Kao što sam naslov i kaže, jednostavno ne mogu da instaliram drajver za ovaj štampač na desktop računaru na kome je 32-bitni Win 7. Jednostavno krene u instalaciju i kada dođe do registracije štampača izbaci poruku sličnu ovima `the printer cannot be registered` itd ili `USB printer not recognized`. Probao sam sa instalacijom na 64-bitnom Win 7 na laptopu i tu je sve proteklo u redu, štampač radi bez problema. Probao sam da skinem najnovije drajvere sa Canonovog sajta ali ne pomaže. Nekoliko puta sam deinstalirao drajver, odnosno ono što sam kao repove neuspele instalacije uspeo da pronađem, palio/gasio štampač, proveravao USB kablove, pa sve iznova kako u uputstvu koje Canon nudi piše, ali bezuspešno. Računar daje znak da je USB uređaj uključen, WIn ga prepozna, ali kada probam da instaliram drajver sa CD-a - neće! Pokušao sam i peške da instaliram drajver kroz .inf fajl, ali neće pa neće. Ima li neko neku ideju šta bi moglo da se uradi? Pošto mi je desktop primarni računar na kome mnogo kucam, pa sa njega i mnogo štampam, značilo bi mi da sa njega direktno šaljem dokumente za štampu.
Re: Profesore, profesore, LPB ili LBP? Ima li u oznaci rec ``i-sensys``?
05.07.2012. 00:23
status: user broj poruka: 20
@tortojed Nisam siguran da smo se razumeli. Rekoh već da sam skinuo drajvere sa Canonovog sajta i da ni oni ne rade. BTW, isti su kao i oni koji doalze na CD-u. Ja sumnjam da je problem u OS-u, ne u drajverima, ali bih da vidim da li neko zna da li je moguće da se zaobiđe problem nekako. Ne vidim kakav značaj ima oznaka serije i-sensys, nema dugog štampača sa oznakom lpb6000, jasno je o čemu se radi
imao sam nekih slicnih problema sa stampacem (ne mora da znaci da je i kod tebe isto) napajanje je bio problem naime komp je ovako radio sasvim ok ali jeu pocetku zezao stampac a kasnije i drugi uredjaji na usb-u naime citao sam(na nekom forumu) da kada napajanje oslabi prvi simptomi su usb ako imas drugo ispravno napajanje probaj sa njim za pocetak
Ne mora da znaci da je napajanje u pitanju, nego USB kabl. Neki stampaci su tako osetljivi, da im jednostavno treba deblji, po mogucstvu sirmovan i kraci USB kabl. Ne duzi od 1-1.5 metara.
Re: Profesore, profesore, LPB ili LBP? Ima li u oznaci rec ``i-sensys``?
05.07.2012. 00:58
status: user broj poruka: 271
Ovi što ti jedač torti dade link, kako ti izbaci te grške kad piše da se prvo instalira softwer pa tek na kraju priključiš štampač, sećam se imao sam sličnih problema sa Canon multifunkcionalnim uređajem ali sam ga rešio tako što sam koristio neki kliner za drajvere za štampače i onda mi je prošlo sve kako treba, naravno prvo softwer pa tek onda usb štampača. Evo ti link za taj driver cleaner: http://goo.gl/IlgM2
Neće ni ovaj. Probao ove verzije: LBP6000_R101_V100_Win_x32_EN_7, LBP6000_R101_V102A_W32_us_EN, LBP6000_R103_V102_W32_uk_EN. U međuvremenu sam probao da instaliram neki nasumični drajver za Canon u okviru Win-a (Add printer sekcija), ni on neće, pa zato mislim da je Win 7 pobrljavio. Vrlo sam blizu da ceo računar lansiram sa 9. sprata na kome živim...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.