Treba mi odgovor strucnjaka. Ako imam komp koji trosi 300W i UPS koji ima 300VA da li ce to da radi zajedno? Sta biva sa kompom i UPS uredjajem ako bih na USP od 300VA nakacio PC koji trosi 400W? Da li bi to crklo ili bi naprosto samo krace drzao na baterijama tipa ako je 300 na 300 drzi 15 minuta a ako je 400 na 300 onda recimo 10 minuta?
nece nista crci nego ce ti manje drzati ako je iskorisceno celih 400w, a nikad nije, tako da ne moras da brigas
:: Treba mi odgovor strucnjaka. Ako imam komp koji trosi 300W i UPS koji ima 300VA da li ce to da radi zajedno? Sta biva sa kompom i UPS uredjajem ako bih na USP od 300VA nakacio PC koji trosi 400W? Da li bi to crklo ili bi naprosto samo krace drzao na baterijama tipa ako je 300 na 300 drzi 15 minuta a ako je 400 na 300 onda recimo 10 minuta :: :: Hval ::
Tacno je nece crci ( ako je kvalitetan ups) ali sigurno nece raditi ako probije max dozvoljeno opterecenje UPS-a , ovo nema veze sa baterijama mozesh celu prodavnicu akumulatora da nakacish ali ako predje odredjeno opterecenje ugasice se ili ce izgoreti. Toliko koliko ja znam.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
:: nece nista crci nego ce ti manje drzati ako je iskorisceno celih 400w, a nikad nije, tako da ne moras da briga :: :: :: :: Treba mi odgovor strucnjaka. Ako imam komp koji trosi 300W i UPS koji ima 300VA da li ce to da radi zajedno? Sta biva sa kompom i UPS uredjajem ako bih na USP od 300VA nakacio PC koji trosi 400W? Da li bi to crklo ili bi naprosto samo krace drzao na baterijama tipa ako je 300 na 300 drzi 15 minuta a ako je 400 na 300 onda recimo 10 minuta :: :: :: :: Hval :: ::
:: Tacno je nece crci ( ako je kvalitetan ups) ali sigurno nece raditi ako probije max dozvoljeno opterecenje UPS-a , ovo nema veze sa baterijama mozesh celu prodavnicu akumulatora da nakacish ali ako predje odredjeno opterecenje ugasice se ili ce izgoreti. Toliko koliko ja znam :: :: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 :: X-Fi XtremeGame :: Corsair 750W :: Windows 7 Ultimate 6 :: :: :: nece nista crci nego ce ti manje drzati ako je iskorisceno celih 400w, a nikad nije, tako da ne moras da briga :: :: :: :: :: :: :: Treba mi odgovor strucnjaka. Ako imam komp koji trosi 300W i UPS koji ima 300VA da li ce to da radi zajedno? Sta biva sa kompom i UPS uredjajem ako bih na USP od 300VA nakacio PC koji trosi 400W? Da li bi to crklo ili bi naprosto samo krace drzao na baterijama tipa ako je 300 na 300 drzi 15 minuta a ako je 400 na 300 onda recimo 10 minuta :: :: :: :: :: :: Hval :: :: ::
Pregreje se pa pocne da se topi/gori ako nema zastitu od preoterecenja.
Taj od VA400 mislim da mu je max opterecenje 300W izlazne snage sve preko toga je problematicno pogotovu ako stavi jace baterije. Na primer ja sam se zezao sa starim APC upsovima stavljao razne bterije/ akumulatore drzali su danima switch+cablemodem+wifiruter+ tel centralu ali su se grejali ko ludi ako im stavim nesto jace, a posle par sati plastika je pocela da menja oblik jer ako ga drzish na max opterecenju ili skoro max duzi niz sati greje se i morash da ga ladish ventovima.
Vidi ovo na primer http://goo.gl/i6cFe Videcesh da je VA300 a max opterecenje 180W.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64
:: sta ce izgoreti, UPS? :: :: :: :: Tacno je nece crci ( ako je kvalitetan ups) ali sigurno nece raditi ako probije max dozvoljeno opterecenje UPS-a , ovo nema veze sa baterijama mozesh celu prodavnicu akumulatora da nakacish ali ako predje odredjeno opterecenje ugasice se ili ce izgoreti. Toliko koliko ja znam :: :: :: :: :: :: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh :: :: ASUS Sabertooth P6 :: :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: :: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC :: :: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 :: :: X-Fi XtremeGame :: :: Corsair 750W :: :: Windows 7 Ultimate 6 :: :: :: :: :: nece nista crci nego ce ti manje drzati ako je iskorisceno celih 400w, a nikad nije, tako da ne moras da briga :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Treba mi odgovor strucnjaka. Ako imam komp koji trosi 300W i UPS koji ima 300VA da li ce to da radi zajedno? Sta biva sa kompom i UPS uredjajem ako bih na USP od 300VA nakacio PC koji trosi 400W? Da li bi to crklo ili bi naprosto samo krace drzao na baterijama tipa ako je 300 na 300 drzi 15 minuta a ako je 400 na 300 onda recimo 10 minuta :: :: :: :: :: :: :: :: Hval :: :: :: ::
AKO, ali AKO, UPS koristiš da ispeglaš napone i ugasiš normalno računar, ONDA će najverovatnije, moći i tako silovana verzija, neće stići da se istopi ili izgori, AKO ne preteraš 150%... samo će se bakterija pre crpeti i kraće trajati, al` jeb`ga, kod nekih se to desi tek par puta godišnje što i nije neko silovanje - ionake će crći od vremena ako joj se to i ne dešava (bakteriji). AKO misliš da to tako radi dok ti ne završiš HD film ili igru... trebaće ti tu i malo sreće u računici.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.