Print server je XP professional masina koja na sebi ima HP 1022. Na njoj se normalno stampa. Taj stampac je ureno deljen. Uspeo sam da instaliram, i to samo stariji drajver jer novi na sajtu ne radi ni na jednom modelu ni lokalno. Na mom Win7 Professional x64 uredno stampa udaljeno, takodje na Win7 Home Basic x32 stampa normalno. Medjutim pokusao sam jos 3 laptopoa da povezem od kojih svi imaju x64 Win, sto Basic sto Pro i na samom kraju regularne instalacije prijavi gresku da nema konekcije ka stampacu error 0x00000006. Ne znam u cemu je fora sa ovim. FOru za drajver samo znao ali ovo mi ne ide u glavu. Slicna je prica da na nekim x64 radi HP1010 normalno a na nekim uopste nece. Verovatno je neka caka u podesavanju okruzenja ali koja?
Uh i ja sam imao slicnih problema, fora je sto prvo win mora da nadje deljeni stampac pa onda krene da instalira drajvere sam pa te pita za drajver, a ne obrnuto prvo drajver pa stampac.Mozes i rucno da mu kazes gde se nalazi stampac pa onda kad on `skapira` da je to stampac zatrazi drajver.
Nije to problem. Sve je to OK, kucas UNC path ka sharovanom printeru na masini, sve on to nadje, ponudim stari drajver iz 2009 koji radi na 3 masine kako treba ali na nekim prosto nece. Na poslednjem next kad treba da mi zavrsi instalaicju i ponudi dijalog za finish, on tu izbaci stop error 0x00000006 cannot connect to printer, nece ni ako idem na ADD pa local printer pa kreiram TCP/IP port i podmetnem drajver, nece cak ni kad udenem USB na taj laptop. Probao sam restart print pool servisa ali opet nista, kao ni restart
:: :: :: :: Uh i ja sam imao slicnih problema, fora je sto prvo win mora da nadje deljeni stampac pa onda krene da instalira drajvere sam pa te pita za drajver, a ne obrnuto prvo drajver pa stampac.Mozes i rucno da mu kazes gde se nalazi stampac pa onda kad on `skapira` da je to stampac zatrazi drajver.
Evo resenja problem je u dozvolama, moras srediti grupe, jer win 7 trazi admin privilegije.Ukratko:
`Windows 7 machines are just getting the printer connections deployed out through Group Policy (I`ve tried both per user and per computer) as opposed to remote desktop.`
`i had the same problem
i tried adding the users to the power users of the printserver that seems to have `fixed` the problem so it looks like a permission problem.
hope it helps someone`
`My experience with admin access for print components has to do with Language Monitors. The Language Monitor file is stored in \windows\system32. You can typically disable the Language Monitor for a driver on a per printer basis. On the Port tab of Printer properties, uncheck Enabled Bidirectional... This will cause the printer driver to not call into the language monitor.`
Nije problem u pravima, svi su svuda Administratori
:: :: :: :: Evo resenja problem je u dozvolama, moras srediti grupe, jer win 7 trazi admin privilegije.Ukratko :: :: `Windows 7 machines are just getting the printer connections deployed out through Group Policy (I`ve tried both per user and per computer) as opposed to remote desktop. :: :: `i had the same proble :: :: i tried adding the users to the power users of the printserver that seems to have `fixed` the problem so it looks like a permission problem :: :: hope it helps someone :: :: `My experience with admin access for print components has to do with Language Monitors. The Language Monitor file is stored in \windows\system32. You can typically disable the Language Monitor for a driver on a per printer basis. On the Port tab of Printer properties, uncheck Enabled Bidirectional... This will cause the printer driver to not call into the language monitor. :: ::
... moram da komentarišem ovaj drugi odgovor, poštovanog indijca iz outsorced help-deska.... jeste pomogao, ali, recimo da se radi o vozaču kola, sportskih i upravniku autoputeva (Indijac): Vozač: eto, platio sam putarinu za vaš najnoviji autoput sa 64 trake, međutim, iako je na oznakama pisala maximalna brzina od 120km/h, naleteo sam na neobeleženu naplatnu rampu, koja uz to i ne radi i slupao kola. Pre kada sam tuda vozio, dok su još bile samo 32 trake, toga nije bilo a i kolega vozi na 64 i nema tih problema.... vaš... Indijac, faca iz autoputeva: problem je što niste išli LOKALNIM putevima, na njima, naime, nema naplatnih rampi. Molim vas, budite ljubazni, da nas obavestite da li ste pomoću ovog saveta uspeli (kad kupite nova sportska kola umesto ovih razjebanih) da rešite problem! Srdačno Vaš: Brahmapputtra Hindushivasri Mamatata Pasikravata.
P.S. Problem liči na ovo što je naveo ICEsd, to je definitivno glavna razlika novog windowsa, čije su mreže bile bušne kao sir, a u primeni mera bezbednosti uveli su toliko patchovanih ad-hock izmena da tu malo-malo pa nešto ne radi kod vlasnika, a mreže su i dalje bušne.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.