Hteo bih da kupim neki multifunkcijski uredjaj,pa mi treba savet . Takodje, izabrao sam neke ponude pa me zanima vase misljenje. Da se razumemo, treba mi neki sasvim prosecan uredjaj, ali da sljaka dobro. :)
...kako sam kazes da radi dobro onda, molim te, nemoj gledati inkjet varijante nego odvoj malo vecu kintu i pazari lepo neku laser varijantu da te ovo kasnije ne bi kostalo mnogo vise, sto zivaca i naravno novaca....
Reci za sta ti treba, izbor uveliko zavisi od toga. Ako je sporadicno tekst i slike u boji onda naravno IJ. Ako ces da stampas knjigu onda zna se, laser.
I od IJ printera jedino kod HP-a mogu da se dopunjuju kertridzi.
Ако ћеш га користити за кућну употребу онда узми штампач за који постоје заменски кертриџи пошто од допуњавања нема `леба. Рецимо неки Epson за који заменски кертриџи коштају око 250 дин. по комаду, попут SX 200 и SX 400 серије.
Ovi Epsoni ne mogu da se nadju, a i dal` je moguce da su kertridzi samo 250 din?
A sto nema leba od dopunjavanja? To je standardna stvar.
:: Ако ћеш га користити за кућну употребу онда узми штампач за који постоје заменски кертриџи пошто од допуњавања нема `леба. Рецимо неки Epson за који заменски кертриџи коштају око 250 дин. по комаду, попут SX 200 и SX 400 серије :: ::
Пре Epson-а SX400 сам имао Canon Pixma MP210 за који не постоје заменски кертриџи а пуњење кошта око 250 дин. с`тим што ћеш га некад напунити 4 до 5 пута а некад само једном. Оригинални кертриџи су више од 2000 дин. по комаду, има их 2, и мањег су капацитета него заменски за Epson-а који коштају око 1000 дин. сва четири. По мени су заменски велика предност, немаш проблема са чипом, већег су капацитета од оригиналних, неупоредиво су јефтинији и за кућну употребу задовољавајућег квалитета штампе. Што се тиче цене заиста су око 250 динара у више радњи. Поздрав!
ja imam godinama hp 1215 punio sam kertridje jeddno 13-15 puta i ok su i dalje samo se od prvog dana drzim fazona da ih punim cim krene da nestaje boje i kada ih ne koristim neko vreme da odstampam test na jedno 7 dana da nebi zapekli
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.