Eto nesto slucajno gledah malo cene napajanja na trzistu i uporedjivao specifikacije od razlicitih napajanja i izdvojio sam tri ali jedno mi je bas zapalo za oko.Chieftec 650 w output power iz serije super series.Napajanje ima izuzetne karakteristike a svega 100 eur.Prvo moje napajanje je bilo Chieftec od 360 w koji nije imao output full nego nekih 280 i kusur,ne secam se sad tacno ali znam da je radilo dosta stabilno ali je bilo jako bucno tako da sam ga zamenio sa Cooler Master-om od 430 W Extreme Power a njega sa 550 w Real Power.Sa Cooler Masterom malo je reci da sam prezadovoljan.Jedna stvar me jako zanima sad.Sta se desava izmedju ova tri napajanja tj. koje je najisplativije kupiti tj. koje je realno najbolje??? Cooler Master Real Power 550w Sli vs Cooler Master iGreen 600w vs Chieftec CFT-650-A12B 650W!Oba ova napajanja su skuplja od Chieftec-a a ja ne vidim neku razliku,cak mislim da je u prednosti Chieftec!Zanima me sta vi mislite o svemu tome.
Kvalitet Chieftec napajanja je znatno opao poslednjih godina, a u raznim testovima koje sam gledao i citao sto na netu/casopisima te vrednosti koje oni daju su u pikovima-tj. nisu stalne, najbolja je CM serija green power, s ovom od 600w mozes da drzis sta hoces, ovaj CM RP 550w je drzao isto takve zivotinje od konfiguracija... Tak onda bi uzeo chieftec...Ako bas moram izmedju ova dva proizvodjaca.
Ne zelim nikoga da uvredim samo primecujem da ljudi koji rade u IT uopste ne vode racuna o zovotnoj sredini tj o ekologiji.
Recimo oni u auto industriji stalno smanjuju potrosnju svojih proizvoda pokusavajuci da ih ucine sto ekonomicnijim tj auti imaju sve vise KS a trose sve manje, dok u IT novi proizvodi trose sve vise i postaju sve manje ekonomicni.
Za koju godinu ce trebati jena mala TF u kucistu da bi racunar radio umesto da ih projektuju i prave da rade sve brze i brze a trose sve manje i manje.
:: Ne zelim nikoga da uvredim samo primecujem da ljudi koji rade u IT uopste ne vode racuna o zovotnoj sredini tj o ekologiji :: :: Recimo oni u auto industriji stalno smanjuju potrosnju svojih proizvoda pokusavajuci da ih ucine sto ekonomicnijim tj auti imaju sve vise KS a trose sve manje, dok u IT novi proizvodi trose sve vise i postaju sve manje ekonomicni :: :: Za koju godinu ce trebati jena mala TF u kucistu da bi racunar radio umesto da ih projektuju i prave da rade sve brze i brze a trose sve manje i manje :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Pokusavaju ljudi da smanje potrosnju,samo im ne ide tako dobro kao i ostalima..U ostalom niko ne tera tebe ili mene da imamo najnovije graficke i ostala cuda koja jedu energiju..
Prijatelju ako si vec resio da das 100 evra za napajanje uzmi lepo i kupi Corsair 520W. CM iGreen 600W jeste ok napajanje...ali sta se desava kad na njega prikacis Hard-Core masinu u Vidu Intel Q6600(4jezgra) oc-ovanog na 3.5 i dve nVidia 8800GTX kartice u SLI-u...GASI MASINU... A kad gore navedenu masinu stavis na Corsair od 520W(106evra) masina radi SUPER plus ti ostaje prostor za ozbiljan RAID sistem HDD-ova. VERUJ MI!!!
:: Prijatelju ako si vec resio da das 100 evra za napajanje uzmi lepo i kupi Corsair 520W :: CM iGreen 600W jeste ok napajanje...ali sta se desava kad na njega prikacis Hard-Core masinu u Vidu Intel Q6600(4jezgra) oc-ovanog na 3.5 i dve nVidia 8800GTX kartice u SLI-u...GASI MASINU.. :: A kad gore navedenu masinu stavis na Corsair od 520W(106evra) masina radi SUPER plus ti ostaje prostor za ozbiljan RAID sistem HDD-ova :: VERUJ MI!! :: :: ::
Imam ja dobro napajanje ali hocu da uzmem za drugu konfiguraciju koju pravim.Ja imam Cooler Master 550 Sli Real Power itera mi izuzteno jaku masinu da sad ne pisem jer ce ostali pomisliti mozda da se hvalim.Evo upravo sam pogledao taj Corsair,moram reci da sa napajanjima zaista nemam iskustva sto se tice ove firme i zaista sam skeptican,za ram memoriju tu nema price u to sam uveren i tu su mozda cak ne prevazidjeni!Ima dva modela koja sam pronasao,taj od 520w i jedan od 620,kakav je ovaj od 620w?Prolazi li on?
Pa kako mislis da jace tj. od 620W ne prolazi...naravno da prolazi!!! 520W ti je po menu u rangu sa nekim od 700-750 kupi ga i ne brini....a ako imas 160evra kupi ovo od 620W i zavrsio si sa napajanjima.
BRATE pogledaj kad sam se registrovao...danas. Ja sam svratio na sajt da potrazim Sapphire X1950XTX Toxic i video sam tvoje pitanje i nisam mogo da odolim a da ti ne odgovorim...grizla bi me savest!!!
Corsair 520W. jeste vrh mapajanje ali ali nije bas toliko dobro za ovo... `kad na njega prikacis Hard-Core masinu u Vidu Intel Q6600(4jezgra) oc-ovanog na 3.5 i dve nVidia 8800GTX kartice u SLI-u...GASI MASINU... - 600CM i ne treba da drzi ovo. Prvo tesko da covek ima pare za ovako nesto,drugo za ovakvu konfu treba bar 800w-1000w da bi radila ljudski, potrosnja se znatno povecava kad se kolkuje, jos ovakve grafe u sliju.....cemu? da se igra na tft-u od 30`? Ovaj Corsair 620W je sasvim ok za njegove potrebe a i na stranim forumima na njemu testiraju...na njemu mozda i proradi takva masina, ali to ima 0.00000001% populacije
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.