. Ovde mir i tišina :)
@djalex: da, kod FD jeste možda naglasak i na diskovima. U moj F3 su stali i5-3570K@4.2GHz, MSI 460GTX Hawk, 2 SSD-a, 2 harda na 7200 i 2 na 5400.
Nijedan vent mi ne ide preko 1200 rpm, oni na CPU idle-uju na nekih 600-700 temperature bolje negu u `provetrenijim kućištiima` (čitaj rupe na sve strane), a komp miran i tih.
Takođe, jako sam zadovoljan tim HDD delom - nisam čuo svoje hardove od kad sam kupio kućište.
Inače kada sam ga kupovao gledao sam 550-cu i R3 i nije bilo ni trenutka sumlje koje da uzmem.
Za 650-cu ne znam kakva je, od kad imam R3 prestao sam da pratim kućišta :)
I mala napomena, posle dužeg staža s FD R3 - ona prednja stranica je fantastična, klinac je mazao, balavio po njoj, udarao je igračkama i čime sve ne i nema ni traga na njoj, čak i otisci se ne vide ako ne zagledaš, a jedan potez vlažnom krpom sve rešava :) Najviše me ona brinula kako će se pokazati, ali sve pohvale.
:: Marantz + Monitor Audio.... nice... :: :: BTW, kako ti uvlace prednji ventovi vazduh? Mislim, jel se malo cuje zvizdanje ventova zbog malih otvora sa strane, ili je ok :: :: :: :: Jako sam zadovoljan istim, odlično je kućište :: :: :: :: Neke moje utiske o istom imaš na :: :: :: :: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?271363-Fractal-Design-Define-R3-USB-3-0-mini-revie :: :: :: :: ako te ne mrzi da čitaš :: :: :: :: :: ::
meni je zao sto nigde nema GX-01 kucista, trebao sam da ga uzmem dok je bilo, a ovo sto je mighty predlozio mi bas deluje dobro, podseca me na Antec malo
zar pored onog tvog skupocenog Corsaira pričaš tako :)
:: meni je zao sto nigde nema GX-01 kucista, trebao sam da ga uzmem dok je bilo, a ovo sto je mighty predlozio mi bas deluje dobro, podseca me na Antec mal :: :: ::
pa mislio sam kao dodatak za jos jednu konfu, ne zamenu :P
:: :: zar pored onog tvog skupocenog Corsaira pričaš tako : :: :: :: meni je zao sto nigde nema GX-01 kucista, trebao sam da ga uzmem dok je bilo, a ovo sto je mighty predlozio mi bas deluje dobro, podseca me na Antec mal :: :: :: :: :: ::
Ultimately, I think if I were building a quiet system on a budget for someone, I`d have an awfully hard time finding a better choice than the Define R4.
@mighty Da, danas sam video prve preview-e. Bobi4ever je vec otvorio posebnu novu temu ovde na forumu. R4 ima neke prednosti i ispeglane sitnice u odnosu na R3. Valjda ce doci uskoro kod nas ( 1 mesec) pa cu onda i sacekati. Nervira me sto niko ne uvozi Corsair i Antec kucista. I Carbide 300R bi mi zavrsilo posao, ono jeste da nije tiho ali je bar provetreno i kvalitetno za malo para.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.